Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ugotovitve glede tune!!

Ugotovitve glede tune!!

Tukaj smo že nekajkrat ugibali, kako naj bi tuna imela “malce” preveč živega srebra itd., in da bi bilo dobro malo zmanjšati njeno uporabo… ampak po tem, kar sem zadnjič videla na TV, pa se je zares več ne dotaknem! Naredili so prav raziskavo vsebnosti živega srebra v laseh po različnih evropskih državah (oddaja je bila na hrvaški TV) – in za hrvaško je bilo rečeno, da imajo ženske povprečno v laseh 0,6 neke enote živega srebra, Hrvaška je tako na tretjem mestu, v Španiji pa celo 2,2!!! Španija je tako daleč na prvem mestu, če pa pogledamo, od kod so vse te cenene konzerve tune v naših trgovinah – seveda, vse iz Španije!! (ker je pač poceni, a ne da, saj ne bodo veletrgovci vendar dali kak cent več za naše zdravje – tisto, kar je najceneje in najbolj strupeno, bo povsem dobro za nas, neumne potrošnike!) – ampak ne, mene ne bodo več…

Sploh so pa rekli, da bog ne daj, da jo uživajo nosečnice ali otroci!
No, mene je ta raziskava definitivno prepričala, vi pa kakor hočete, pa upam, da ne bo spet nastal prepir a la, “saj je itak vse strupeno” – če tako gledate na stvari, pa kar izvolite in dober tek!

Pri živem srebru je namreč največji problem ta, da se KOPIČI v organizmu in se več nikoli ne more izločiti! Povzroča pa sčasom, kot vemo, hude nevrološke okvare, je znan živčni strup. Adijo, tuna!

Jaz pojem eno konzervico tune na mesec. A me bo hudič vzel?

Glede na to, da so nekatera morja zelo onesnažena z živim srebrom, je seveda to res. Res pa tudi, da imajo večje ribe in tiste, ki živijo dlje, živega srebra več. Med temi je tudi tuna.

In kakšno zvezo ima količina živega srebra v ženskih laseh in njegovo količino v tunini?Jo morda izdelujejo iz ženskih las?!

živo srebro, ki ga poješ, se ne izloča, ampak se nalaga v tvojem organizmu.

med drugim ga lahko ugotovijo iz las

ddd

Samo ženske jedo tunino?Kaj pa moški in otroci?Njihovi lasje so ok?

evo , ravno zaradi takih blesarij tudi jaz nikdar ne objavljam tukaj izsledkov podbnih raziskav. Jih raje zadržim zase, če je na tem forumu res vedno treba zganjat primitivizem…

ne, ne bo te hudič vzel, je pa rak nekaj zelo podobnega hudiču (če ne celo njegov izum), da ne govorimo o drugih hudih nevroloških degenerativnih obolenjih…

Moški nimamo las, halloo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jah, tune so problem, ker so na repu ribje prehranjevalne verige, kot tudi druge velike ribe. Manjše ribe, ki se ne prehranjujejo z ribicami, p aniso tako problematične.

sem napisala, da ga med drugim lahko ugotovijo iz las
zakaj so delali raziskavo samo na ženskah pa nimam pojma

poglej še ugotovitve glede kakovosti
http://www.zps.si/sl/testi-vip/hrana-in-pijaca/vipov-test-konzervirana-tuna-2.html

Mogoče je lažje iz ženskih las delati, kot iz moških, ker so povečini kratki.

Na ženskah so delali analize zaradi velikega rizika uživanja tun v nosečnosti, in na podlagi teh izsledkov je pač sledil logični sklep – totalna prepoved tun za nosečnice. Iz tega pa seveda lahko sklepamo, da tudi za ostale niso pretirano priporočljive. Pri nosečnicah oz. plodu se pač toliko prej pokažejo uničujoči učinki te izjemno strupene kovne, pri ostalih pač nekoliko kasneje.

poglej še ugotovitve glede kakovosti
http://www.zps.si/sl/testi-vip/hrana-in-pijaca/vipov-test-konzervirana-tuna-2.html%5B/quote%5D

tale raziskava pa nima nobene teže
je čisto subjektivno ocenjevanje glede na izgled in okus… brez veze

Pa ravno to ti bom napisala.

Če ne boš počasi tudi ti sprejela dejstva, da je velika večina naše prehrane dolgoročno precej oporečna s stališča vpliva na telo in zdravje, se ti bo samo še zmešalo od strahu, več ko boš vedela. Če bi si zdajle vzela čas in ti šla izpisat prav vse dejavnike, ki so dokazano škodljivi v naši prehrani in okolju, ti za na mizo ne bo ostalo praktično nič.

V redu, kopičenje živega srebra seveda ni fajn reč. Večini se pa žal zaradi tega ni treba preveč sekirat, ker bo prej na vrsti rak ali srčno-žilno obolenje.

Pa ravno to ti bom napisala.

Če ne boš počasi tudi ti sprejela dejstva, da je velika večina naše prehrane dolgoročno precej oporečna s stališča vpliva na telo in zdravje, se ti bo samo še zmešalo od strahu, več ko boš vedela. Če bi si zdajle vzela čas in ti šla izpisat prav vse dejavnike, ki so dokazano škodljivi v naši prehrani in okolju, ti za na mizo ne bo ostalo praktično nič.

V redu, kopičenje živega srebra seveda ni fajn reč. Večini se pa žal zaradi tega ni treba preveč sekirat, ker bo prej na vrsti rak ali srčno-žilno obolenje.[/quote]

Absolutno podpišem tole.

Sicer pa, kar se enkrat rodi, enkrat tudi umre, prej ali slej, na tak ali drugačen način.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Španska konzerve tune so ene izmed najdražjih, ki se jih dobi pri nas. Kvaliteta je neprimerno boljša, tisti ki jo kupuje, to ve.

Tvoja ugotovitev je torej…, kr neki…

Aqua Detox … malo boš nogice pomočila, pa bodo šle vse težke kovine ven …

če je res, je pa drugo ?

Ti kar piši, samo ne potem jamrat tukaj na forumu, ko boš zbolela… Vsakdo pri zdravi pameti ve, da je pri zastrupitvah najhuje, ko se strupov nakopiči preveč, ravno ta presežek je tisti krivec za pojav bolezni. In motiš se, na moji mizi bi ostalo kar precej stvari, ki vsaj niso polne pesticidov in ostalih NEPOTREBNIH strupov, ker kupujem zelenjavo in ostala živila, ki so dokazano ekološka – ne rečem, da v njih zagotovo ni trohice česa škodljivega (onesnaženo ozračje itd.), ampak mnogo manj, kot v konvencionalnih zadevah, praktično blizu ničle. SIcer pa saj pravim, kakor vam je drago.

Me pa prav zanima, kaj ješ. Testenine zagotovo sama delaš doma itz ekološko pridelanih jajc in moke. Riž je tudi ekološke pridelave, upam, da od blizu – menda ja veš, da transport tako imenovanih ekoloških živil tudi povzroča izpuste CO2?

In vse živo srebro v telesu je ravno iz tune, ali kako?

Ne samo tune, tudi črne zobne zalivke.

Če te ljubi, te bo vzel. Ali ti vsaj naredil otroka.

No, ponavadi ste tisti “jaz tako zdravo živim, da kar ni res” edini, ki potem vsako bolezen jemljete kot neskončno osebno žalitev s strani matere narave in se obnašate, kot da se vam je naredila nevemkakšna krivica.

Me pa prav zanima, kaj ješ. Testenine zagotovo sama delaš doma itz ekološko pridelanih jajc in moke. Riž je tudi ekološke pridelave, upam, da od blizu – menda ja veš, da transport tako imenovanih ekoloških živil tudi povzroča izpuste CO2?[/quote]

Da, lahko te razveselim, da “moj” riž res izvira od blizu, in sicer iz Italije, rjavi riž, ekološko pridelan. Zleenjava pa od znanih pridelovalcev z eko certifikati, nekaj zelenjave in sadja, kolikor lahko, pa pridelam doma. Pa ne mi o izpustih CO2, ta je pa tako mimo, da bolj ne mroe bit… ti pa najbrž kupujem prav vse iz SLovenije, kaj? Sicer pa zdaj spoh en razpravljamo o tem, ampak o zdravi prehrani oziroma izogibanju vsaj tiste najpogubnejše.

Janis, sorry, tebi pa ne bi več komentirala, ker si ena zelo neprijetna oseba tukaj in veskozi ljudem težiš na isto foro. Bog ne daj, da bi se kdo “vtaknil” v “tvoje” področje in spregovoril kaj o zdravju (čeprav si sama seveda daleč od medicinske izobrazbe, se pa čutiš poklicano pametovat in vtikat nos, če kdo kaj (od)svetuje, četudi utemeljeno in podprto z raziskavami).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close