Ugotovila sem, kako manj prati cunje pa vendar ne smrdijo
Že kar nekajkrat se mi je zgodilo, da sem neko oblačilo, ki je že imelo vonj odložila na stol v spalnici kot umazano in ga čez nekaj dni nevede spet oblekla. In potem sem ugotovila, da oblačilo po parih dneh sploh ne smrdi več. In tako sem zdaj začela delati namerno, da odložim cunje in jih po nekaj dneh spet oblečem in ne smrdijo. Zgleda se oblačila orenk prezračijo in pranje sploh ni potrebno. Poskusite, če ne verjamete, ampak res deluje. Ni ti treba stalno prat, obešat, likat pa še prišparaš.
tako je- na stolu so glivice iz telesnih izlockov in ostankov (svic, odmrla povrhnjica) ko ni toplote in vlage v fazi mirovanja. takoj, ko obalcilo spet oblecete, “aktivirate” proces s svojo toploto in novim potenjem. Ljudje, ne mucite in ne terorizirajte okolice okoli sebe s svojimi izlocki in smradom, ce sami sebe ne zavohate.
Kot tudi farsa, da je svic naravni antibiotik in nekateri ne umivajo podpazduh dnevno, usmradijo pa vse okoli sebe, je cista befpdarija. svic je skupek izlockov, toksinov iz telesa, ki morajo dol z vase oovrhnjice-zato toplo vodo in nevtralno milo v kosu v roke in se umivajte, pa oblacila operite, ne samo zracite! Smrdi, smrdi, kako smrdi okoli vas!
Jaz tudi od nekdaj tako delam (desetletja). Razen v tahudi vročini se skoraj ne potim in ne smrdim in tudi ni potrebe po pranju oblačil po vsakem nošenju. Odlagam na stojalo v spalnici in oblečem po dvakrat, trikrat… Zjutraj se stuširam, oblečem čisto bluzo/majico in res ne vem, od česa bi ta po pol dneva sedenja v pisarni smrdela?
Odvisno za kater kos oblačila gre.
Spodnji, nogavic nikoli ne oblečem 2x istih, gredo po prvi uporabi v pranje. Seveda to ne pomeni, da jih neprekinjeno nosim dva dni, ampak samo en dan. Da ne bo kdo mislil, da jih imam kar oblečene :).
Hlače, puloverji, jakne – to pa ne poznam človeka, ki bi jih oblekel le enkrat in dal prati, če jih seveda ni popacal.
Majice s kratkimi rokavi pa tudi redko oblečem več kot enkrat. Namreč spodnjih majic ne nosim.
Forum je zaprt za komentiranje.