Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Udarni zvok – kako naj ne vpliva name fizično in psihično?

Udarni zvok – kako naj ne vpliva name fizično in psihično?

Pred nekaj časa sem se preselila v zelo hrupno stolpnico in sem čisto razrvana. Imam stanovanje na steni z dvigali in ta hrup je neznosen, po stenah iz železo-betona se prenaša tudi vsak drug hrup in vse to čutim s telesom. Vsakič, ko se zasliši udarec se zdrznem srce mi začne močneje biti. Kaj storiti? Selitev trenutno ne pride v poštev, zaradi pomanjkanja financ.

Edina stvar ki mi zdajle pride na misel je, da si urediš glasno ritmično glasbo. Potem teh zvokov ne boš slišala.
Če boš obzirna do sosedov – na slušalke.

Sčasoma se navadiš. Sama živim blizu železniške postaje. Prva leta sem bila popolnoma obupana, po določenem času pa sem ugotovila, da me ropot tudi pri odprtih oknih ne moti več. Zdaj bližina železnice ne bi bila več vzrok za selitev pri meni.
Predlaga, da si ob stene postaviš police s knjigami in polne omare. Morda malce ublažijo. Predvidevam, da so pod tabo in nad tabo sosedi. Vprašaj še njih.

Ni rešitve. Razmišljam o temu, da bi v nekaterih prostorih uredil in postavil na pod posebno zvočno izolirano kletko, ki bi bila odmaknjena od nosilne betonske konstrukcije. Na ta način bi prišlo do znižanja stropa za cca 15-18 cm in zoženje prostorov za 2 x 15 cm je skupaj 30 cm.

Tudi če dam na glas TV ali glasbo, s telesom čutim udarni zvok. Saj to je problem, ker se ta zvok ne širi po zraku, ampak po konstrukciji in nič ne pomaga.

Sem tu že skoraj leto dni pa je vse huje. Trudim se biti čim več zunaj, kjerkoli, samo ne doma, prav stiska me, ko moram domov. Očitno sem zelo občutljiva na tovrsten hrup. Sem povedala osebnemu zdravniku in je rekel, da hrup lahko povzroča zdravstvene težave in naj čim prej zamenjam stanovanje,a kot pravim, to še nekaj časa ne bo mogoče.

Pa niso toliko problem zvoki od sosedov (npr. topot), ampak dvigala, ki so stara, obrabljena, zelo hrupna, to ves čas vožnje nekaj poka in to se vse prenaša po stenah v stanovanje.

Ljudje smo zelo trpežna bitja, preživimo lahko marsikaj. Sem že videla, slišala in brala tako hude stvari, ki so jih ljudje dali skoz, da me je bilo potem nekaj asa sram, nad čem se vse kdaj sekiram.

Tako da, mislim da imaš dve rešitvi:
1.) ostaneš in potrpežljivo počakaš s pozitivno mislijo, da se boš sčasoma privadila.
2.) greš, ker 1. rešitev, zate ni spejemljiva in ti načenja zdravje in pamet
In ne, ni izgovorov, da ta ne pride v poštev, zaradi financ. Za enake finance si poišči nekaj podobnega (spremeni lokacijo, ali kvadraturo, če se drugače ne da).

Zdravje in tvoj mir sta tega vredni.

In kaj si gledala takrat, ko si to stanovanje kupovala?

Kje pa piše, da sem ga kupila?

Kaj storiti? Če tako močno vpliva nate – čim prej se preseli. Omare, glasba, izolacija – niso rešitve, sploh pa ne pri udarnem zvoku.

Tudi če dam na glas TV ali glasbo, s telesom čutim udarni zvok. Saj to je problem, ker se ta zvok ne širi po zraku, ampak po konstrukciji in nič ne pomaga.[/quote]

Tu pa pomislim na dobro sedežno ali kakšen fotelj, ki nima trdne konstrukcije od tal do sedežne površine. To mogoče pomaga vsaj takrat ko sediš. In kaj podobnega za posteljo.
Zdajle razmišljam kako to rešit za posteljo… pa še nimam ideje. Verjetno s kakšnimi vzmetmi.

Vata v usesih ne pomaga dosti, pomagali pa bi ti čepki, poglej si to, Lekarnar to prodaja, amak je mene tiscalo ponoci, nisem mogla.

http://www.lekarnar.com/izdelki/ohropax-color-penasti-cepki-za-usesa

Moderatorka Savrinka pravi, da je edino tile niso otiscali , torej si nabavi te tukaj , evo, Lekarnar ima tudi čepke iz voska za ponoci , med simtomi je navedena ravno nespecnost :

http://www.lekarnar.com/izdelki/ohropax-classic-vosceni-cepki-za-usesa

Prosim pridi porocat, kako se obnese )

Ti iz srca zelim, da resis ta problem in normalno zazivis!

Pa a ti znaš brat? Ženska piše o udarnem zvoku, to so vibracije, ki jih čutiš s telesom in ti nobeni čepki ne pomagajo.

Ja, sem prebrala. Samo, kaj takega si ne znam predstavljati. Verjetno je grozno. Zavedlo me je to zdaj.

Avtorica, kdaj pa se bos lahko selila, ali sama stanujes? Kaj pa pravijo drugi stanovalci v tem bloku?

Lahko noc!

Avtorica, je možno, da to luknjo oddaš, mogoče nekomu, ki je veliko odsoten in sama najameš drugo, sprejemljivo mirno?
Mislim, da nobena izolir kletka ne pomaga, ti se preseli, nekam brez lifta, ker te bo že sam lift iritiral.
Za tvoje srce je to prehud napor, verjemi, zdravnik se ni hecal.
To je podobno, kot visoka voltaža pri hrupu, srce ponori z vibriranjem, lahko diživiš infarkt.
Saj poznamo, kako se zruši most brez rušenja.
Če oddaja pride v poštev, se jo posluži.

Mislim da v taki situaciji res ne mores gledat na denar. Magar gres v minus ali vzames kredit za najem drugega. Ker kar je prevec, je prevec! Pojdi takoj. Lahko da si od tega bolna na zivcih in se zlepa en cas ne bos pomirila.

Pri nas je sosed ene skale razbetonaval, uporabljal je tiste rudarske slušalke, ki zvok zadusijo. Začel zjutraj ob 9, končal ob petih popoldan. Zaprla sem sredi poletja vse kar je bilo možno, a kot da nisem nič storila. Vprašam po dveh dnevih, kdaj bi se končalo, je rekel ene dva dni. Trajalo je 14.
Še danes po nekaj letih ne premorem najmanjšega hrupa. Da o nespanju nekaj časa sploh ne govorim. Travma.
Tam pri nas se je končalo, pa pustilo posledice, se pa ne spoznam, kaj bi ti lahko ukrenila. Če si dobila tu kakšen nasvet ali pa morda kakšne zvocne izolacije, če koga povprašaš.

Čepki pa niti pri mal bolj močnem smrčanju ne pomagajo. Je pa to hrup, ki si ga malo kdo predstavlja, ce ga ni doživel.

Avtorica, ce si ze eno leto v tem stanovanju in si zaposlena, ali res v tem casu nisi zbrala kakih 300 eur za preselitev in si vsaj 200 sposodis? Zakaj nisi v prvem tednu menjala stanovanja? Le kaj vendar notri delas kar 1 leto! In ze 1 leto prenasas udarni zvok in ti srce razbija, kaj pa ce si ze psihicno bolna, da kar obsedis notri in najdes vse mogoce izgovore, da ti ni treba ven, mogoce pa rada trpis? Si v stanju soka in ne mores reagirat, ali mora priti socialna po tebe in ti pomagati ven odtod iz te tvoje sokantne lukne? I nihce se ne pritozuje, ker ne omenjas drugih ljudi, samo ti trpis, cudno, ne?

generic prednisone otc prednisone cream rx buy prednisone online usa
https://prednisonet.online prednisone tablet 100 mg
prednisone online pharmacy prednisone online for sale over the counter prednisone pills

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close