Učiteljice, a lahko poveste malo prej, prosim?!?
Sita sem tega, da iz danes na jutri otrok izve, kaj mora prinesti naslednji dan v šolo. Za neke ustvarjalne projekte in poskuse in kaj vem še kaj, včasih pa tudi za domačo nalogo. Učiteljica reče: “Jutri pa prinesite to in to v šolo,” otrok to staršu pove šele popoldne in potem se začne mrzlično iskanje tega doma, pri sorodnikih ali letanje po trgovinah. Ker pač nimamo vsi treh praznih tulcev wc papirja doma, ker nimamo vsi ravno dveh praznih lončkov od jogurta, da lahko naredimo ropotuljo, ker nimamo kolaž papirja, ker to ni bilo navedeno na seznamu šolskih potrebščin na začetku leta in nimamo še enega praznega zvezka, mape, šestih zamaškov, kuhalnice za izdelavo lutk ali karkoli si učiteljica že izmisli.
Še hujše pa je, če šele popoldne ali zvečer prejmeš mail in se pričakuje, da bo naslednji dan zjutraj otrok imel zadevo že v šoli. A nimate učiteljice tedenskega načrta, pa lahko morda že nekaj dni prej napoveste, kaj bo treba prinesti v šolo, ali v petek za naslednji teden itd.??!?
Je tudi drugje tako ali samo pri nas?
Hehe, pri nas je blo par dni nazaj, iz danes na jutri, obvestilo ob petih popoldan na mail, vata, ampak tista v kosmih, ne blazinice.. Rdec filc, crni veliki gumbi, 5 plutastih zamaskov.. Sem ze navajena tega od vecjega, dam kar imam, ostalo si v soli podelijo..
Fora je pa sploh sedaj, tudi ce bi hotla it kupit, nimam PCT, ker se grem testirat, ko res potrebujem, ne bom se testirala za en kolaz papir itd..
Se strinjam.
-
Včeraj izvedela za plutovinaste zamaške. Kot da nimam dovolj dela – gremo iskat plutovinaste zamaške. Jezna sem bila kot pes. Ali pa fora spet iz danes na jutri. Kozarec od kumaric mali ne velik. Mali a ste vi nori? Zdaj bom šla v trgovino po mali kozarec kumaric, kumarice bom ven vrgla in učiteljica bo srečna. Da ne omenjam kaj vse smo delali med korono. Cele dneve. In to obvezno. Jaz sem med šolo na daljavo porabila najmanj 100e za zahteve likovnih izdelkov. Itak so samo to delali in mi starši z njimi. Pa riž, pa krompir, pa črnilo, pa sončno uro izdelati januarja, pa kupi bele nogavice, pa svašta.
Za oceno
Gimnazija, 03.12.2021 ob 10:55
Ne vem, zakaj tega ne poveste učiteljici. Pa trpite.
Pa a misliš, da ji nismo?? Napisala sem ji, da vljudno prosim, da se takšne stvari napovejo vnaprej in je rekla, da bo kao poskušala. Ampak ni nič bolje, sploh pa ne moreš svojega otroka poslat v šolo brez teh stvari, ker je potem skoraj edini brez. V bistvu bi se morali vsi starši zmeniti, da enkrat nobeden od otrok ne bo prinesel tistega, kar zahteva učiteljica. A kaj, ko so eni starši taki, da učiteljicam radi lezejo v rit in kar tekmujejo med sabo, kateri jo bo bolj osrečil. Otroci so pa tudi še majhni in zanje je učiteljica bog, zato jim je pomembno, da naredijo, kar jih prosi. Niso to neki najstniki, da bi se hoteli upreti.
Jaz samo apeliram na učiteljice, če je tukaj kakšna gor, da malo premisli to svojo prakso, ker je res nadležno.
Pa saj tako je bilo tudi včasih. A se ne spomnite????????
Se učimo o ježu in volku in, da tovarišica nalogo za oceno, da najdemo, do naslednega dne sliko ježa in volka in ju nalepimo v zvezek. Pa da naj to v časopisih in revijah poiščemo.
V Delu nobenega ježa in volka, v Dnevniku tudi ne, v Mladini tudi ne.
Starši vzamejo knjige in jih ven iz knjig izrežejo.
Pol pa učiteljica nasledn dan se čudi, da se je knjige uničevalo. Matr sem bil razpizden. ?
A je to normalno???
Povejte mi a lahko taki ženski kaj dopoveš?
Pri nas pa lepo povejo naprej po večini. Lani so delali neko maketo jim je cca 10 dni prej povedala pa se pogovarjamo z mamicami ko smo se srečale med sankanjem otrok in ni nbena nč vedla razn mene so pozabil povedat otroci… Niso vedno otroci krivi.
Ko pa ena ni za neko intresno dejavnost sm jo pa lepo ustavla in prosila če lahko na torek za naslednji torek pove kaj rabijo met (šlo se je za kose blaga) ker jaz pač ne šivam in da lahko kje kupim (tedi, al pa muller kaj za ustvrjat) ampak, da pač samo zato ne bom hodila v trgovino cca 10 km zadnje minute. Pa je lepo rekla če nimate doma ni panike imam jaz nekaj zaloge pa običajno tisti, ki imajo prinesejo za 3.
Forum je zaprt za komentiranje.