Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Učinkovito čiščenje plesnifih fug v kopalnici

Učinkovito čiščenje plesnifih fug v kopalnici

Da spet ne kupujem nekaj neefiktivnega za velik denar,me zanima kaj najraje uporabljate za čiščenje ploščic – fug v kopalnici (plesen)? Hvala!

Mega belo

1. guglej: med kopalnica fuge — je na tem forumu teh objavic mnogo

2. fuge očisti – z žebljem zdrajsaj fuge in nanovo fugiraj.

Ko je kopalnica stara in dotrajana, so ponavadi tudi fuge plesnive in črne. Ne pomaga nič. Včasih po temeljitem čiščenju z vsemi mogočimi čistili, imaš res občutek, da je malenkost boljše, ampak čez par dni je spet ista, ker črnina in plesen ponovno udari ven. Vem, ker smo imeli dotrajano kopalnico in kako sem se kar naprej mučila s temi fugami, učinka pa ni bilo nobenega.
Pomaga na novo zafugirati, ali pa enostavno stare ploščice vreči ven in dati nove.

Ali pa položiti na stare, če so stare trdne in če ni potem višina tal ovira.
S tem se izogneš razbijanju, prahu….

Še največ boš naredila z varikino. Daj jo v eno razpršilko in nanesi na fuge, pusti delovati. Občasno podrgni s ščetko, pazi na obleko, da je ne razbarvaš. Če je plesen globoko zažrta postopek ne bo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dober, sicer ja. Ponovi večkrat, upam, da ti uspe.

Kupi “clox” ali pa “beli” – uničevalec zidne plesni. Zadeva že ima pumpico z razpršilko. Dobro pošpricaj po fugah in čez nekaj časa ponovi. Oziroma večkrat, če je plesen trdovratna. Pusti učinkovat vsaj en dan, oziroma, da se posuši. Pazi, da ne vdihuješ, prostor pa dobro zrači, ker je klor hudo agresiven za dihala.
Tisto malo sledi od plesni, ki še morda ostane, pa zdrgni s ščetko in speri z vodo.
In ja. Po končanem tretmaju, ko se očiščene fuge osušijo, še enkrat poškropi in pusti, da se osuši. S tem preprečiš, da se plesen ponovno ne reinkarnira.

Jaz uporabljam kar razmascevalec ali pa ja varikina je dobra..ostane pa cisto cca 1 teden..kmal planiramo menjavo ploscic k je mal dosadno cistit vsak teden..

Čistiti vsak teden???
Jaz kopalnico čistim na 2-3 dni:) Ravno sedaj sem jo.

Tudi naša kopalnica je stara, fuge pri banji so nekje plesnive. Zaenkrat uporabljam krtačko in cilit bang, tistega z varikino. En cajt je mir, pol pa spet ponovi vajo.

Čistiti vsak teden???
Jaz kopalnico čistim na 2-3 dni:) Ravno sedaj sem jo.[/quote]

No ja jaz sem mojga navadla pocistit za sabo…na grd nacin ma je vzgalo..k cene so povsod bile dlake od britja, brisace kr potleh itd.itd. Ker ce lahko jaz poskrbim da je cisto lahko tudi on malo pripomore a ne?

Sej ga ne prosim prevec, kaj se vam zdi? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close