Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Učenje tujih jezikov

Učenje tujih jezikov

Kako vam kaj gredo tuji jeziki?
Ste se po končani šoli še kaj naprej učili?
Se kdo kar sam doma uči od začetka nekega jezika, recimo s CDjev?
Vaš najboljši način, da se naučiš od začetka nekega jezika toliko, da se normalno lahok pomeniš, ko greš v tisto državo?

Na internetu je ful tega….

Tečaj je najboljša varianta. Sem se učil še po končanem šolanju nizozemsko. Pa sem že veliko pozabil, ker ne uporabljam jezika.

Hodim na tečaj nemščine, ker je na faxu nimamo.

Temo je pa odprla debela_starunklja.

Lp

Učila sem se 4 tuje jezike (in ne mislim na balkanske). Dejstvo je, da če ne uporabljaš tujega jezika v praksi, je brez veze. Danes je angleščina povsem dovolj, vsi jo razumejo. Če si prisoten na ruskem trgu…potem se moraš pa tržiti po rusko:). To je edina izjema.

Jaz hodim na A1 francoščine, že proti koncu pa se mi zdi, da ni kaj veliko haska. Bo treba še kak drug tečaj dati skoz.
EB, paranoja?

Jz sem se učila nemščino in angleščino v šolah, angleščina mi je ljubša.
Nemško znam toiko, da se lahko zmenim.
Angleščino pa veliko bolje in jo še naprej utrjujem z načinom dopisovanja s prijateljem iz tujine.
Veliko stvari sem se naučila in ga prosila, da me popravlja in opozarja na določene napake.
Fajn je, veliko lažje si že dopisujem in govorim.

Enostvni bog, na ef bi lahko imel nemščino če bi se za njo odločil, ker pa ti en letnik delaš 2,5 leti je logično, da moraš na razne tečaje (in ne nemščine) katere ti financira mamica. Ubogi tvoji starši.

Zoveš se na ime debela_starunklja.

Spet ti ki vse ves in vse znas. Ce bi kdaj sklepala kaksne posle s francozi in italijani, bi vidla da ti anglescina pomaga toliko kot slovenscina. Ker si tako razgledana in pametna pa ze vnaprej tole vzamem nazaj.

Ja res je, v Franciji angleščina ne pride kaj prida upoštev. Tudi v Italiji ne. So pa v Italiji turistični delavci že večinoma vešči angleščine. To pa je treba priznat.

Z Italijani se lahko pogovarjam italijansko. Ampak v poslovnem svetu je angleščina top. Če se pa ti družiš z ne vem kom, ki zna le svoj jezik, potem pa verjamem, da je problem ja. To morajo biti ful hudi posli, a ne:))).

Učila sem se nemščine in angleščine. nemško sem nekaj obvladala še preden sem se je učila, saj sem dosti gledala ORF, sploh pa kakšnega Knight rider-ja, ali baywatch (seveda vse sinhronizirano v nemščino)

ein Auto, ein Computer, ein Man :))

​_________________________________________ "Attitude is a little thing that makes a big difference."

Ah ne, nisem imela poslov v mislih. Ampak tako popotniško. S tem, da turistični delavci govorijo angleško.

Story of my life 🙂

Kaj misliš, da so italijanski podjetniki vešči tujih jezikov? Zq kolikor se imas razgledano in pametno, se ti vidi iz dveh stavkov, da nimaš pojma!

Sploh na jugu italije… Nazadnje so me spraševali, ce imamo internet v sloveniji, pa ce je se vedno rdeca zavesa?!?!?

Misliš železna? Bedak.

Nebi reku kdo je bedak. Zakaj sem pa dal toliko vprašajev. Obi so bedaki. Rdeča zavesa!!! To so sprasevali. Vem pa da so mislili železno.

Kaj misliš, da so italijanski podjetniki vešči tujih jezikov? Zq kolikor se imas razgledano in pametno, se ti vidi iz dveh stavkov, da nimaš pojma![/quote]

Saj ti pravim…z ljudmi, s katerimi se družim, vsi obvladajo angleško, ne glede na to od kod prihajajo.

Znam angleško bolje, čeprav sem se učila nemsčino 13 let., ampak ko preklopim kar gre. Sem pa se eno obdobje učila španščino iz CD in lahko rečem prideš do nekih osnov, potem pa ne gre več naprej. Tako da planiram – seveda ko bom imela dovolj časa – tečaj španščine.

poleg par jezikov, ki jih znam
se za zabavo učim še japonščine ☺

Kaj misliš, da so italijanski podjetniki vešči tujih jezikov? Zq kolikor se imas razgledano in pametno, se ti vidi iz dveh stavkov, da nimaš pojma![/quote]

Saj ti pravim…z ljudmi, s katerimi se družim, vsi obvladajo angleško, ne glede na to od kod prihajajo.[/quote]
Hm, na tem forumu obstaja angleščina?

Kaj bi rad v angleščini?:)) Verjemi, nisi sposoben. In zdajle trenutno delam, ti pa preštevaš svojo slamo. Šc šc.

Delaš? Ja, slab vtis.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close