Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ucenje s slusalkami

Ucenje s slusalkami

Imate tudi vi doma najstnika, ki se uci s slusalkami v usesih, ob poslusanju muzike? Star je 16. Mene to totalno iritira. Sama sem za ucenje rabila popoln mir in se mi tole zdi noro. Kako vi gledate na to? Kaksne so vase izkusnje z vasimi otroci ali ce ste se sami tako ucili?

Hvala.

Ja, podobno. Tudi meni se zdi čudno, a se poskušam ne vtikati v to dokler so rezultati OK.

Ja itak, ne moreš primerjat sebe in njega no. Dokler so ocene dobre in ima vse pod kontrolo pa res nimaš kaj težit.

Pusti mu. Vsak najde svoj način, kako se najlažje uči. Saj on posluša glasbo, ne vsiljuje jo tebi. Naš je en čas poslušal bel šum pa je vseeno preživel. 🙂 Dokler so rezultati ok, mu daj mir, naj diha po svoje.

Odgovor na objavo uporabnika
Naj.s.t.nik, 21.11.2021 ob 10:52

Imate tudi vi doma najstnika, ki se uci s slusalkami v usesih, ob poslusanju muzike? Star je 16. Mene to totalno iritira. Sama sem za ucenje rabila popoln mir in se mi tole zdi noro. Kako vi gledate na to? Kaksne so vase izkusnje z vasimi otroci ali ce ste se sami tako ucili?

Hvala.

Očitno nima miru, a ne?

A zdaj je že učenje problematično vedenje?

Za hec preveri koliko tišine ima za učenje – sposodi si en njegov učbenik pa se ponovno nauči poglavje na dan. (Ti si se že enkrat to snov učila). Potem ti bo pa jasno, kako težko je, če ti mami tolče z lonci ali riba s sesalnikom ali vpraša kaj delaš ali sosedje v bloku govorijo ali ata TV nabija, ali vaški kmet kosi pašnik ali promet ali otroci na igrišču.

Tišina je že zelo dolgo luksuz, ki ga mladi nimajo, tudi ob opravilno sposobnih starših.

Zdi se mi, da je 3s dovolj, da te “iztiri” pri koncentriranem delu, in glasba s slušalkami je priporočena in spodbujana, za boljše rezultate. Be razumem zakaj se zdaj tu ***, da se tvoj najstnik, ne samo uči, ampak aktivno trudi učiti za šolo in ocene. prekleto norčevanje iz belega kruha! grdi mulc, ti ne daje izgovora za jamranaje sosedom.

Če pa do zdaj nisi vedela, pa zdaj veš. Poslušanje glasbe na slušalkah je priporočljivo ob hrupnem okolju.

https://www.healthline.com/health/does-music-help-you-study

Tudi sama sem se ucila ob glasbi, vecina nas se je tako ucila v 80ih.

Nekateri se lahko učijo ob glasbi. Nekateri moji sodelavci celo delajo s slušalkami v ušesih in je vse narejeno.

Jp tud moj sin

Slusalke pa muzka.

Najbrz da glasbo nekak odmisli ko si hoce kaj zapomnit.

Tko da trenira mozag.

Uci se osredocenosti. Al kak se rece.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close