Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Učenje kitare

Učenje kitare

Učila bi se kitare pa mi je gllasbena šola predraga.
Ali kdo priporoča kakšnega zasebnega učitelja, pa poceni? Sem stara 33 let in iz Lj.
Thanks

po moje je zasebni učitelj dražji… Ker uči le tebe,ne pa celega razreda… kot inštruktor, ali pa domači učitelj… No, sicer sem sama hodila v glasbeno šolo, tako da se res ne spoznm na privat učitelje… Poznam pa gospo, ki se je sama naučil igrati klavir, z raznimi knjigami in videi na youtube 🙂 Upam, da sem vsaj čisto maaaaloooo pomagala 🙂 Lep dan

Zasebni učitelji v območju Ljubljane imajo ponavadi minimalno 10€ na uro. Šola kitare pavla kavca ima recimo 70€ na mesec, pa še v skupinah ima ure, čeprav je zdaj baje možno k njemu it tudi posamezno. Je pa fajn, blazno zabavno pa še dost ljudi spoznaš ki tudi igrajo. Vse starosti, od otrok do 50+, si v skupini glede na sposobnosti in glasbeni okus. jaz bi priporočal, sem hodil več let in je res super. Razen če res ne maraš rock glasbe, potem Pavle ni prava izbira 😉

Po moje je čisto odvisno, kakšen cilj si si zadala, koliko znanja želiš. Akorde se je zelo lahko naučiti in veliko nas je samoukov. Kako dober si kot samouk je odvisno od talenta in vaje. Če si velik talent, lahko čez čas že kot samouk igraš čuda na kitari, brez da bi poznal teorijo. Če imaš pa samo posluh in si samouk, pa se z vajo da tudi veliko doseči. Brez posluha in brez veliko vaje pa ti tudi najdražji učitelj ne pomaga. Moje mnenje in ne govorim na pamet ampak iz izkušenj.
Akorde in pesmi z akordi imaš na internetnih straneh na kupe. Začneš s pesmimi, ki imajo osnovne akorde, ki jih ni težko prijeti in seveda tako, ki ti je všeč. Potem pa postopoma vedno več. Pa ne obupat prehitro, na začetku precej bolijo prsti in fizično nisi zmožen kaj dosti vaje, potem se pa koža utrdi in ni več problem.

jaz pa mislim da je fino če greš vsaj na začetku k učitelju. če se učiš sam se priučiš marsikatere slabe razvade, tehnike ki se je potem zlepa ne znebiš in te lahko kasneje hudo ovira pri igranju. saj se da z internetom vse naučit, samo ne dobiš pa povratne informacije o igranju. če je tvoj cilj igranje z akordi, potem pojdi enkrat k inštruktorju, da ti pokaže pravilno tehniko leve in desne roke, držo trzalice, prstov in podobno, morda kakšne vaje za hitrost, kromatiko in podobno, dalje bo že šlo. ampak osnovni akordi so res taka začetniška stvar, za preigravanje pesmic čist luštno, ampak kitara je veliko veliko več 😉 posluh ni tako zelo pomemben, kitara je 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} talenta in 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vaje. teorijo je že dobro poznat (pa ne mislim not, ampak uporabno teorijo, lestvice da lahko tudi sam kaj ustvarjaš).

http://www.mic.si/programi/glasbeni-tecaji
Jaz sem se učila kitaro na MIC-u-mladinsko informacijski center. Pokliči, se splača. Učiš in poješ v skupini, tečaj traja 10x po uro in pol. In tudi cena je zelo ugodna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close