Najdi forum

turška viza?

A mi lahko kdo prosim razloži, kje v Ljubljani je turška ambasada (Livarska 4) in v kolikšnem času dobiš turško vizo?
hvala

Livarska ulica je prva ulica na levo, če se pelješ od Bavarskega dvora proti WTCju. Ampak moraš it okoli, ker je enosmerna. In sicer na tretjem semaforju od Bavarca zaviješ levo, greš po ulici Bežigrad do konca, kjer zaviješ levo na Parmovo in potem mislim, da je Livarska ulica 3. ali 4. ulica na levo.

Za vize pa ne bi vedel.

Dobiš jo naslednji dan, morda pa ti jo bi dali tudi popoldne, če oddaš dopoldne in lepo prosiš…

Naj ti bo orientacija Črna vdova ali Delova stolpnica nasproti Gospodarskega ali še bolje Zavarovalnice Maribor, potem pa vprašaj, več kot 200 m stran ne boš več, ostalo tudi drži.

Glede vize je zelo enostavno. Gres na spletno stran Veleposlanistva Turcije, si sprintas obrazec, ga izpolnes in ga v kuverti priporoceno posljes, zraven prilozis se eno fotko, pa potni list in 8.500 SIT.
Potni list z vizo dobis vrnjen po posti v roku 4-5 delovnih dni.

Lp, Frenk

Tale viza se mi zdi relativno draga zadeva. A kdo ve, če se jo da dobit direkt na meji za kej manj denarja?

Iz neuradnih virov sem izvedel, da bo Turčija

še letos ukinila vizno obveznost za vse

države NATO.

LP!

Š3tof

Meni je tudi v agenciji Atlas rekla, naj ne hitim z vizo, ker se dela na tem, da jo bodo ukinili.

oj.
mene tud neki zanima. kaj se zgodi, če potuješ po Romuniji, Bolgariji in nato ugotoviš, da bi rad šel še v Turčijo, čeprav tega nisi planiral.

A je kakšna možnost dobit vizo na meji?

NOro bi blo, če bi vizo res ukinli, ker je to res draga zadeva.

lp
Brigita

Ko sem jaz lani potoval čez kopensko mejo Grčija-Turčija, sta jo na meji kupila tako Srb (10 dolarjev) kot Američan (100 dolarjev). Mojega kolega pa so na prestopanju v Avstriji vrnili na letalo za Ljubljano, ker ni imel vize, čeprav so mu v Ljubljani rekli, da jo bo lahko dobil na letališču! (Žal mu tega niso rekli na ambasadi.)

oj!

na meji ne gre.
sem probal na meji bolgarija-turcija in so me zavrnili (poljaki dobijo nalepkico za 10$). zal ni tko easy za slovencke >> najblizja ambasada je bla potem v plovdivu, kjer je bla viza 40$ (v enem dnevu).

enkrat pa sm precil mejo grcija >> turcija, kjer je meja totalno zabacena sredi polj 🙂

bi bil res ze cajt, da skenslajo tole nesramno(!) drago vizo.

Zdravo!

Mene pa zanima, če je potrebno vizo nabaviti pred letalsko karto ali sta ti dve zadevi popolnoma neodvisni druga od druge?
hvala…

Zagotovo je potrebno vizo dobiti pred letalsko

karto, saj obstaja majhna možnost, da ti

vize ne dajo in potem boš moral letalsko

karto prodati (verjetno za manj, kot si jo plačal).

LP!

Š3tof

Ojla,

kak mesec nazaj sem bila v turciji, pa nisem imela nobenih problemov za dobit tursko vizo. Izpolnes obrazec, ki ga dobis na internetu in potrebujes se eno fotografijo, s tem ti na turski ambasadi v dveh dneh izdajo vizo.

Viza stane 7903,00sit in ne 8500,00sit. Delala sem jo 3 tedne nazaj.

LP

Hvala za pojasnilo kolko stane turska viza. Ocitno se bi tebi izplacalo iti iz KP v LJ za 597,00 SIT.
Sem bolj komot in so mi jo poslali priporoceno po posti.

Lp, Frenk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close