Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turistična taksa na otroke v Avstriji – lumparija ??

Turistična taksa na otroke v Avstriji – lumparija ??

Sem v resnem konfliktu z nastanitvijo Draxl Hof okoliš Weissensee, Avstrija. Ob odhodu so nam zaračunali tudi turistično takso (TT) za otroke v 3,30€ na osebo na nočitev. Enako kot za odrasle. Računa nisem preverjal, odhiteli smo na smučišče. Rezervacijo nastanitve sem opravil preko bookinga, 3 nočitve, dva otroka (11 in 12 let), večer pred prihodom glede na znano vremensko napoved. Tu smo bili prvikrat.

Zaračunana TT mi je postala sumljiva. Po vrnitvi domov od DraXl Hof vljudno, a vztrajno z dejstvi zahtevam vračilo cca 25€ neupravičene preveč zaračunane takse (preverjeno pri lokalnem turističnem uradu). Sedaj že GROZIJO, da mi bodo nabili administrativne stroške 65€/uro, so zelo nesramni z odgovori. Ne vem več kaj storiti, a očitno bom že potreboval pravno varsto, tega pa v Avstriji ne znam? Smatram, da sem nepoučen kupec. 100% pa sem prepričan, da bi avstrijskemu državljanu nemudoma vrnili neupravičeno zaračunane in pobrane davščine.

Vztrajno mi vsiljujejo popust v zmanjšani višini (cca 19€) pri naslednjem obisku, vračilo zneska pa strogo odklanjajo (ali na moj TRR ali kartico). Nisem njihov reden gost, zato mi “popust za naslednjič” ni sprejemljiv niti razumen (nezaupanje, za zimski dopust sem odločam v zadnjem hipu glede na vreme, ne verjamem da bodo imeli prosto, lahko bo celo drug lastnik, bojim se da mi bodo kaj storili ali podtaknili, …).

Na rezervaciji preko bookinga je bil točno takšen znesek taks viden, a sem to smatral za pošteno informacijo. Namreč, booking nudi le bazo podatkov, ni pa odgovoren za vsebino podatkov. Booking ne more imeti implementiranih pestrih pravil glede TT po vsem svetu in regijah (celo Avstrija ima raznolika pravila).

Da se ne bi nepreverjeno pritožil, sem po vrnitvi domov kontaktiral lokalni Weissensee turistični urad. Zagotovili so mi, da so otroci oproščeni TT, če v koledarskem letu ne dosežejo do 17 let. Za odrasle končna višina znaša 2,40€ na osebo na nočitev. Zagotovili so še, da poleg tega ni več dodatnih taks, ki se zaračunavajo turistom. Hkrati so mejl posredovali tudi na Draxl. Draxl se upira vračilu. Postavili so se na stališče, da sem takšne pogoje sprejel ob sprejemu rezervacije preko bookinga. Ponovno sem se obrnil na turistični urad. Posredovali so in sporočili, da pri Draxlu sedaj razumejo situacijo, da so naredili vse kar je v njihovi moči, sedaj pa je stvar na meni in Draxlu, da zaključimo primer. A situacija je sedaj pristala na nivoju GROŽNJE kot omenjam zgoraj.

Iz situacije je res zanimivo, kako turizem dojemajo pri Draxl Hof:
– Priznali so “napako,” a vendar se niso opravičili.
– Moj denar, ki bi ga “vrnili,” imenujejo popust !!?? O tem, da bi dali kak dejanski popust, ni govora.
– Vračilo neupravičeneno pobranega denarja pogojujejo z dodatnim plačilom (moram priti ponovno k njim !!)
– Zaračunavajo TT za otroke
– Izvajajo lastno davčno politiko. Na uradno turistično takso so nabili maržo, namesto 2,40€ računajo 3,30€.
– Nekatere nastanitve it tega območja na svoji spletni strani navajajo dejansko višino TT (in nič drugega)
– Zanimivo, da mi ponujajo vračilo cca 50 centov po pomoti preveč zaračunane cene nastanitve (kar me sploh ne zanima). To gre, ne morejo pa vrniti takse – nonsense.
– Preveč zaračunano takso bodo neobdavčeno pospravili v svoj žep.

Jaz bi jim vljudno napisal, da v kolikor v 8 dneh ne bodo vrnili denara, boš celotno situacijo posredoval preko različnih medijev.

V kolikor imajo malo zdrave pameti, bodo vrnili, v nasprotnem primeru bo loose-loose situacija za obe strani.

Lahko se obrneš na Evropski potrošniški center, mogoče bi znali pomagat.
https://www.epc.si/pages/si/domov.php

Sicer si pa jaz zaradi 25 evrov ne bi ravno grenila življenja, vem, malo gre tudi za princip, pa vseeno. Bi pa o njihovi nepošteni praksi obvestila booking in še kakšne spletne portale, ki se ukvarjajo z ocenami namestitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close