Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turistična kmetija v Pomurju

turistična kmetija v Pomurju

Zdravo!

Mene pa zanima, če kdo pozna kakšno dobro turistično kmetijo na Pomurju in Prekmurju. Šla bi kolesariti, pa bi spala na kmetijah. Sem pogledala na naslovu turističnih kmetij Slovenije in je veliko zanimivih, nekatere so celo ocenjene s 4 jabolkami.
Zanima pa me, če ima kdo osebno izkušnje s tistim koncem.
Skratka:
1. Kje spati?
2. Kje jesti in piti?
3. Kje kolesariti?
4. Kaj si ogledati?

Hvala vam za nasvete.

Lep pozdrav.
Kaja

Krasci – kmecki turizem, na Gorickem je zelo lep kraj. Blizu umetnega jezera (zajezitev reke Ledave), odlicno izhodisce za kolesarje (tistem ki se ne bojijo hribckov), malo prometa, lepe gozdne poti (Tromejnik, Selo), krasen Grad, zanimiv spomenik prvim balonarjem v Zelimljah. Vsekakor lep, aktiven in ne dolgocajten dopust.

Draga Kaja, ti je ze Neza precej napisala.
Res je, kmetija v Krascih je odlicno izhodisce za izlete.Hrana je res domaca in prekrasna, niz zlaganega, kar si verjetno prebrala na turisticni strani.Za pogledat pa imas toliko, da bos lahko ostala kar precej casa.Tromejnik v blizini Kuzme, kjer je sticisce oz meja treh drzav, pa Kugla v blizini Sotine, kjer je razgledni stolp in ob dobrem vremenu prekrasen pogled precej dalec.Gostoljubnost domacinov na vsakem koraku.Tudi Grad na Gorickem , ki je najvecji grad , ima 365 sob in bo letos ali drugo leto postal konzularno sredisce krajinskega parka treh dezel, Madzarske, Avstrije in Slovenije.Grad je celo energetsko sredisce Evrope, ce ti je kaj znana ezoterika.V vasi Grad , ki je precej majhna po stevilu prebivalcev pa je posebna znamenitost kar sest gostiln , ena poleg druge..Sicer pa so vse vasi svojevrstna zanimivost, kakor tudi sama pokrajina.Lahko pa se odpravis tudi proti Gornjim petrovcem, obisces Zenavlje, kjer je pristal prvi balon, potem lahko skocis do Salovcev in Hodosa, pa tudi Puconci, Pecarovci, potem naprej do Moravskih toplic( verjetno ze slisala).Dalje lahko pogledas dalje proti Bukovnici, kjer imajo energetsko obmocje z energetsko vodo ( Vidov vodnjak ),kjer je krscena hcerka od Vlada Kreslina, seveda ne pozabi na Plecnikovo cerkev v Bogojini, pa na prekrasne Beltince, pa Melince z otokom ljubezni….Sigurno sem se kje kaj izpustila…
Drugace pa je za videt se in se…sicer pa ti bodo sigurno vec znali povedati domacini oz. lasniki turisticne kmetije.
sem pa prepricana, da bos tezko nasla gostilno, kjer bi ti postregli s slabo hrano in pijaco ( saj so prekmurci znani po dobri hrani in pijaci…posledicno tudi po velikem holesterolu in prekomerni tezi in krvnem tlaku…ha..ha..)
Torej se lep izlet in kar najvec videnega…

Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close