TURISTIČNA AGENCIJA JUPITER
Pozdravljeni!
Ker agencija Jupiter International nima Facebook profila, pišem tukaj, sicer pa naj najprej napišem, da ne gre za isto agencijo Jupiter Generation (generacija), ki organizira maturantske izlete itd. in ima Facebook profil.
V glavnem, sredi decembra me je na trgu v Mariboru ustavil nekdo, ki me je anketiral in nato sem dobila klic, da sem dobitnica nagrade pri Jupitru in da me čaka brezplačna nastanitev v hotelu po želji in naj se oglasim pri njih. S partnerjem sva to tudi storila in se določila za Krf. Plačati sva morala prijavnino za vsakega 45€, čeprav še nisva bila sigurna, da je Krf najina izbira – rekli so da je to prijavnina in turistična taksa in da moraš to poravnati ne glede na to kam greš, da imajo zagotovilo, da boš pač nekam šel in da imaš časa 2 leti, prav tako pa ti lahko vrnejo denar, če si premisliš. Na koncu sva se odločila za Tunizijo in denar razdelila na 6 obrokov in počasi ugotovila, da brezplačna namestitev ni brezplačna, prav tako 45 evrov ne odštejejo od njihove cene, temveč prištejejo. Ker je bila cena vseeno enako visoka kot pri drugih agencijah, sva se odločila, da bova vseeno ostala tukaj, če sva že del plačala. Nekje junija sem šla preverit, kako je s plačili in ugotovila, da mi enega obroka 151,67€ sploh niso upoštevali in se nekaj dni z njimi pregovarjala “da so ga našli”… termin sva prestavila iz septembra na julij, ker imava septembra nekaj drugega in preostale obroke plačala naenkrat. Potem pa je sledila težava, ko je v Tuniziji bil teroristični napad v istem kraju, kamor bi potovala čez 2 tedna. Takoj sem jih poklicala in jim ponudila opcijo, da mi izberejo podobno ponudbo drugje (Severni Ciper, Grčija) ali pa denar nazaj (1288€) in mi je ženska, ki tam dela, dejala, da za denar nazaj potrebujejo privolitev od ministrstva, mislim halo?? kaj ima s tem ministrstvo?? Se spomnim, da so bili zaradi 200€ na televiziji (Oddaja Svet) in sem kar vedela, da bom na svoj denar čakala najmanj pol leta, zato sva ubrala opcijo, da nama naredijo aranžma preko Oasistours in potujeva v Ciper. Seveda sva plačala redno ceno, torej poleg 1288€, še vsak dodatnih 35€. Spet težave z Voucherjem in obvestilom o odhodu, ki sva ga dobila zgolj 2 dni pred odhodom!!! Sem klicala na inšpektorat in se je ona kar za glavo prijela, ko sem klicala glede Jupitra in povedala, da prejemajo toliko pritožb o njih, da imajo eno inšpektorico, ki se točno z njimi ukvarja.. v glavnem, odpotujeva in na letališču v LJ ugotoviva, da sploh nisva na seznamu, vendar se je tam zaposlena odločila, da nas bo enih par vseeno sprejela na letalo, sodeč po dokumentaciji in obvestilih o odhodu, ki sva jih imela s sabo. Sedaj sva se vrnila z dopusta, bilo je lepo, vendar zgolj po zaslugi Oasistoursa, ker Jupiter na Severnem Cipru nima nič, razen bungalova in dva hotela s tremi***, treba pa je vzeti najmanj 4*, glede na to ,da je standard slabši, kot pri nas. To je bila najina izkušnja z njimi, stala naju je skoraj 1200€ in veliko neprespanih noči in skrbi – upam, da se boste sami odločili drugače 🙂
Sicer pa nobenega ne nagovarjam, da ne gre z njimi, le opozarjam na najino zgodbo in upam, da če že greste preko njih, da boste pisali pozitivne zgodbe 🙂
LP Andreja
Pa se ti zavedaš da imajo barabe na tvojem rešitelju Oasis tours monopol za te destinacije in da pri katerikoli agenciji kupiš tak aranžma gre preķo Oasisa. Pa naj bo to Sonček, Palma ali pa en Mars al kaj so.
Na Oasis sami nesposobneži delajo. Jaz s tvojim vele Oasisom nikoli več ne grem. Samo še v lastni režiji.
Ti pa kar, ti nič ne branim.
Nikjer oasistoursa nisem oglaševala kot dobrega, kvečjemu sem pri njih plačala celo redno ceno in najbrž imaš prav, da so tudi oni isti kot jupiter 😉 ne ene, ne druge agencije ne bi ponovno izbrala, jupitra pa 100% ne. z njimi sem imela največ težav, sploh z osebjem in njihovo nagradno igro, za oasistours pa težko kaj rečem, ker so bili zgolj malenkost boljša rešitev kot jupiter 😉
Forum je zaprt za komentiranje.