Najdi forum

turčija

Popolnoma se strinjam z Žalostna, žalostna. Slovensko vodenje z vodičko Silvijo je resnično pod vsakršnim nivojem, še dobro, da smo se v Pamukkalah lahko pridružili vodički Sofiji, ki nas je s svojo profesionalnostjo takoj prevzela. Tudi komentarji njene skupine so bili polni navdušenja. Ja, za potovanje s takšnim vodenjem tudi nam ne bi bilo žal denarja. Tako pa ostajamo žalostni in razočarani. Končno smo si sami krivi. Nihče nas ni silil na to potovanje, tudi za nakupe smo se odločili sami. Razočarana sem tudi nad seboj, saj sem nasedla vodičkinim besedam, kako izjemno ugodna priložnost nakupa je v trgovini usnja, nato pa naslednji dan ugotovila, da sem jakno kljub izrednemu znižanju cene še vedno več kot 100% preplačala. Za vodiče smo bili takšni kupci dobre stranke! Le zakaj? Tudi izleti, ki smo jih vplačali, so bili precenjeni. Tudi tu smo se ušteli.
Menimo, da bi morala agencija Nikal vendarle nadzorovati delo vodičev in upoštevati pripombe, sicer rating takšni agenciji pada. Tudi sicer bi agencija le morala delno zanemariti nakupovalno plat tega potovanja, s katero tudi ona dodatno služi na račun naivnih in tudi neiskušenih potnikov, kar je nekorektno.

Zalostno je to da nihce ne poslusa nasvetov. Posebno kar se tice nakupovanja. Te drzave nimajo nobene industrije ali proizvodnje razen kar je pod kontrolo westa. Vse kar imajo na prodaj je pokradeno iz morja , gozdov na kratko narave. Tiste presrane tepihe in ostale artikle pacajo skupaj v smrdljivih suzenjskih zarazenih dalavnicah kjer je vse ponarejeno in nobene kontrole.Ceprav 99% ne verjame v alaha ali boga imajo tebe za nicvrednega nevernika ki ga je po koranu dovoljeno ubit. Ko smo ze na temi tu je se en od mnogih zelo neprijetnih zakonov korana za tiste punce ki se porocijo z muslimanom kot Turkom itd. Moz ima pravico pretepst zeno ce mu rece “ne nocoj Mustafa”. Za tiste ki ne razumejo kaj to pomeni, je da moz lahko pretepe zeno ce mu zavrne sex ko njemu pase.V koranu natancno pise kako eticno kaznovat zeno kje jo lahko udari in kje ne.Predvsem ji Ne sme iznakazit obraza ter seksualnih delov telesa ker s tem sam sebi unici vir seksulne zadovoljitve .Tudi omenja da muslimanske zenske to sprejmejo kot fer saj to je primerna lekcija za bodoce druzinsko tihozitje.Sicer pa ta zakon velja le v muslimanskem svetu in Mustafa bo sigurno hotel priti v slovenijo,(zato te je porocil) kjer ga bodo zaprli ko se bo spozabil in te parkrat uzgal ko mu bos rekla NEl.Zalostno ali ne?Sigurno je da bos prej ko slej rekla ne. On bo lezal doma cel dan ker ne bo imel sluzbe ti bos pa garala cel dan in ko prides domov Mustafa bo pripravljen.
No ja vsak po svoje

Brit

Če imaš ti vse na svojem mestu v glavi potem sem jaz Zweistein. (Einstein je že zaseden).

Ljudje kot si ti ostanite doma, še na hrvaško rajši ne hodite, da nam Sloveniji kot taki ne boste delali sramote.

Z možem sva se vrnila iz Turčije z agencijo Nikal pa nama ni prav nč žal, bilo je lepo, videl smo dost za tako ceno k smo jo plačal. res pa je da na vsakem vogalu hočjo zaslužt, pa kdo te pa sili da kupuješ od njih, lepo se jim zahvališ in greš mimo.

lp

pozdravljeni..imam eno veliko prosnjo za vse tiste ki greste v turcijo..sin si zelo zeli majco..jopo..od monsterja..tukaj tega ne najdem za njegovo velikost..sem pa slisal da se da dobit v turciji..se pravi za 10 letnika..ce komu nebi bilo odvec prinesti dva kosa oblacil vec bi prosil ce mi se javi pa se zmenimo..031457159

Mi gremo to jesen, malo nas je zanimalo kakšna je to agencija nikal, ker smo prvič slišali zanjo, je pa potovanje po južni Turčiji, A je že bil kdo z Nikal po Kapadokiji?

Pozdravljeni,

tudi jaz sem dobila brezplacno potovanje v Turcijo, druga oseba pa mora doplacati 585€. Termini za odhod so 2.2. 2013, 9.2.2013, 16.2.2013 ter 23.2.2013. Izzrebana sem bila preko agencije Bio Line. Je ze kdo potoval z njimi?

Pozdravljeni vsi skupaj!
V soboto sva s kolegico prispele iz Turčije in sicer s krožnega potavanja od Istanbula do Antalije. Z eno besedo bilo je sveeetooovvnooo!!! Vodičkinja Tinkara in turški vodič Levent sta mela vse pod kontrolo in vse kar sta nam povedala in pokazala sta to delala srčno. Že v štartu smo se zmenili da ni zamujanja in pobrali smo denar za vodo in sicer 5 eur tako da smo celi teden spili vode koliko smo želeli. Ta potovanja so za družabne ljudi za tiste ki nimajo radi sebe in okolice pa raje naj ne grejo. Na našem avtobusu so bili sami super ljudje in res smo se zabavali, smejali in uživali vsi skupaj. Še v Sloveniji smo se komaj poslovili en od drugega. Torej avtobus S2 JE ZAAAAAKOOON!!!

Razočaran sam agencijom Nikal koja nudi “povoljne aranžmane ” za putovanja po Turskoj. To je velika prevara , jer za taj novac dobijete minimum. Spavate 40 km van Istanbula tako da ga vidite i doživite uglavnom iz autobusa. Obavezno morate na početni iznos doplatiti još jedan obrok inače ste gladni , što je za Tursku nepojmljivo. Autobus uglavnom staje tamo gdje su oni dogovoreni te plačate malu flašu vode 3 eura, kafa 6 eura, sladoled 3 eura pivo 7 eura ….. nemojte se iznenaditi da spavate u starim dijelovima odličnih hotela, dva nivoa u zemlji sa malim prozorom , prljavom kadom i puknutom wc daskom i žoharima ( vjerovatno sobe za njihovo pomoćno osoblje) Na svakom koraku morate nešto doplatiti, odnosno morate se ponašati onako kako su oni zamislili. Ako niste uplatili obilazak neke znamenitosti to vrijeme možete provesti samo u autobusu sa šoferom / nema šanse da sjediš u nekom restoranu ili da razgledaš mjesto. Sve se događa van svakodnevne Turske koja je sasvim drugačija. Svi hoteli su van mjesta i oko hotela je “tama i strah” . Sami vodiči su zadovoljavajući i trude se maksimalno, ali za cijenu koju nudi Nikal agencija to se treba i očekivati. Realno ako hoćete da doživite putovanje po Turskoj od Istanbula do Antalije onako kao su oni zamislili morate imati sve plačeno ( večera plus “veliki” paket što vas na kraju dodatno košta jos 260 eura ) Svako piće dodatno morate platiti po gornjim cijenama na benzinskim pumpama. Ručkovi su vam organizovani u ” radničkim restoranima” gdje jedete ko na traci. Pozdrav svima novim “razočaranim odnosno prevarenim ” putnicima Nikal agencije. Ocijena za agenciju ne jedan nego nula.

Dragi moji (svetovni) popotniki in (morda malo bolj zapečkarski) godrnjavčki,

To soboto zvečer sva se z mojo damo vrnila s takega potovanja in glede na doživeto (še sveže), kot tudi zgoraj zapisano, bi rad dodal predvsem tole: Potovanja z NIKALom so kot življenje. Če ga vzamete “na težko”, kot prevaro, se boste tako tudi počutili, če pa ga vzamete kot nekaj čudovitega se boste tako tudi imeli…Midva sva se imela čudovito.

Doživeli smo mi, na S4, kot tudi ostali trije avtobusi, “vse živo” in takšen je bil tudi odziv (so)potnikov. Organizacija NIKAL je absolutno brezhibna in do črke so izpolnili popolnoma vse, kar so obljubili, raje še malo več.
Veste, tudi mene ne zanimajo preveč ne preproge, ne zlato, še najmanj usnje, tako, da bi bilo zame tam že 20 minut dovolj, so pa moje sopotnike tako prevzemali, da mi/nama ni bilo težko počakati, ob kakšni turški kahvi, ali zgoraj že opevanemu svežemu soku iz granatnih jabolk, kakšno uro, morda še kakšno minuto dlje.

To, kar sta v našem avtobusu naredila Jasna in Ufuk (lokalni vodič) v tednu dni, meji na znanstveno fantastiko. Še bolj, če malo pobrskamo, kam pridemo sami za toliko denarja.

Doživetij je bilo za en veeelik koš in še dobro, da zanje ne potrebujemo potovalke, ker bi zagotovo krepko presegala dovoljenih 20kg za na avion.

Istanbul, stari hipodrom, Modra mošeja, Topkapi, Egiptovski bazar, nepozabna vožnja z ladjico po Bosporju (skoraj) do črnega morja, pa vožnja do Dardanel, vožnja s trajektom (20 minut od Evrope do Azije), Troja z značilnim lokalnim obrokom, Efes, Pergamon, Pamukkale z Hierapolisom, Kleopatrino kopeljo, zdravilnimi ribicami, …), Kapela/hiša device Marije, kamor redno romajo aktualni papeži, pa ples Dervišev, Turški večer s fantastično glasbeno-plesno predstavo in dobro pijačo (v neomejenih količinah!!), pa center in stari del Antalye s pristaniščem, dvourna vožnja do največjega slapu in nazaj, pravi turški hammam s savno, umivanjem, masažo, pa kopanje v egejskem morju, v sredozemskem morji, spoznavanje pisane in okusne kulinarike, …

Ne pozabite: v enem tednu 1700 (!) km na busu + avion…

Kogar pri tem programu motijo postanki (ki mnogim, ki so tudi zato prišli ponovno v Turčijo – večina sopotnikov je že bila v Turčiji, nekateri celo štirikrat ali več – omogočajo nakupovalni užitek, ostali pa nimamo nobenih obveznosti in lahko cuzamo pivo, sok ali kahvo, ali kupujemo spomnike, ali pa preprosto – počivamo), mu res ni pomoči.

Ponavljam. Bil sem že res marsikje po svetu. Znam biti tudi nadvse kritičen, saj se tudi profesionalno ukvarjam z uvajanjem poslovnih izboljšav, ampak kot že napisano, NIKAL je s svojimi sodelavci (še enkrat iskrena hvala Jasni, Ufuku in našemu šoferju, ki je vmes, med potovanjem, praznoval Kurban Bajram in to simpatično delil z nami) napravil popolnoma vse, kar je obljubil, raje še malo več.

Z največjim veseljem grem z njimi potovati kamorkoli, magari še enkrat v Turčijo.

Janez K.
e-pošta: jk@exe.si

Tudi jaz sem bil na tem izletu in speljali so vse po programu, kot je bilo napisano in obljubljeno. Ampak to sem pričakoval, saj so vsa potovanja načeloma taka. Z ženo sva šla predvsem zaradi ogleda antičnih mest, ki jih tako dobro ohranjene ne vidiš nikjer v Evropi.
Jaz sem bil že tretjič v Turčiji, žena petič, ampak takega pretiravanja pri cenah pijač in kave pa doslej še nisem doživel. Cena buteljke turškega vina v hotelih kjer smo spali je bila med 45 in 55 €, kozarec vina 6-8 €, malo pivo enako, pljunec turške kave na bencinskih servisih pa 2,5-3 €. Za turiste seveda, za domačine več kot pol manj. Če od cene aranžmaja odšteješ ceno letalskega prevoza, smo na dan izleta plačevali kakšnih 45 € in to z avtobusnim prevozom, nočitvijo in polpenzjonom (zajtrk in večerja) skupaj. Potem pa za neznano turško vino računajo enako. Prvič sem videl da v hotelih ob večerjah praktičnoj nihče ni pil vina in tudi z ženo ga iz principa nisva naročila, ker so bile cene pač čisto navadno izsiljevanje, ki ne gre skupaj z nivojem standarda države.
Šele zadnje dva dni v Antaliji je cena buteljke padla na sprejemljivih 20-22 €.

Naslednjič grem raje spet v Italijo, Grčijo ali Španijo.

Pozdravljeni,

V nikalovi “popolni” Turciji sem bila tudi sama. Strinjam se z vsem negativnim napisanim in obzalujem, da nisem objav prebrala ze prej ter se tako izognila izkusnji, ki je ne potrebujem. Potovanje ni potovanje, ampak prisiljen shopping in popoln nateg. Potovanje je oblikovano za vodljive turiste, ki nocejo stopiti iz svojih okvirov in zelijo imeti dolocen vsak korak na poti. Turcije z agencijo Nikal in vodicko Jasno sigurno nisem spoznala, saj so nas vodili samo po zacrtani poti trgovin, tovarn in postajalisc, kjer so vodici pobirali provizije. Samo potovanje je organizirano tako, da brez fakultativnih izletov in vsiljenih kosil vidis oz dozivis bolj malo. Sami izleti in kosila so precenjeni in nenormalnih cen. Ce na koncu sestejes vse, kar si placal v slo in moral doplacati tam, sele vidis kaksen nateg je to. Zato ne pisite neumnosti kot so, kje bi videli toliko za tako malo denarja (voznja po Bosporju z ladjico, ki traja uro in pol, na stari in smrdljivi ladji, kjer ne dobis nic, cene pijac so seveda abnormalne, poleg tega pa je tam seveda fotograf ki vsiljuje slike in jih potem prodaja na kroznikih-stane pa 25eur-pomislite kaj dobite pri nas za ta denar).

Opozarjam vse, ki ste prejeli ponudbo za nepozabno Turcijo, da jo vrzete v star papir in s tem prispevate nekaj za okolje ter se ognete tednu dni, ki ga boste obzalovali se lep cas.

Prva stvar, ki mi pade na pamet ob omembi agencije Nikal je NIKOLI.

Lojzka prepričan sem, da vem katera iz našega busa si in zate ni pomoči. Bedak babji, ki je poskušal uničiti potovanje vsem ostalim potnikom. Veliki večini je izlet bil super in vedno se najde nekdo takšen, ki poskuša zagreniti potovanje ostalim potnikom zaradi lastne zafustriranosti.

Dragi markoman,
ne govorite o stvareh o katerih nimate pojma in dopuscajte mnenje vsakega posameznika. Vas odnos, tikanje in nacin govora kazeta na vaso nezrelost in netolerantnost kar dodatno potrjuje zgoraj navedena dejstva. Preberite celoten forum in videli boste, da je takih po vasih bedakov, vec in da so njihovi razlogi za negativen odnos argumentirani. Nihce ni poskusal greniti potovanja, s partnerjem sva se le odzvala na potovanje in zelela morebitne bodoce potnike opozoriti na najino izkusnjo. Odlocitev za potovanje pa bodo sprejeli sami. Me veseli, da ste uzivali v super potovanju, po toliko kritikah je prijetno slisati tudi kaksno pohvalno besedo. A kaj ko je resnica drugacna in sprenevedanje brezpredmetno.

Zelo se strinjam z mnenjem “Razočarani” in sočnostjo njegovega zapisa. Nekako tako sem potovanje doživela tudi jaz.
Nikakor pa ne morem razumeti tistih udeležencev, ki so neskončno uživali v tem, da je po nekaj dneh bilo na avtobusu skoraj polovica takih, z največjo željo biti doma in zdraviti prebavne težave in to kljub najboljši turški kulinariki, ki smo jo bili deležni v najboljših restavracijah, seveda po mnenju vodičev.

gre kdo v bljiznji prihodnosti v turcijo…

tale xpat je pa resno zafrustriran

turčija je v mnogih pogledih bolj napredna in razvita od slovenije in nekaterih drugih eu držav!!

Upravo se vratila s ture 29.11.-06.12, autobus H3, topla preporuka svima koj nisu uplatili- NEMOJTE, putovanje je noćna mora, Istanbul je samo jedan dan i grad zapravo uopće i ne vidite. Vama ostalim jadnicima koji ste kao i ja nasjeli na ovo putavanje kratki savjeti da barem nešto vidite osim autobusa, benzinskih , hotela i industrijskih zona gradova kroz koje prolazite…Moja preporuka ne uzimati ručak (jako loše)ako ne morate, ni večere, jer dok Vam prođe večera nećete moći do grada…Naravno morate se snalaziti taxijem ili lokalnim busevima jer su hoteli nigdje.
Istanbul-taxi je 50 eura u jednom smjeru, mogu podjeliti 4 osobe.
Hotel iza Troje- lokalni bus,2 lire.
Hotel kod Kušadasija, minibus ispred hotele, 4 lire, vozi do 8, iza taxi 30-35 lira.
Slijedeći hotel oko 3 km od sela, pješice ili taxi-10 lira.
U Antaliji možete koristiti javni prijevoz do grada.
Uglavnom, ako ne morate NE PUTUJTE s ovom agencijom jer je ovo putovanje čista prevara. Da ne spominjem da smo jedan cijeli dan prije dolaska u hotel u Antaliju proveli u tvornicama kože i zlata, svaka po 3 sata, što uopće nije navedeno u planu puta.
Na žalost svaka škola se plaća, nadam se da ostali neće nasjesti kao ja.

zelo zadovolna s potovanji z agencijo nikal bila sem dvakrat in vsakokrat sem se imela odlično turški vodič LEVENT JE PA ZLATA VREDEN VODIČ in seveda naš slovenski .grem z vami spet letos v aprilu in komaj čakam

X pat

Govoriš neumnosti. Turčija je za večino ( 99,9 % ) turistov tako kot ostale turistične države popolnoma varna. Seveda se vsakemu lahko kaj zgodi na destinaciji kjer potuje tudi v Sloveniji.

Mi gremo v Turčijo z Nikalom že marca. Naši prijatelji so bili že leta 2011 v novembru in so bili zelo zadovoljni. Kljub nekaterim kritikam, verjamem da se bomo imeli fajn:-)

Tudi jaz sem nasedla na ugodno Nikalovo ponudbo Turčije. Doplačila na vsakem koraku – večerja, kosila, izleti.. Plačevanje za vodo na avtobusu, ki je zadnji dan ni bilo več na voljo in vsiljevanje z nakupi preprog, usnja in zlata z neomejeno količino časa. Za resne zadeve kot je arheološki muzej pa je bila na voljo le ena ura. Na koncu pa še vsiljevanje z napitnino za turškega šoferja in vodiča ki ni do zadnjega dne spregovoril besede. Za slovo pa prevoz na letališče v zelo slabem avtobusu z polomljenimi sedeži.

Kako doplačila večerja, kosila, izleti? V ceno je vključeno vse po programu, vendar v programu nimaš večerje, kosila in določenih izletov, ki ti jih nudijo naknadno. Zajtrka ti pa niso zaračunali, ker ga imaš v programu, kot tudi izlete (govorimo o vstopninah) Efes, Pamukalle ipdb. Doplačala si samo dodatne izlete, ki pa jih ni nujno vzet, če nočeš. Prav tako ti ni treba kupit tepiha in zlata! Grem jutri in točno vem kaj me čaka in kaj sem si plačala in kaj si bom še doplačala. Ljudje ne znate brat, potem pa kvarite drugim veselje in jih spravljate v negotovost s takšnimi izjavami. Edino s čimer se strinjam je to, da tiste napitnine vodičem res niso nujne. Ampak za tistih par eur me pa tudi ne bo hudič vzel.

Sem bila že lani in je vse štimalo, tako da res škoda, da nekateri potovanje, ki je cenovno večini slovencev še dosegljivo, kvarite s tako neumnimi izjavami, ker niste dobro prebrali programa. Ne delam na agenciji.

Gre kdo letos z malimi otroki v hotel Saray Regency Resort and Spa v Turčijo?

Odlična oranizacija potovanja s strani agencije.Brez odstopanj,zamud avtobusov na samih lokacijah, vse je bilo jasno(kam, kdaj ,kje kako)…
Naši vodiči zelo podkovani z znanjem zgodovine o posameznih deželah v državi. …zelo zelo zadovljna!!! Se vračam v Turčijo in to vsekakor z agencijo NIKAL.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close