Najdi forum

turčija

Spoštovani uporabniki foruma!

Kot agencija spremljamo mišljenja in objave na forumu in s tem pridobivamo koristne informacije o zadovoljstvu in nezadovoljstvu naših uporabnikov.

Do sedaj se na noben način nismo vključevali v objave na forumu, vendar smo se na ”nateg stoletja” dolžni odzvati.

Upravičeno sumimo, da je avtor Resnice o Nikalu oseba, ki je v prejšnjem letu delala kot vodič na našem potovanju in se že večkrat javljala na forumu. Na žalost je zaradi spora z organizatorjem prišlo do prekinitve njenega delovnega razmerja. Ta spor se je nadaljeval tudi v tem letu in le ta prispevek je poskus škodovati organizatorju. Dejstvo je, da smo v preteklem letu organizirali potovanje za nekaj tisoč potnikov in da je odstotek pritožb 0,6%. Ta podatek pove dovolj o organizaciji potovanja.

Vsi, ki poznajo področje Antalye, vedo, da se večina hotelov nahaja ob obali, da so to resorti in da so le ti izven večjih mest. Prav tako se kvaliteta in neoporečnost hrane ne more primerjati z lokalnimi restavracijami in kebab kioski.

Kraji, kjer se avtobusi ustavljajo za kosilo so namenjeni predvsem temu – z velikim parkirnim prostorom, možnostjo pogostitve večjega števila gostov in z organizacijo, kjer je možno dobiti hrano za večje število ljudi v kratkem času. Na teh postajališčih se nahajajo tudi dodatne trgovine, kjer si tisti, ki se za kosilo ne odločijo, lahko krajšajo čas. Na teh mestih se ne ustavljajo le avtobusi naše agencije, temveč avtobusi agencij iz celega sveta. To so naši potniki lahko tudi sami opazili.

V sklopu programa se obišče tudi tkalnica preprog in trgovina. Te trgovine se z raznolikostjo ponudbe in kvaliteto izdelkov ne morejo primerjati z bazarjem. Prav tako vsaki kupec prejme certifikat za svoj nakup. Trgovci pa omogočajo tudi plačilo na obroke. Kupljene preproge pa vam dostavijo direktno na vaš naslov v Sloveniji.
Komu bo kupec zaupal – takšnim trgovinam ali bazarju – je le njegova izbira.

Zelo nam je žal, da se forum, kateri je namenjen za resno izmenjavo informacij uporabnikov, koristi na takšen način in za zlonamerno dezinformiranje ter ciljno škodovanje eni strani v sporu.

V kolikor ima kdo kakšna vprašanja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo nanje odgovorili.

Vaša agencija Nikal.

Agencija Nikal
Imam eno vprasanje. Ali imate ustmeno , pismeno , uradno, navadno , nepomembno, osebno, naroceno, placano, zastonj, za protiuslugo, sex, v izgubo, v uslugo, namerno, slocajno ali katerokoli vezo z kateremkoli od teh ustanov, trgovin, hotelih,restavracij itd, kjer se vasi avtobusi ustavljajo ?
Lp xpat

Pozdravljeni,

tudi sama sem bila v Turčiji v trminu od 25. 2 do 3. 3 in vam zato lahko povem nekaj stvari iz lastnih izkušenj. Potovanje kot tako je zelo zanimivo je pa tu veliko stvari, ki jih je potrebno izpostaviti. Usnja in zlata NE kopujte v teh podjetjih kamor vas pelje vodič, kajti povedali so nam da naj bi od vsakega prodanega izdelka dobila agencija ali vodič %. Tako lahko iste izdelke kupite za dvakrat nižjo ceno in prav tako prejmete certifikate. Gospe ki so potovale z nami so nesle nazaj kupljene izdelke prav zaradi natega. Kar se tiče vodenja, moram povedat, da tisti, ki boste v skupini Jasne se tako kot mi ne boste imeli lepo. Punca je nesramna, pikra, rada sponaša določene stvari skratka neprimirna za vodenje pretežno starejše populacije. Peljala nas je v Pamukalle kjer je bil sneg in temparature krepko pod minus brez da nas bi prej opozorila. Tako smo bili v večini oblečeni poletno – lahko bi spremenila program. Tako kot ga je v torek. Dejala da je razburkano morje in si tako slapa ne moremo ogledati iz ladjice, potem ko smo pa imeli prosto in smo se sprehodili ob morju so pa nam domačini ponujali prevoz z ladjico in dejali da ladjica normalno vozi. Turški vodič je vredu, zna dosti povedat o stvareh, ki si jih ogledaš. Kar se tiče programa je tako: takoj v nedeljo zjutraj smo imeli sestanek na katerem nam je vodička povedala, da nekateri izleti niso vključeni v ceno tako smo morali za cel teden doplačati za izlete 130 € na osebo brez izleta za petek. Splača se doplačati samo za turški večer in Hamam, vse ostalo je tako tako po želji in okusu… Hoteli in hrana so odlični, ljudje so gostoljubni… Ves čas izleta samo plačuješ…. V ponedeljek in četrtek je kosilo vključeno v ceno za tiste ki vzamejo paket se pravi doplačajo 130 € takoj na začetku v nedeljo. Ostale dneve pa se da vodički 10 €/osebo za kosilo, pijačo pa lahko plačate kelnerju.. kje je tuki poanta zakaj ne bi mogli kar kelnerju oboje plačati???? … Skratka povzetek vsega dežela je res lepa in je veliko zanimivih stavri v njej… pozitivno presenečenje je zadnji gala večer kjer so nas res lepo pogostili… nezadovoljstvo z vodičko, ki nam je tako lahko rečem vsem pokvarila potovanje s svojimi izjavami ter nesramnostjo do nas, ter napitnino ki jo je zahtevala na koncu za turškega vodiča in šoferja 10 € / osebo.

Vsem uporabnikom foruma!

Če se morete se izognite nesramni nekorektni akciji Nikala.

NATEG STOLETJA

je edini univerzalni opis potovanja. Višek nesramnosti neke agencije, diletantskega vodenja vodičke Jasne in Turka Hasana in neprofesionalne reakcije Nikala tj. Jane Hreščak na množične pritožbe potnikov skupine 25.2 – 03.03 2012. Skoraj neverjetno. Pozivam vse bodoče potnike, da raje odpišejo že vplačanih 25 % predrage “poklonjene” eksibicije in si prihranijo, kar smo doživeli oziroma zapravili tisti, ki smo se že vrnili. Prijave Tržnemu inšpektoratu RS in Gospodarski zbornici RS so v teku, seznanjemi so tudi različni mediji, ki bodo objavili naše izkušnje. Skupina 25.2. do 03.03. bo z vsemi sredstvi skupno nastopila proti Nikalu, ki mu je Neckermann podaril bazo podatkov razočaranih potnikov na turško riviero.

Vsi pretekli in bodoči potniki, prav lepo pozdravljeni!

Sama sem se udeležila tega izleta v novembru in bila z lepoto dežele, hoteli in prijaznostjo ljudi zelo navdušena. Prodajalci v zlatarni in drugih prodajalnah, kamor so nas peljali, so res precej vsiljivi, vendar je to del njihovega posla; odločitev o nakupih pa domena vsakega posameznega turista. Sploh pa ne vem, kaj se je zgodilo z vodiči, saj je bila naša slovenska vodička zelo prijazna, uglajena in kot profesionalna zgodovinarka strokovna in zanimiva pri posredovanju informacij. Tudi turški vodič se je po potrebi vključeval v predstavitev zanimivosti in pomagal pri brezhibni izpeljavi izleta. Morala sem se oglasiti, ker s takšnimi pozivi odvračate ljudi od potencialne lepe izkušnje poceni izleta po Turčiji, saj sta moji sorodnici, ki imata termin v aprilu, na tem, da se odjavita. Verjetno ni bilo vse samo slabo oz. se “ponudba” od avtobusa do avtobusa razlikuje, odvisno pač od vodiča.
Vsem, ki se na pot še odpravljate, želim lepo doživetje!

V novembru ste imeli boljšo ponudbo kot je v tem letu. Zanima me katero vodičko ste imeli. Res je, da vsi vodiči niso slabi, naša na žalost ni bila med boljšimi.

V novembru ste imeli boljšo ponudbo kot je v tem letu. Zanima me katero vodičko ste imeli. Res je, da vsi vodiči niso slabi, naša na žalost ni bila med boljšimi.[/quote]

Naša je bila Tinkara. Ženska ima res smisel za delo z ljudmi. Kako se je potrudila za vse nas. Posebej za starejše… S sestro upava, da bova lahko še kdaj potovali kam z njo.

Midva s partnerko sva bila v Turčiji z Nikalom lani v začetku novembra. Imala sva avtobus 68 in vodičko Jasno. Bilo je super brez vsakršnih pripomb. Tudi 28.04. tega leta grava ponovno. Izlet je super in poceni glede nakupov je pa tako, da sva sama kupila zlato in usnje, čeprav nakup ni obvezen, kdor ne želi naj pač ne kupi. Potovanje je super, odlična vodička in odlična hrana.

Priporočam!

Boštjan

Jaz stavim kar hoces da zlato ni tistih karatov kot turcin trdi, tepihi so poceni kopije, dragulji niso dragulji in usnje smrdi, in vsa tista sara v bazarjih je ponarejena roba.Kaj si mislil da bos kupil flaso Shanela 5 za 5 evrov. ali pa Gucci torbo za 35 evrov., diamantni prstan za 14 evrov. hahahahahahahahahahahahahahaha………and pigs will fly!

Očitno nekateri celo dopuščate možnost, da bi nakup bil obvezen …

Pozdravljeni!
Tudi mi smo potovali z agencijo Nikal in imamo številne pripombe. Po tej poti želim opozoriti na neprofesionalnost agencije, sodelavcev in turških partnerjev.
Agencija Nikal nas je obvestila, da bomo 14 dni pred odhodom prejeli natančen program potovanja. Ko so nam še enkrat poslali program identičen tistemu, ki smo ga prejeli ob prvem vabilu sem poklicala agencijo in prosila za pravi program. Gospa s katero sem govorila je povedala, da je za program v celoti odgovorna turška agencija. Že to je bilo zelo nenavadno. V tem provizoričnem programu je pisalo, da nas bo že na letališču čakal predstavnik agencije. To ni bilo res. Nihče ni čakal. Vodička Jasna je zadnja vstopila (domnevam, da je zamudila) in se ni niti predstavila ali omenila, da je povezana s tem potovanjem.
Na letališču so nas razdelili po avtobusih in smo nadaljevali proti hotelu. Naša vodička je bila Silvija. Njena neprofesionalnost se je pokazala takoj, ko je na glas prebrala imena in priimke tistih, ki niso vplačali večerjo.
Takoj naslednji dan so se začeli šoki! Najprej smo takoj zjutraj, na neprofesionalnem “sestanku” (kažejo plastificirane slike potencialnih destinacij in se niti ne potrudijo, da bi naredili vsaj kakšen krajši ppt) bili seznanjeni z dejstvom, da za VSE izlete moramo dodatno plačati. Tisti, ki smo iz spoštovanja do Turčije imeli turške lire, smo morali dvigovati evre na bankomatih. No…nazaj k izletom. Tudi pri teh veljajo neka pravila in nimaš proste izbire ali možnosti kombiniranja. ZELO SLABO pa je to, da ni alternative. Potniki, ki ne kupijo ponujenih izletov se mmorajo prilagajati ostalim.
No, naslednji šok pa je nakupovanje! Zgodaj zjutraj smo morali vstati, da bi nas peljali v neke hale, kjer naj bi nakupovali. Seveda, alternative ni. In enkrat naj bi Silvija celo rekla, da je to obvezno!!! !!! To je poniževanje Turčije. Tudi dejstvo, da ti na avtobusu rečejo, da vas peljejo v halo, kjer boste lahko kupili zelo dobre ponaredke…je žalitev – tako Turčije, kot tudi potnikov.
Ko smo se pritožili, da teh nakupovalnih izletov ni v programu (v programu samo “priporočajo nakup zlata…”), se je turški vodič čudil in povedal, da je to organizirala slovenska agencija!!!! Se opravičujem, ni šlo za vodiča, šlo je za spremljevalca. Silvija nas je med vožnjo seznanjala s splošnimi dejstvi o Turčiji in nam predstavila kaj vse bi lahko videli, da se bomo lahko pripravili za naslednje potovanje. Turški vodič Deniz pa je samo spremljal skupino.Le enkrat se je razburjel in nam pamet solil, da si zasluži spoštovanje. Seveda, to je bilo skrajno neprofesionalno. Kot vodiča bi ga spoštovali – če bi bil dober vodič.
In še za konec: za ogled Antalye smo imeli 2 uri, kar je premalo. Do nekega slapa smo se peljali 45 min v eno smer (vodička nam je pred odhodom povedala, da izlet traja 45 minut – to bi pomenilo – v celoti). Za ogled Hierapolisa smo imeli le dve uri.
Edino, kar je bilo dobro sta bila zadnja dva dneva, ko smo se sami organizirali in videli 10x več!
Skratka, vse kar je zapisano, naj bo v opozorilo bodočim potnikom, agenciji pa podatek, na katerem lahko grdaijo in postenejo dobra ali vsaj povprečna agencija.
Lep pozdrav!

Zivjo Maslo
Ceprav opisujes kaksno sranje ste doziveli v turciji se vedno veliko omenjas spostovanje do turcije in turkov.Nobena zalitev ni dovolj podla za Turke in Turcijo. Skoraj ne morem verjeti, da vam je vodicka rekla da tam lahko kupite dobre ponaredke, sicer pa kaj drugega bi pa lahko rekla, da lahko kupite originale za 100x ceneje? Vas je pripravila na sok.Prodaja ponaredkov je kaznivo dejanje tako ali tako, seveda v civiliziranem svetu ne v Turciji kjer je tudi zlato ponarejeno.Toda kaj pricakujete od takega dopusta: malo denarja malo muzike.
Lp Brit

Živjo Brit!
Vodička je točno tako rekla…in to ni bila priprava na šok…ženska verjetno verjame, da gre za nekaj pozitivnega in je pozabila, da je doma to kaznivo dejanje. Zato je bila to zame žalitev.
Res je, da smo malo plačali. Bi pa pričakovali, da nam vsaj dovolijo malo več samostojnosti …z veseljem si organiziram čas sama, če agencija nima alternative.
Turški vodič je večkrat omenil, da trgovci, s katerimi “poslujejo” plačujejo davke. Tudi to je bila žalitev, saj pri nas vsi plačujemo davke in to ni prav nič posebnega!
No…ni bilo vse tako slabo.
Glede žalitev…jaz pač nisem tip, ki posplošuje in menim, da si spoštovanje zaslužijo vsi, dokler ne razočarajo. V Turčiji sem bila večkrat in ni vse tako slabo kot agencija, ki smo ji tokrat zaupali.
Lp!
Maslo

Hi Maslo
S tem da placujejo davke je vodic namigaval, da trgovci obratujejo pod nekaksno zaupanja vredno kontrolo, da so legalni in posteni, bona-fide.V resnici pa to ne pomeni nicesar,nasprotno, tisti ki so primorani placevati davke jih oblasti sedaj pustijo na miru saj ni bilo lahko to doseci v dezeli kjer 80% nima stalne adrese.
Pravis da vam agencija ni dovolila dovolj samostojnosti, zato vprasam ali ste podpisali nekaksno pogodbo ki vam onemogoca iti po svoje, za pescico evrov ste prodali duso Satanu?
Kar se tice turcije,afrike in cele azije na splosno je ena zmesana, razsuta nevarna sodrga ki nima repa ne glave in ce ze moras iti tja pojdi na All Inclusive, kjer imajo hoteli svoj ograjen prostor s strazarskim stolpom na vsakem vogalu.
Lp

Kako bi lahko prepričali bodoče potnike, da gre za popolno prevaro ??

Prijava Tržnemu inšpektoratu je že v teku, ampak ne vem, če ljudje, ki so v “Turško pravljico iz 1001 noči”, kakor Nikal lepo opiše neumno nakupovalno potovanje, še namenjeni, iz različnih mnenj na forumu lahko res razberejo, da gre za nesramno potegavščino Nikala, pika na i pa so diletantski nesramni slovenski in turški vodiči v Turčiji.

Lp. mis mo se vrnili 24.4 z tega potovanja js nevem ka se tolk bunite sej ni tk slabo , če se je gdo opeko mu je to iskušnja za drugič, js osebno sem biu zadovoljen mogoče malo preveč vožnje z avtobusom. Res pa je da bolše izlete je treb doplačati.Imeli smo vodičko Silvijo in turškega Vodiča mustafo in nimam kaj slabega rečt za njih pač ljudje opravljajo svoje delo.Res pa je da so vsi bili nad 50-60 let stari js nevem kot bi bil kak senior paket (jaz in moja sma bila najmlaša v celi skupini) če ste prestari za takšne stvari pa pejdtite na jadran , za turčijo pa nimam kaj reč je nekaj grdega ima pa tudi dosti dobrih stvari. jaz sem se odpravo v center mesta za avtobusom in vam povem da je mesto tako razvito in se še bo razvilo zato vsi kiri ste nezadovoljni zaprite se drugič v svoje hiše tam vam bo najbolje in ne pluvajte brezveze po drugih.
hvala

Spoštovani vsi po vrsti,
tudi midva z možem odpotujeva k Otomanom konec aprila. Definitivno. Zakaj definitivno? Ker je to pač izkušnja vveč, ker nikjer ni vse samo ok (še bog ni za vse, kaj da bi bila neka Turčija in Nikal), ker spričo nizke cene ne morem pričakovati rdeče preproge (za malo denarja malo muzike), ker na različne stvari gledam čisto po svoje (veste tisto o očeh in malarju), ker imam toliko soli v glavi, da se o svojih dejanjih odločam sama, predvsem pa, ker ne grem v Turčijo po zlato, usnjeno konfekcijo, preproge ali kar že, tja grem, da vidim deželo in vse kar spada zraven.
Ko prebiram zadnjih nekaj postov, imam občutek, da se v Sloveniji pač ne dogaja nič podobnega – dajte no. Povsod najdeš dobre in slabe ljudi, od tebe samega pa je odvisno, kaj HOČEŠ videti in najti. Ko stvari prespiš (česar za marsikoga tole ni mogoče reči), pod črto ugotavljaš, da nima smisla pogrevati minusov, ker je življenje za kaj takega prekratko. Poleg tega pa je presojati in vsiljevati svoje sodbe kot edine resnične in objektivne vsej internetni javnosti skrajno neodgovorno in žaljivo, saj imamo ljudje svoje možgane v glavah. Govoriti o tem, da ima vse stvari v rokah ta ali ona inšpekcija pa je že po definiciji zame nerelevantno.
Ali torej vse te klobasarije o nategih in prevarah pomenijo, da je z zadovoljnimi potniki, ki imajo Turčijo že za seboj, kaj narobe?
Da se razumemo, nič nimam proti ogorčenju in nerganju, a nikakor ne sprejmem nekakšnih nasvetov in “dobronamernih” opozoril, ki naj me od izleta odvrnejo. Je kateremu od teh zagrenjencev vsaj za tisočinko sekunde prešinila možgane misel, da se lahko pri kom drugem stvari obrnejo čisto v drugo smer?
No, o mojih izkušnjah boste gotovo brali po praznikih.
Pa lep pozdrav

Devetka
Namen tega foruma je da razlicni ljudje izrazijo razlicna misljenja na doloceno temo in seveda opozorila, katere ti nameravas ignorirat.Ceprav nekateri mislite da je vse to le perdec pod tuhno, ne pozabi kaj so rekli stari grki, poleg ostalega, da kjer je dim je ogenj.
Lp xpat

Oslarija, bila tam, bilo je lepo, videli ogromno, tudi kupovali, pa usnje popolnoma nič ne smrdi, kdo te pa sili da kupuješ, odloča predvsem vsak sam, vodiči enkratni, ne želim si takih ljudi na izletih, nergačev ki so dopoldne jezni sami nase popoldan pa na cel svet, žalijo vsevprek, dovolj je da imaš samo enega takšnega v skupini in je pogreb…………………, Nikal hvala za lep, čudovit izlet,(tudi nakupovanje) jaz bom šla še z vašo agencijo, katera agencija pa nima %, tudi ti s člankom “nateg stoletja”, prepričana sem da bi isto delal če bi imel možnost in vsakdo, tak je način preživljanja, jaz tebi ti meni…………., dobro da nisem pred potovanjem brala teh neumnih člankov, saj bi še podvomila v to, tako pa sem sama doživela in lahko demantiram vse kar se tu piše grdega o agenciji in vodičih, drugič pa rajši bodite doma in se ne odpravljajte nekam samo zato da potem udrihate vsevprek……….
hvala

Rozamunda
Jaz tebi ti meni to je tvoj moto.Zelo grd in sebicen nacin prezivljanja in nismo vsi taki in upam, da bos se naprej potovala z Nikal tako ne bo moznosti da se nasa pota kdaj srecata.Namesto da zapravljas cas poglej na internetu kako Turki pobijajo zivali katerih usnje ti kupujes, tada ne verjamem da tebe to briga.
Lp xpat

Xpat, če mi bo dano po finančni plati prav gotovo še, ti glede na vse kar pišeš si še dosti slabši pa se hote ali nehote tega ne zavedaš, kaj pa delaš drugega kot samo pljuješ in vsiljuješ ljudem ki so še pred potovanjem sam negativizem, podajam ti samo en rek, ki še kako drži………….ČE ČLOVEKU NE MOREŠ POMAGATI MU TUDI ŠKODOVATI NE RABIŠ..
Kar se pobijanja živali tiče in usnja, kaj pa delamo pri nas, drugod po svetu in še bi lahko naštevali, pa škoda se ubadati s tem, imam rada živali,kje pa piše da sem si kupila usnje, pa četudi bi si ga, je popolnoma moja stvar in moja odločitev, ki mi je ne more nihče ali mi je ne bi vsiljeval, imam svojo glavo, ki je na pravem mestu in s pravim pozitivnim razmišljanjem, upam da si vegaterijanec ali vege.
Turčija kot dežela zanimiva, razvita, ljudje prijazni……………………………….kar se sebičnosti tiče, zazri in poglej se……………………………………..
Lp R

Življenje je prekratko, da bi čas zapravljali za to, da bi sovražili.Globoko vdihnite! Pomirja um!!!!!

brit in vsi ostali pljuvači TURČIJE…..ja v naši preljubi Sloveniji je pa vse SUPER ..nategne te lahko kdor ima pet minut časa…od politikov do raznih kvazi podjetnikov in poslovnežev …najbolj pa naša preljuba vlada in še hvaležni smo jim ..ni čudno da nam jugosi rečejo..glupi Slovenci ..ne bo dolgo trajalo pa nas bodo prehiteli …TURKI po levi…Balkanci po desni in spet bomo lahko bili navadni HLAPCI kar smo tudi vedno bili…lahko se odpravite v TURČIJO ali v bivšo JUGO pa se prepričajte na lastne oči da se z fičkom in praznimi obljubami ne da prehiteti mercedesa…pa več spoštovanja do drugih narodov..pač vsak se bori za svoj obstoj…..ma brez veze…..kdor je brez greha naj vrže prvi kamen…………………………..lp FISH

Pozdravljeni!

Berem forum in ne morem, da se ne bi oglasila. Ne vem ali ste ljudje tako samovšečni, da niste z nobenim zadovoljni ali kaj. Delim mnenje z Belly.
Z možem sva potovala v času od 17. 3. – 24.3. in bila sva zelo zadovoljna. Že na Brniku nas je na stojnici Nikala pričakala predstavnica Nikala in kdor je imel kakšno vprašenje je nanj zelo prijazno odgovorila in nas usmerila na letalo. Če stojnice niste videli, pripišite sami sebi. Tudi v Antalyi so nas pričakali predstavniki (vodiči) in nas usmerjali na avtobuse. Midva sva bila na avtobusu št. 63. Naš vodič je bil Dejan, turška vodička Sevill in voznik Ibrahim, vsi trije si zaslužijo same pohvale, bili so zelo prijazni in ustrežljivi. Seveda pa smo imeli tudi srečo, da se na avobusu ni pojavil kak nergač kot ste na forumu in nam pokvaril potovanja. Nihče nas ni posiljeval z nobenim nakupom, vse kar smo kupili smo kupili posvoji želji oziroma nismo kupili. Tudi dodatni izleti so bili predstavljeni lepo in dani na izbiro. Vsak se je odločil po svjih željah in zmožnostih. Kdor koli vsaj malo potuje ve, da so izleti za doplačilo in večje kot je bilo tukaj, pa brez kosila. Zato hvala Dejanu, Sevill in vozniku Ibrahimu za prijeten izlet. Pa da ne pozabim celotnega avtobsa 63, saj smo bili super ekipa. Upam, da se še vidimo. Nikalu pa svetujem, da ekipo Dejan, Sevill in Ibrahim drži skupaj saj so super.

LP Vesna

07.03. v letošnjem letu potzovanje v Turčijo z Nikalom. Ja na Brniku stojnica Nikala z njihovim predstavnikom, ko smo prispeli v Turčijo so nas usmerjali na avtobuse. Do tu vse lepo in prav. Na avtobusu vodička pove, da ji je ime Silvija , turškemu voduču pa Mustafa, šofer Adnan. Ko prispemo v hotel razdelitev po sobah in info ura, kjer smo pa izvedeli, da je treba še kar seči v žep, če hočemo kaj videt. V glavnem za vse dodatne oglede je bilo potrebno doplačat še 170E. OK vzamemo, bomo vsaj videli marsikaj in seveda zvedeli. AMpak žal, in še enkrat žal. Tako slabega vodenja, ne nimam besed vodička je bila pod kritiko. Sem že kar nekaj prepotovala in bi rekla, da ločim dobro vodenje od slabega, ampak kaj takega pa še ne. Moram pa pohvalit vodenje vodiča, ki smo ga imeli ko smo šli v MIro, (avtobusa sta se namreč združila) to je pa vodenje na nivoju, žal sem ime vodiča pozabila. Drugače pa kaj naj rečem, hoteli zelo dobri, je pa dejansko to nakupovalni izlet, ogled hale z tekstilom, nakupovanje, ogled zlatarne nakupovanje, ogled izdelave tepihov kupovanje. No glede nasvetov okrog kupovanja se je vodička zelo izkazala, to ji je še najbolj šlo od vsega vodenja najbolje. Po vseh teh halah je bilo časa na pretek, pri ogledih pa žal zelo malo, premalo. Žal mi je, da smo imeli tako veliko smolo z vodičko, bom pa rekla , da se agencija reklamira, da so strokovnjaki za Turčijo, ja agencija že mogoče,vodička Silvija pa to vse zelo dobro izniči. Žal in še enkrat žal.

Halo halo drzte se mal nazaj dragi vascani. V slovenscini je en dober pregovor: osel gre samo enkrat na led, drzte se tega pa bo vse u redu Kaj pa rinete v tretji svet, kaj nimate dost pizdarije(oprosti izrazu) doma. Jaz se po televiziji ne gledam vec dokumentacije iz teh dezel. Ma cist v vsaki je pobijanje zivali, ce ne za hrano je v ceremonijah in to od kure do ovc itd da ne omenim divjacine. Ne vem zakaj hocete to gledat, celo dozivet kako se ljuje grebejo za obstoj, mogoce vas to postavi v neko perspektivo, zadoscenje da vam se ni treba, da lahko , za spremembo, gledate dol na ljudi. Zame to ni dopust, dozivetje my arse! Sicer pa ce malo pocakas se bodo vsi pobili med sabo in bo mir.Pojdi na dopust v civiliziran svet, na primer jaz grem na hrvasko, hej kaj se smejes?!
Goodby
Ps: ocividno sumniki nimajo stresic krivda mojega compjutra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close