Najdi forum

turčija

Kdo ve kakšno je kaj vreme sedaj tam? Ali je že kdo bil novembra? Kako hitro dobiš vizo za Turčijo? Hvala

Povej, kje natančno misliš “tam”. Trenutno stanje v Ankari (22.10.2003 ob 14:00):

“To je vremensko poročilo za mesto Ankara / Esenboga, Turkey. Poročilo je bilo pripravljeno pred 46 minutami, ob 11:20 UTC. Veter je pihal s hitrostjo 6.7 metrov na sekundo (15.0 milj na uro) iz smeri jug/jugozahod (200°). Temperatura je bila 23 °C (73 °F), z najnižjo izmerjeno pri 7 °C (45 °F). Temperatura se čuti kot 25 °C (77 °F). Zračni tlak je bil visok 1022 milibarov (30.18 inHg). Relativna vlaga pa je bila 35.7%. Bilo je nekaj oblakov na višini 1219 metrov (4000 feet) in nekaj lomljenih oblakov na višini 6096 metrov (20000 feet). Splošna vidljivost je bila večja od 10 kilometrov (6,2 milj).”

Za druga turška mesta glej zgoraj Orodja =>Vreme.

Jaz sem bil prejšnji teden v Alanyi, pa je bilo vroče, skozi okrog 30 oz.preko. Vizo sem si dal uredit preko tur. agencije in sem jo dobil v 4 dneh. Lahko pa greš direkt na Turško veleposlaništvo v LJ.

lp

Ja mislim Kemer ali Alanyo, ker bi šla en last minute pa še razmišljam, ali se mi splača, glede na to da sem bila tam že 2 x.

ja vizo pa dobis v enem dnevu (ce prides tja zjutraj), cena pa mislim, da je bila cca 5-6 jurjev

Jaz sem bila tam lani(tak čas), pa je bila cena vize čez sedem tisoč, tako da dvomim, da so jo pocenili. Prej bi rekla, da je osem tisoč. Se pa seveda splača it – če imaš v mislih varianto za 43.000,00 z izleti, ti svetujem, da izlete (z izjemo Pamukkal) izpustiš in se sama z dolmušem podaš raziskovat Turčijo – da moraš za ceno dolmuša prej vprašat domačina, verjetno ni potrebno posebej poudarit, a ne :)? Lep dopust ti želim!

Jaz sem tudi že bil v Alanyi 2x, pa bom še šel.:)

Jaz sem bil v Kemerju pred leti sredi oktobra in je bilo cca30 stopinj.Zelo lepo,v okolici dosti znamenitosti,lepo morje,prijazni ljudje,dobre cene in čistoča na nivoju.Pamukale,Aspendos in še in še..Grčija se lahko skrije.
ciao

Turčija je velika. V tem času, ko so temperature na sredozemski obali ugodne za kopanje je v Ankari zjutraj slana, ob 10h pa se lahko sončiš. Anatolska planota je povprečno na 2000 m višine in so temp. višini primerne. Poglej si vreme in primerjaj Sivas ali Erzindjan z Adano in boš videla razlike! V Kapadokiji je treba v tem času dobiti ogrevan hotel!
Nomad

ja imas prav – viza zna bit res cez sedem jurjev! pa se vedno – za to kar ti turcija nudi malenkost

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close