Turčija z avtom?
No, mi smo bili res tri leta nazaj in do sedaj samo 2x.
Med 2006 in 2009 niso ceste okrog Sofije prav nič izboljšali.
Srbi zaradi bližine same Turčije le-to bolj pogosto obiskujejo. Na strani putovanja.info imajo forum kjer na različnih temah ugotavljajo, da je bolgarski del poti, kjer ni avtoceste, katastrofa in se bolj splača 150km več preko Grčije 🙂 vožnja je bolj tekoča in predvsem bolj udobna, manj utrujajoča. Jaz osebno sem bila precej utrujena po bolgarskih cestah, seveda pa tudi zato ker sem prevozila skoraj 1200km.
kot rečeno, vsak zase pa ve kaj mu je slaba cesta 😀
pa da ne bo izpadlo kot da ni prevozna hehe… kot pravi abs zgoraj, čas si je treba vzet….
Živjo Majra,
mi se letos četrtič podajamo v Turčijo z avtom.
Že lani ni bilo potrebno kupiti vize na meji (super, 75€ plusa v denarnici 🙂
Lani tudi nismo dvignili mednarodne vozniške, pred tem smo jo vedno imeli.
Potrebna je zelena karta za avtomobil
Dvignem evropske zdravstvene kartice + dodatno družinsko zdravstveno zavarovanje pri Corisu. Lani smo ga tudi koristili.
Glede drugega vprašanja ti ne morem odgovoriti saj jaz v naprej rezerviram prenočišča oziroma bivanje.
Ali greste čez Grčijo ali čez Bolgarijo? V kater konec?
LP
Živjo!
Tudi sama se letos odpravljam z avtom v Turčijo. Šla bom čez Grčijo do Gala Golu parka in naprej do Eneza. Je kdo že bil v teh krajih? In pa kako izgleda pregled na meji? Se po navadi dolgo čaka? Se lahko na njihovih plažah normalno kopa v kopalkah ali je že takoj čez mejo treba pazit na ženski kodeks oblačenja?
Za vsako novejšo informacijo bom zelo hvaležna. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.