TURČIJA Z AVTOM
Zdravo,
zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s potovanjem z avtom po Turčiji? Predvsem me zanima vzhod – Kurdistan in Armenija. Kako je z varnostjo? Je varno pustiti avto kar nekje v mestu, vasi, ko greš na ogled znamenitosti? Kakšne so ceste? Kaj priporočate za ogled? Uf, vem da je veliko vprašanj, samo to bi bil najino prvo potepanje z avtom, ceprav sva videla ze kar nekaj sveta, tako da ne veva, kaj naj pricakujeva. Thanks!!!
lpS
Sam sem ogroooooooomno pisal o Turčiji, vzhodni turčiji, Turškem Kurdistanu, Turški Armeniji z avtom.
Bil sem tam okrog cca 5 ali 6 x, enkrat z motorjem, drugače z avtom. Enkrat rent a car, drugače svojim.
Malo poglej nazaj pa boš našla.
Samo glede zavarovanja- ne rabiš Carneta, zavaruješ se na meji, ob prihodu.
lp
bv
Z avtom bil “le” 2x na V (amater proti bojanu :)), ampak vseeno:
– ljudje (predvsem Kurdi) prijazni in gostoljubni
– je pa to drugačna Turčija – bolj tradiconalno muslimanska – temu primerno se je treba obnašati (ženske v majčkah do popka niso ravno zaželjene)
– za avto bi me bistveno bolj skrbelo v Beogradu, Sarajevu, Neaplju, tudi Trstu
– bolj, ko greš proti V, slabše so ceste / bolj, ko se odmikaš od “turističnih” poti, še slabše so
– bolj, ko greš proti V dražje je gorivo, ki ima že tako enormno ceno (najdražjo v Evropi)
Z avtom je v Turčiji bolj varno kot kjerkoli drugje. Z lastnim avtom sem bil tam dol štirikrat in nikoli nikakršnih problemov, vsaj zaradi Turkov ne. Sicer pa mi je avto tam tudi dvakrat crknil, obakrat so mi ga zrihtali brez problemov. Mehanik nam je celo odstopil stanovanje, ker ga niso mogli popraviti v enem dnevu (so morali tudi en del sami narediti. To je bilo v Cankriju. Plačal sem pa za dvodnevno delo polovico končnika pri naših mehankarjih) Že večkrat sem pa rekel, kdor je navajen slovenskih cest, ga še albanske ne morejo več presenetit.
Samo gasa in užitek. Tudi na meji ni več nikakršnih problemov in pretiranega čakanja.
Kako je pa z Armenijo, pa ne vem.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.