turčija v septembru
V septembru se odpravljam v Turčijo. Za nekaj dni se bi ustavila v carigradu in mogoče preživela par dni na vzhodu Turčije, glavnina potovanja pa bi potekala po vzhodu Turčije. Stara sem 19 let, hotla sem potovati sama, vendar pa iščem sopotnika/co, saj bodo moji starši v nasprotnem primeru “umrli od strahu” doma. v turčijo bi šla z Interrailom, celotno potovanje bi šlo pa na najbolj cheap varianto. Bolj kot na turistične kraje bi se osredotočila na podeželsko prebivalstvo, življenje med domačini… Če je kdo take avanturistične narave, pa da ga to, da ne spi v hotelu s tremi zvezdicami ne moti, naj se mi oglasi.
zanimivo, jst mam tud namen jit v septembru v turčijo, no sicer sem mel namen jit sam mal pogledat (vizo že mam), tole pa tud ni slaba varjanta. mal več o tvojih načrtih, če se da, bi prosil. lahko tudi na mail: andrej1977@volja.net
Zdravo!
Midva s kolegom imava it namen z vlakom v drugi polovici sept. in v začetku okt.. O tem kaj bi šli gledat v Turčiji se da dogovorit. Za bolj natančen dogovor se mi javi na prosticas7@yahoo.com
Tanja….
…noro dobra odločitev….iti na vzhod….doživela boš najbolj pristne ljudi…doživela boš lahko njihove duhovne lepote….in brez strahu….Kurdi so veliko bolj prijazni in topli ljudje, kot so pravi Turki bolj na Zahodu države…čeprev so tudi ti proti nam pravi dobrotneži….
…ni ti potrebno skrbeti za varnost…veliko bolj boš varna kot pri nas….edino pazi v Istanbulu…tam kjer je gruča ljudi…posebej na bazarjih…tam ti že logika govori, da bodi bolj previdna…sicer pa tudi tu ni nobenega strahu, da bi se počutila ogroženo….
…čarobno potovanje ti želim….prav takšnega sem doživela tudi jaz….
LP, Romana
čao!
ej mene je tud pred kratkim nad Turčijo navdušla kolegica! pa jz sm tud stara 19 in bi šla tud kam-v planu mam sicer Španijo, Portugalsko, Francijo, Italijo… sam sm slišala da so vsi te kraji v bistu ful dragi-jz pa nimam velik keša tko da bi šla po svoje tud v turčijo! a bi mi lohk mal opisala kako si predstavljaš potek potovanja!?!
ej fajn se mej-eva
Čau eva!
Jst sm si medtem še mal več prebrala o turčiji. Do tja bi šla z Interrailom- povratna karta do tja stane samo 25000 sit, do tja se potuje 48 ur s šesturnim postankom v beogradu, pa nekaj ur v črni gori. Za par dni bi se ustavla v carigradu- tud če tega ne bi planirala, bi me najbrž mesto samo premamilo, pol bi šla pa na vzhod, v kurdistan, bolj med vasice pa domačine. Po turčiji bi potovala z busi. kot vidš dodelanega plana še nimam, odvisno tudi od osebe s katero bi potovala.
Iz slovenije bi šla čez dva, tri tedne, šla bi pa za en mesec, tko da bom mogoče clo špricala prve dneve faksa.
Drugače bi blo pa to moje prvo tako potovanje- dozdj sm potovala samo z družbo prijatlov, pa še to smo šli za največ dva tedna. me pa zanima tudi par stvari o teb. Rekla si, da si hotla it v španijo, portugalsko..a bi ti bla turčijo pol prav tko uredu? Jst sm zdele končala 4. letnik gimnazije in glede na to, da si stara toliko kot jst, domnevam da ti tudi. veš kaj- zdi se mi, da bi blo najboljš da me pokličeš (čimprej, ker nimava veliko časa), pa da se zmenva. Moja tel.:041 356 596
tanja
Čau!
kaj si pa imel ti namen pogledat? Carigrad, zahodno Turčijo, Antalyo? Jst bi šla najraj po celi turčiji- tko da bi vidla tako zahod kot vzhod (baje, da sta si različna kot vzhod in zahod). vendar pa, ker mam samo en mesec časa, bom v carigradu prežvela samo par dni na začetku in koncu potovanja, vmes bi šla pa najraje v Kurdistan, med domačine. Šla bi na popolnoma nekomercialn način- brez agencij, turističnih aranžmajev in podobnega. vendar pa podrobnosti nism dodela. Sm že evi napisala, da bi blo to odvisn tud od tistega s katerim bi potovala. Zanima me pa tud kaj ti mislš- kam bi šel, kaj bi najraje vidl…? pol pa tud kj o teb- konc koncev bi skupaj preživela en mesec:)
tanja
Sicer sem imela namen it mal prej kot sredi septembra, sam najbrž se bo res zavlekl do takrat. tko da me zanima, kakšn je vajin plan potovanja. Jst bi raje potovala na vzhod, med kurde, pa seveda carigrad na izključen..jst sm bolj mal na netu, ker me skor nikol ni doma, tko da ti bom raje pustila svojo tel.: 041 356 596.
rada bi slišala kakšn plan mata, kako z denarjem, pa te stvari.
*tanja
kar se interraila tice,…
cenovno sploh ni tako ugoden, ce me spomin ne vara te pride tam nekje od 40 jurjev naprej, pa sem zihr, da se vec,..
pa seveda turcija in vlaki – dva pojma – izredno slabe povezave pocasni so, ful si omejen na dolocene tocke,…
iz lastnih izkusenj predlagam, da si tam raje rihtajte prevoze z lokalnimi busi, ki so ful uredu zrihtani – klima,.. so poceni, povezave so dost dobre, pa se dovolj pogosto vozijo.
toliko iz mojega vidika,…
lp
Draga Tanja in ostali popotniki, ki se oglasate s to zadevo.
Turcija je kar dalec. Premislite. Poleg tega je Turcija zelo velika. Priporocam, da se dobro zorganizirate. Meni osebno je najbolj vsec letalo. Vsedes se gor v LJ in cez 2 uri si v Istanbulu. In zacnes potovanje poln energije. Potovanje po Turciji naj bo pocasno. Le tako opazis stvari, ki bi v nasprotnem primeru sle mimo tebe. Pa ne izpuscajte vseh turisticnih obmocij, mislim Kapadokijo, ki je CUDOVITA in ni draga. Letos je skoraj prazna.
LP, Kf.
Forum je zaprt za komentiranje.