Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turčija – prevoznik Onur air

Turčija – prevoznik Onur air

Pozdravljeni,
z družino gremo 7.7.2010 v Turčijo v hotel Pegasos world preko Relax. Najprej je bilo rečeno, da gremo z adrio, danes pa smo dobili obvestilo, da letimo z turško letalsko družno Onur air. Ne vem zakaj, ampak me je kar groza. Zanima me ali ima kdo izkušnje z omenjeno letalsko družbo?

Hvala za kakršnekoli info.

Sanja

Ja. tudi mi smo danes dobili obvestilo o spremembi datuma poleta in letalskem prevozniku. Mi letimo po novem 30.6., gremo pa v isti hotel. Pa še nekaj me je v tem obvestilu precej zbodlo: glede na uro leta tja in nazaj, se nam izgubi en dan počitnic. Bom jutri poklicala, da vidim kaj mi bodo odgovorili.

Ja tudi jaz sem razmišljala o tem da izgubimo en dan, me zanima kaj bodo rekli, bom pa tudi sama poklicala. Poleg tega sem slišala, da ima turška letalska družba non stop ogromne zamude tudi pri čarter poletih tako, da ne vem. Meni so ob prijavi zagotovili, da je že dogovorjeno z adrio sedaj pa ta nizko cenovni airlines!!
Verjetno imaste isti dan odhod in uro kot mi – sredo?

Lep pozdrav

Tudi mi smo šli v Turčijo z eno turško družbo, pa sem sedaj pozabila s katero. Prav tako smo šli z nizkocenovniki v Tunis, Djerbo, pa v Egipt s čehi. Tudi nas je prvič malo zbodlo, vendar je dvom popolnoma odveč. Prav nasprotno, peljali smo se boljše in bolj udobno kot z adrio. Nizkocenovnik ne pomeni, da je slabo vzdrževan ali da je tehnično karkoli narobe z njim, le cenejši je. Nobeden od teh nizkocenovnikov pa ni imel niti pet minut zamude. Tunizijci so celo prej odleteli, kot je bilo napovedano, tako da še na letališču ni bilo nepotrebnega čakanja.

Glede izgube dneva se pa na agenciji zavarujejo s splošnimi pogoji, kjer navajajo, da ne odgovarjajo za čas leta, ker je le-ta odvisen od prevoznika in ne od njih. Za njih je pomemben samo datum odhoda, ura pa ne. Žal boš težko kaj dosegla.

sem danes klicala na agebcijo, pa je gospa , ki ureja te stvari do ponedeljka službeno odsotna. Bom pa poskusla zopet v ponedeljek. Saj mogoče se res ne bo nič uredilo, jim bom pa vseeno povedala, da ne morejo prodajati 7 all inclusive, če je v resnici 6 all plus letalski prevoz ( let tja ob 12.30, povratek pa ob 9.45 ). Bom vsaj vedela, da nisem bila tiho, ko delajo agencije samo sebi v korist.

Tako, pa mi je že malo lažje pri srcu.

Tudi nam je bilo rečeno, da letimo v četrtek zjutraj z Adrio, včeraj pa smo dobili po pošti spremenjen datum in prevoznika. Klicala sem v Relax in mi je bilo rečeno, da je odgovorna v Egiptu. V ponedeljek pokličem znova, kajti z njihovim ravnanjem se definitivno ne strinjam. Predlagam, da se oškodovani turisti povežemo in poskušamo skupaj kaj doseči.

Lani smo šli v Turčijo z SUN EXPRESS pa smo bili tudi v dvomih,kaj vse so pisali za tega prevoznika.Povem vam POZITIVNO SMO BILI PRESENEČENI,nobenih zamud,nov BOEING 737,
prijazno osebje,skratka TURKI so mojstri turizma in tudi floto letal imajo boljšo kot ADRIA.ONUR AIR pa leti z AIRBUSOM A 320, za njihovo servisiranje pa skrbi ADRIA AIRWAYS.Se vidimo v PEGASOSU od 23.06. do 07.07.2010.

Če imaš odhod ob 23.uri, agencija tisti dan že šteje kot prvi dan, in če je odhod ob 1:00 zjutraj, se to tud šteje kot en dan. Pa preberite si Relaxove (al pa katere druge agencije) splošne pogoje poslovanja, kjer piše: “Relax si pridržuje pravico do spremembe dneva, časa in kraja odhoda potovanja, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile.” Tko da je pritoževanje in razburjanje zaradi takih stvari zguba časa in živcev. Take stvari morate pač vzeti v zakup, če potujete z agencijami.

LEP POZDRAV!
MOGOČE KAKŠNE INFORMACIJE GLEDE LETALSKE DRUŽBE KORAL BLUE.HVALA

To ni tako slab vozni red, kot se tebi mogoče zdi. Da te malo potolažim – lani smo v Tunizijo šli ob 15.30, domov pa okrog 5 ure zjutraj. V bistvu smo v hotel prišli zvečer – samo razpakirali smo, domov smo pa zadnjo – sedmo noč vstali ob enih zjutraj. V vašem primeru se boste vsaj sedmo noč naspali, mogoče še zajtrkovali ali pa vsaj kavo spili.

Pa to še ni bilo najslabše. Npr. v SSH smo imeli let že tako okrog 20. ure, potem se je zavleklo in smo odleteli ob 21.30 uri. V hotel smo prišli ob treh zjutraj, domov pa naj bi odšli zadnji sedmi dan ob sedmih zvečer iz hotela. Človek bi rekel KRASNO, če ne bi letalo imelo več ur zamude in smo poleteli šele osmi dan ob petih zjutraj. Ves ta čas pa smo čakali v hotelskem kompleksu večinoma v recepciji (tam do polnoči je že hudo utrudljivo, če si brez sobe, pa tudi osebje pri odhodu ni več tako zelo prijazno kot pri prihodu), potem pa se je vleklo še na letališču. Pa še majhne otroke smo imeli.Toliko, da te malo potolažim, da so še hujše stvari.

Premisli, če se splača tvojih živcev, ker resnično ne boš dosegla nič. Če pa se ti zdi, da boš mirneje spala, potem pa le v boj za pravice.

To so predvidene ure letov in če jih ne bodo spremenili niti niso tako slabe.Primerjava,pri Guletu ki ga trži Sonček,so ure letov že spremenili.Prej LJ 13.30 AYT 17.05 in AYT 10.50 LJ 12.40.Leti pa SUN EXPRESS.Zdaj pa je odhod LJ 16.30 AYT 20.05 in prihod AYT 13.50 LJ 15.40.Računati morate še transfer od letališča v hotel,približno 2 uri,tam nekje med 22 in 23.00,prijava,namestitev in dneva več ni.Tako pač je in tu se ne da nič spremeniti.Vseeno je boljše priti popoldan kot ponoči,imaš vsaj nekaj od dneva,zadnji dan pa je itak namenjen izključno odhodu.MERHABA.

Zdravo!

Mene pa zanima, od kje veste za ure leta. Tudi mi letimo z Guletom v Tirčijo 05.08., pa nisem nikjer zasledila katere ure so predvidene za let.

Je pa tako. Če letiš z Adrio je jasno, da na času pridobiš (najprej se peljejo turisti iz Brnika na dopust in s povratnim letom nazaj). Če pa letiš s prevoznikom države, v kateri letuješ, najprej odpeljejo turiste domov in s povratnim letom na dopust. Ponavadi letala “prenočujejo” na domačih letališčih, a ne?

Tudi jaz sem bila lani v dvomih o Sun Expressu. Neki Franc je ful skritiziral in prevoz in hotel Pegasos Club. Pa ni bilo niti približno tako. Leteli smo po voznem redu, stevardese prijazne, nobenega ropota, itd. Hotel pa krasen, sobe prostorne, nismo imeli plačanega pogleda na morje, pa smo imeli prekrasen razgled na zahajajoče sonce in morje.

Morate pa vedeti vsi, ki iščete najnižje cene. Če je v nekem hotelu v neki agenciji cena bistveno nižja, se dobro pozanimajte, kakšen tip sobe vam ponujajo. Ali je to 2-posteljna, v katero natlačijo 2 dodatna ležišča, ali je to spodobna družinska soba primerna za 4 osebe oz. je celo dvoprostorna – te so pač dražje. Pri Palmi je že tako, s tem da včasih celo napišejo, da so sobe za 4 goste malce utesnjene. Vedeti morate, kaj za svoj denar resnično dobite. Na agenciji vendar MORAJO vedeti, kaj prodajajo. Jaz pri Sončku (Gulet) vedno vem, kaj sem plačala in še vedno sem tisto tudi dobila.

Pa lepe počitnice v čudovito toplem turškem morju. Komaj že čakam!!!

Alenka

Ja saj mi tudi nismo vedeli za uro odhoda letala, ko smo rezervirali, ta teden pa nam je Relax že poslal točne ure odhoda letala iz Brnika. Mislim, da ti bo to poslala agencija, ko bodo točno vedeli, drugače pa pokliči in vprašaj, če že imajo razpored letov za Turčijo.

Lp

Čeprav letos ne potujemo s Sončkom,še vedno kliknem na njihovo stran in primerjam ponudbo z ostalimi agencijami in ko tako klikaš ti striček GOOGLE razkrije marsikaj kar nisi vedel.
Torej klikni SONČEK,odpre se FIRST MINUTE odhodi iz LJ,klik TURČIJA,odpre HOTELI,npr.str 4
PEGASOS,klik CENA in TERMIN,klik PREVERI,če je termin prost se odprejo URE LETOV,če ne greš pa na drugi hotel dokler ne najdeš kar te zanima.

Žena in otroci pravijo da sem čisto noter padel in kaj sploh grem na dopust če že prej vse do potankosti pregledam.Tudi takšni obstajamo,nimam rad neljubih presenečenj.

Tudi jaz že komaj čakam TURKISH RIVIERO,KEBAB,EFES in njihovo mentaliteto.

LAHKO NOČ ——– IYI GECELER

Najlepša hvala, Fish. Tega pa res še nisem nikoli prej opazila. Pa sem mislila, da vse najdem 🙁

Veš tudi jaz sem take sorte, da hotel itak že pred rezervacijoj prečekiram na vseh možnih naslovih, pa okolico, pa plažo, pa google earth, da vidiš še kaj je okoli… Tudi jaz ne maram neprijetnih presenečenj.

No letos letimo obakrat z SunExpressom, pa se mi zdijo ure prihodov še kar normalne. Sicer pridemo dol malo pozno (20.05 pristanek, potem pa še cca.1,5 h avtobus), ne bo pa treba sredi noči vstajat. Zadnji dan pa se ponavadi itak ne kopamo, ker si potem nimaš kje pošteno umit mivke s sebe in je tisto čakanje v lobbiju kar utrudljivo. Tako da bomo lepo v miru pojedli zajtrk, spili še kakšno kavo, potem pa se počasi spravili proti domu. Po dveh tednih kar paše it spet domov.

Upam, da najdem še kakšne informacije iz prve roke o hotelu Nena Club, pa bom lahko mirno spala do odhoda!

Lep pozdrav!!!

Alenka

Mi gremo iz Gradca z ag. GTI in imamo ure letov že skoz znane – ob 9. uri tja, domov pa ob 6-ih zjutraj. Bo kar v redu, če se kaj ne spremeni. Tudi jaz že komaj čakam, vmes pa kakšno slikco hotela pogledam, pa je svet kar lepši.

Sanja78,Suzana in ostali. KAJ STE ZVEDELI NA RELAXU FISH?

Midva greva 30.6. z Relaxom v Kemer. Vam povem, da so urte poletov zelo v redu, če bodo seveda ostale take. Najbolj sovražim celodnevno čakanje na polet domov, tudi če podaljšaš sobo. Domov je le domov, čeprav je tudi tam krasno.
LP
Boss

Pozdravljena Alenka.

Tudi mi smo letos izbirali med NENO,SEVEN SEASOM in PEGASOSOM ,o NENI sem
prečekiral vse kar se je dalo,pa ni nobenih vtisov slovenskih gostov in tudi v katalogu 2009
PONUDBE NISEM ZASLEDIL,tako da bo teška.MAGIC SEVEN SEAS pa se nahaja čisto
blizu PEGASOSA kjer smo letovali lani in sva si ga z ženo ogledala od blizu.Res da imaš v
MAGICU dosti več ponudbe,vendar je plaža dosti manjša,ležalniki so postrojeni kot nemška
vojska,popoldan jih pa še morje zalije.V PEGASOSU pa je plaža ogromna in potegneš
ležalnik kamor hočeš,bolj po domače in nihče ti ne teži,tako da je prevladala ta malenkost
pri izbiri da gremo zopet v PEGASOS WORLD.

Mislim pa da te ne rabi skrbeti ker če pogledaš video in slikce o CLUBU NENA zgleda v
redu.Ko se vrnete pa napiši vtise,mogoče pa še ni bilo slovencev v tem kompleksu pa tudi
mene zanima kako je bilo.

LP FISH

Zdravo, Fish.

Pegasos World smo tudi mi gledali, lani smo bili v Pegasos Club (ki je spadala pod Planet Pegasos) in je bilo res v redu. Pogrešali smo edino več sence nad ležalniki. Le-teh je bilo dosti, sence pa samo nad dvema vrstama. tako da smo zaspanci, kot smo mi, ki smo na plažo prihajali vedno po 10. uri, ostali na soncu. No, na koncu smo ugotovili, da je itak ne rabimo. Ves čas smo bili v vodi in na toboganih, pa seveda v mivki. Ko smo šli na kosilo, pa smo v se v sobi odpočili od žgočega sonca.

No, Nena je Guletov klub in v njem je tudi slovenska animacija, ki jo letos mogoče le bomo koristili. Otroka bosta stara 9 in 11 let in je to za starejšega v bitvu zadnja priložnost. Na Sončku smo izvedeli, da je nekaj rezervacij že v našem terminu, tako da bosta menda našla kaj družbe. Saj malo znata angleško, samo sta preveč zadržana, da bi vzpostavila stik v tujem jeziku.

Hotel ima na Holiday check dobre ocene, imajo pa vsake oči pač svojega malarja. In nekateri so z vsem zadovoljni, drugi pa iščejo dlake v jajcih in fotografirajo vodni kamen na ploščicah in razpoke v steni v hotelih, ki niso novi, da bi bilo vse tip-top.

Uživajte maksimalno, konec koncev gremo na počitnice, da preživimo lepe trenutke s tistimi, ki jih imamo najraje, ne?

Alenka

S svojo tradicionalno poslanstvo vedno orati razlogov v turški letalski sektor, Onur Air je največja zasebna letalska družba v Turčiji, s floto 22 letal in 4.999 sedežev.

Onur Air, ki deluje z načelom odlične kakovosti storitev od leta 1992, zagotavlja zanesljive storitve v letalskem sektorju, in ki poteka že domače redne lete poleg svojih mednarodnih linij od leta 2003 naprej.

Onur Air, ki je največji zasebni letalsko družbo Turčiji, se je poleti do 72 destinacij v 15 držav v mednarodnih progah, in do 13 destinacij v domačih progah.

Onur Air je prva in edina letalska družba, ki je prejela EN9110: 2005 Certifikat kakovosti za standardizacijo v Turčiji. Družba vedno zagotavlja storitve z dodano vrednostjo za svoje potnike in nenehno raste zaradi svoje točno operacij in cenovno ugodne letalske politike.

Sanja 78 ,Suzana in ostali.

AIRBUS 320 ONUR AIR je poletel 12.27 (12.30 ) 3 minute prej.predviden pristanek 16.05,
pristal pa je ob 15.48 ,torej 20 minut prej,upam da ste vsaj malo potolažene ,sicer pa imate
razlago o ONUR AIR direktno od njih ,le google je malo čudno prevajal,TURŠKI JEZIK ni tako
lahek.

NO ZDAJ PA BREZSKRBNO NA POČITNICE.

MERHABA

FISH

Alenka, kdaj boste v Neni? Mi gremo naslednji četrtek.

Zdravo, Topsy!

Žal se ne bomo srečali, lahko nam boš pa iz prve roke povedala, kako je v Neni.Potujemo namreč 05.08.2010 (joj, kako je še to daleč…) Ampak vsi uživamo, če je voda RES topla, in lani avgusta je bila enkratna. Tako da računamo na “mlako” tudi letos. Vročina nas ne moti, saj ob morju vedno nekaj pihlja, pa morje, sladoled in senca tudi pomagajo.

Lepo se imejte, pa ne pozabi se oglasit, ko se vrnete.

Alenka

Zdravo, Topsy!

Žal se ne bomo srečali, lahko nam boš pa iz prve roke povedala, kako je v Neni.Potujemo namreč 05.08.2010 (joj, kako je še to daleč…) Ampak vsi uživamo, če je voda RES topla, in lani avgusta je bila enkratna. Tako da računamo na “mlako” tudi letos. Vročina nas ne moti, saj ob morju vedno nekaj pihlja, pa morje, sladoled in senca tudi pomagajo.

Lepo se imejte, pa ne pozabi se oglasit, ko se vrnete.

Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close