turcija in nato iran
Tam sem bil dvakrat, pred 5 in pred 2 letoma. Predvsem se je vse hudo spremenilo, odprli so se.
Enkrat sem šel do jezera Van, torej na jug od Dagubajazita, drugič na sever in potem v Iran. Predvem ne smeš izpustiti Severa, Turške Armenije – impozantno.
Drugače je pa to že postala klasika, tako da posebnih navodil sploh ni treba.
lp
bv
Cau.
Jst sm bil dol tocno ta cas lani (sept., oktob.), pa je blo po dnevi ful vroce, po noci pa ful mrzlo (nism imel sotora, v katerem bi blo dost toplej), tko da sem uporabljal celo alu folijo (namenjena resevanju;). Jezero Van je kr dost visoko, Iran pa dost puscavski, to pa ves kako je. Priporocam sotor ce ne spis v hotelih…;)
LP, Luka.
A je vzhodna Turcija ful cenej k zahodna?
Kaj pa prenočišča? K sm mau gledala pa nism nikjer zasledila kakšnih hostlov, v glavnem hoteli.
K midva s fantom planirava res ceu vzhod dat cez, v Istanbul prletiva pol pa greva na severo vzhod pa dol do Adane.
Tko da bo ful enih stvari, tko da upam da nau tok drago.
Ful hvala za odgovore in za pomoc.
Lep pozdrav
Ravno sedaj sedim v centru Tehrana, pa mal po netu brskam… pa se mi ne da vsega prejsnga “speha” brat….
…sam povem vem Iran se res splaca vidit…. lepota pokrajine…. predvsem pa je presenetila gostoljubnost irancev… se bolj kot v Turciji….
…zato ne oklevat – takoj na pot
lep pozdrav s dalne Perzije,
Matajz
Kdaj se vrneš iz Irana in za koliko dolgo si šel dol in a te lahko povprašam za kakšne informacije, ko prideš nazaj, ker nameravama s punco odpotovati jeseni v Iran.
Trenutno bi me zanimalo samo, od kje si letel, koliko si plačal za karto in kje si jo kupil ter na kakšen način si prišel do vize – osebno ali agencija?
Najboljše je če mi pošlješ mail, preko katerega lahko kontaktiramo!
Uživaj še naprej v lepotah perzije!!
LP
lesi
Evo mene – trenutno sem v Zandjanu, smo pa kar lep kos Perzije prepotoval…
No Iesi, jaz sem karto kupil v Ljubljani na Airpasu, cena je bla 110.000sit, letel pa smo z Brnika preko Prage do Erevana v Armeniji (povratna), tako, da smo imel pol se en teden Armenije, ki je prav tako vredna ogleda.
Vizo smo si uredil preko iranianvisa.com, kar te pride okol 30$, pol pa placas, ko v Iran prides se 30$ posredovanja, sem pa govoru s Slovenci k smo jih tle srecal, da so na Dunaju brez problema dobil vizo…
glede potovanaj – ko prides sem se ti odpre cisto drug svet…. na vsakem koraku te najde kdo, ki bi ti rad pomagal….
Lep pozdrav v domovino
Matjaz
Pred enim tednom sva se z možem vrnila iz Irana. Tam sva bila tri tedne. Letalsko karto sva kupila pri Turistični agenciji Trud v Ljubljani. Pred dvemi meseci je bila cena povratne karte za eno osebo 115 000 tolarjev. Letela sva iz Zagreba s Turkish Airlines do Istanbula, tam sva čakala tri ure in nadaljevala z drugim letalom iste letalske družbe naprej v Teheran. Enako je bilo ob povratku v Slovenijo. Na letalsko karto za lete med posameznimi mesti v Iranu je bilo potrebno čakati en teden, zato sva letela le iz Teherana v Yazd, med ostalimi mesti sva se prevažala z avtobusi (volvo s klimo) in minibusi.
Vizo sva urejala na Dunaju. Tja sva morala osebno, ker drugače ne gre. Na vizo sva čakala 20 dni.
Pozdrav Silva
Forum je zaprt za komentiranje.