Turčija – ALANYA
Čez 2 dni se odpravljam v Alanyo na dopust. Je kdo že bil ali morda gre?
Zanimajo me izkušnje..pasti? Kaj moram paziti? Glede prehrane, naj pazim samo na sadje in vodo ali….? Zanima me nočno življenje, kje se kaj dogaja… Je bolje da grem dol z Euri ali Dolarji, kje naj menjam denar? Kaj se splača kupovati? Slišala sem za zlato in usnje, začimbe…še kaj ? Katere izlete priporočate? Pamukale? Kje naj jem zunaj? So cene kot pri nas , dražje,ceneje (hrana, pijača, vstopnine…razglednice, znamke..itd) Skratka čimveč od tistih, ki so dopustovali v Alanyi. Je varno vleč s seboj digitalne aparate, mobitele, cd player itd…?
Hvala
Nisem še bila ne v Turčiji ne v Alanyi, tako, da podatki ne bodo iz prve roke, tudi jaz putujem a 30.7., a putuješ sama, jaz grem namreč sama,dobila sem nekaj vzpodbudnih informacij in nekaj takšnih da te kap glede na to da se odpravljam sama
Pravijo, da so EURI čisto dobri, imej drobiž in zopet drobiž, jaz sem svoje EVRE že zamenjala v najmanjše možne bankovce.Ne jej sladoleda, pravijo, da tako ali tako ni dober, pij ustekleničeno vodo, imej zraven linex in oglje (proti driski).Tisti ki so bili v Alanyi pravijo, da so cene takšne kot pri nas, saj je zelo turistična, kar se hrane tiče. Če boš kaj kupovala -zbijaj ceno tudi do 50%.
Pravijo , da se dogaja in da je nočno življenje, a če greš sama nikakor ni priporočljivo ponoči hoditi naokoli, bolje se ti je voziti z busi kot z taksiji.Skratka spoštuj njihovo kulturo pri oblačenju in ne hodi tako razgaljena kot npr. v Portorožu, saj lahko imaš probleme z moškim spolom.
Glede hrane je pa tako, eni pravijo ja drugi ne jesti salat, girosov, ki znajo biti zelo dobri ali pa ti lahko povzročijo probleme.
Izleti, pa : Kapadokija (odvisno od časa ki ga boš preživela v Turčiji saj je do tja zelo daleč in mislim, da je celo dvo dnevni izlet.
Pamukale, so menda lepe, a se pozanimaj če je voda, če ne ni tako lepo kot pravijo.
Oglede izdelovanja prepog in kaj vem kaj še vse ponujajo, jaz grem za teden dni in mislim, da za vse to ne bom imela časa.
Če ti je morda pusti št. mobitela, pa se dobiva(s pomočjo sms-a)
Uživaj v Turčiji.
Tega sporočila sem res vesela, kako dolgo ostaneš, ko pridem dol ti pošljem sms, do takrat boš že vedela kako in kaj s hrano in ostalim. Moj e mail naslov: vselepo@email.si.
Pa se bereva.A so tudi tebe kaj prestrašili s Turčijo, glede na to da greš sama, pri meni se kar držijo za glavo, a sem optimist in avanturist.A malce previdnosti ne škodi.
Kul, ti takoj pišem na tvoj email. Ja mojo matko je skor kap k sem se prejšnji tedn slučajn prpelala pozno domov in je rekla kje sem bla, pa sem rekla da v agenciji in rezervirala last minut Turčijo, pa je sm rekla, da kam rinem, češ da prosim, da me ubijejo. Drgač sem misla viset že 6 leto zapored na istem mestu na hrvaški obali, pa mi je poknu film:-) Seveda se trudim čimbolj pripravit na vse, da ne bo kakšnih nevšečnosti dol. 2 tedna bom do 10.avg.
Ti pošljem mail. Bok.
Verjamem, da je tvojo matko skoraj kap, ko pa je vse moje frende skoraj ruknilo ko sem jim rekla, da grem sama, in ljudje kar ne razumejo, da lahko greš tudi včasih kam sam. Moj sin je šel z mojo sestro in njenimi za cel mesec v Maroko jaz nisem dobila fraj pa grem v Turčijo.Ja tudi o tem so mi govorili, da te lahko ubijejo, celo znanka mi je povedala da so pred leti v Alanyi ubili dve turistki, a sta si bili kar sami krivi.Kup takih informacij da sem mislila kar preklicat svoj Turčijo, a ker sem mnenja da sem rojena pod srečno zvezdo sem se odločila za ta izziv.
Pa da so dedci kar precej nadležni, ne glej jim predolgo ali sploh ne v oči.Znanka je rekla naj vzamem zraven liter viskija in ga popojem vedno po jedi, prav smejeti sem se ji morala.
Dobila sem občutek, da še dihati ni pametno kaj šele jesti.A verjami, da ni tako, moja sestra je bila pred dvemi leti v Turčiji a se nihče od njih ni zastrupil.Hotel CAN je bil takrat ko sem želela jaz rezervirat že zaseden
Skratka mislim, da se bo dalo dobro prebiti čas v T určiji
Che serra serra..what will be…will be…
Pakiram in pakiram in nikakor spakirat uf trudim se, da ne b vzela preveč krame…definitivno si bo treba obvezno vsak dan nekaj žganega šluknit, če ne smo namrdale. Orehovo žganje sem si vzela, matr je nagravžno in grenko, a kot zdravilo ali preventiva bo ok.
Srečno in do morebitnega snidenja!
točen čas, ura je točno polnoč! 🙂
Ni blo panike vse teklo k po maslu, pa še avto mam v naši garaži za 2 tedna, nemreš belivat, pa še uno reč sem vzela dans ob 21h.:-)
Stara mej se fajn, pozdrav še ta drugo staro in k prispem ti pošljem sms. Druge dni, če ti kaj napišem po sms, te pa prosim, da kter dan iz službe pol tud pokličeš mojo matko ti bom dala prek sms tel.št.. Prvič k prispem se ji bom pa kr oglasla, ker vem, da ne bo spala.
Uf vse k po maslu…pfej bi ti pljunla:-) za ziher!
Želim ti čimprejšnji dopust, ker bi tudi men šlo na bruhanje če bi morala hodit mimo une kurtizane čau-čau! Bljak!
Čauči:-)!
Forum je zaprt za komentiranje.