Turčija, Alanya, h. Royal park
Konec avgusta gremo v omenjeni hotel.
Poznate?
Kaj v Antalyji se splača videti?
Priporočate kakšen izlet? Ne prenaporen, ker bo verjetno vroče. ;)))
Katera hrana je tista, ki jo moraš poskusiti?
Še karkoli uporabega, če se spomnite …
Hvala!
Bili smo v Side in v Konakli (pri Alanyi), vendar glede izletov verjetno tudi za Antalyo velja, da so cenejši preko lokalnih vodičev. Mi smo šli z njimi skupaj tri izlete in je za vse odlično poskrbljeno. Odsvetujem izlete, ki so povezani z usnjem in zlatom,, ker je en sam šit, če si seveda tega izrecno ne želiš. V bistvu čakaš folk, da zbaranta in to traja in traja, čas pa gre.
Mi smo šli tako iz Side kot iz Konakli na jeep safari in je časovno ravno dovolj, nekje od 9. do 17. ure, z vključenim kosilom. Za osvežitev je preskrbljeno, tako da vročine se ne bat. Vzet s sabo brisačo in kakšno rezervno majico. Odsvetujem pa, če imaš otroke manjše od 4 let. Na tem safariju je vključenih veliko ogledov, od beduinske vasi, slapov, pa še in še, malo sem že pozabila program. Pelješ se skozi vasi, visoko v gorovju Taurus pa so izkopanine nekega mesta, ki ga pa vidiš samo preko lokalnih vodičev. Lahko da se je program kaj spremenil, vendar dvomim, verjetno so preko lokalcev zelo podobni.
Kar se tiče hrane, če imaš all. incl. potem ne boš zunaj nič poskusila. V hotelu pa je vse od A do Ž izvrstno. Mi smo poskusili vse. Ampak poskusili, ne nažirali !
Antalya – mesto je sicer za pogledat, tipično s tržnicami, mošejo…
Ne spomnim se kaj bi še napisala. Aja, uživaj in se lepo imej.
na trdnjavo moraš it. lahko peš, ampak meni se zdi to mazohistično. vzemi raje lokalni prevoz. pogled iz trdnjave je božanski.
z ladjico se lahko pelješ iz marine pod trdnjavo, pokažejo ti neke jame. brez veze, res. kr nekej, razen, če ti je že sama vožnjo z lokalno brkačo v užitek.
alanja nima starega mesta, razen nekaj hiš pod gradom. vse je novo. same trgovine in široke ceste. šoping je na tržnici, v trgovinah s fejk oblačili in trgovinah, kjer kupiš originale in so cene na listkih in fiksne v TL (plačaš z € in ti vrnejo TL ali kartco).
alanja je zelo poznana po mini bananah, pomarančah, turšem medu (med+mleko+oreščki), lokumu (med+sadje+oreščki oz. sladko+sadje+oreščki – razlika je v okusu in ceni)
aja – v junijskem (?) horizontu je en članek o alanji. mi smo bili samo na 1. dnevnem izletu (kar s slovensko agencijo), ker smo bili v sidu.
Hvala za vse informacije in nasvete. Vidim, da bo kaj za pogledat in nakupit. 🙂
Tudi Horizont sem poiskala, mislim, da je ta članek v marčevski številki (sem že vrnila v knjižnico).
Sedaj pa le še čakam, da pride pravi datum ;)))).
Forum je zaprt za komentiranje.