Najdi forum

tunizija

Bralcem
Turisticna delavka in njene izjave vsi vemo da so pristranske,zato svetujem da jih ignorirate.Kajti oni prevec hvalijo ce so tam zaposleni ali pa kritizirajo ce so jih vrgli iz sluzbe.Trditi da v Tuniziji ni solmonele ali E-coli je direktna laz.Skoraj vsi hoteli tam imajo problem z mrcesom in osnovno higijeno na primer dokladanje hrane na vrh prejsnje itd.Vse arabske drzave so take jim je pac v naravi, torej ne ga srat bi realen.To ni receno da bomo tam vsi zboleli, toda ne klobasat da tam tega ni Jaz sem hodil po SriLanki po tistih vaseh in jedel v takih pajzelnih da je kar dezevalo iz stropa scurkov in gekov pa nisem zbolel Kuhinje so tako crne od umazanije da kuharja komaj vidis. Seveda hoteli niso taki. Ne pozabi za kaj.Arabci uporabljajo levo roko, poglej v wc za zaposlene tam je voda v posodi ali pa pipa, papir je pa za roke, ce je.haha in dobrtek zelim.

Holiday Village Manar Tunisia E coli 0157 Illness Bug Reported

hahahahaha,prav nasmejal si me!vse to okoli salmonele je res,samo tega vse manj,si bil v kuhinjah po tuniziji da veš ali so črne in kakšne so v resnici?????pa veš da so lastniki hotelov večinoma evropejci(angleži francozi,…….),tako da se tudi standardi iz evrope prenašajo v arabske države,pa saj niso tako neumni da bodo sami sebi sral v skledo,saj od teh hotelov je odvisno veliko ljudise sploh zavedaš kakšno reklamo bi si naredili z salmonelami in e-coli????imeli smo primere tudi v sloveniji in na hrvaškem ko so zboleli za tem!,tako da,…….glede tega za kaj arabci uporabljajo levo roko pa sploh ne bi komentiral,tako neumnost pa že dolgo ne!!pa ne potuj po arabskih državah,da ti ja ne bo kdo dal roko!

Dragi Bralci
Me veseli da sem te razveselil Mari-na, ponavadi me psujete in pljuvate.Sem tudi hodil po afriki 2.5 let in kuhinje domacinov niso boljse od le-teh v Sri Lanki.Zavedam se da bi hoteljiirji naredili vse mozno da take stvari ne pridejo v javnost, pa vseeno pridejo.Kdo je lastnik hotelov v Tuniziji pa ne igra vloge ker osebje je lokalno.Ne bo anglezki sef kuhal cus-cus v Tuniziji, ali kaj?
No ti ki vse ves, ko si drugic v Arabiji, drzi marelo v desni roki in ponudi arabcu(nekje na dezeli) levo roko za pozdrav in mi povej reakcijo, me res zanima?? hahahahhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa…….
Lp

Sem ravno zgoraj odgovorila nekomu, ki sprašuje za isti hotel. Yasmine Hammamet je novi del Hammameta in je zgrajen za turizem. Se pa splača it pogledat stari del Hammameta in tisto medino. Ta hotel leži v središču, na eno stran čez cesto je plaža, na drugo stran čez cesto pa medina. Hotel je ok, vsi el mouradiji so po istem principu, pol pa čist odvisno od personala.
Hrana… Nikakor mi ni jasno zakaj se ti angleži pritožujejo, ko je njihova hrana obupna :S? Kaj bi pa radi pomfri pa pohance vsak dan? Hrane je ogromno… Zajtrk: palačinke, jajca na tak in drugačen način, sir, sačama, zelenjave ogromno, kruhov ogromno… Kosilo in večerja pač njihove jedi prilagojene nam… Jaz nisem lih zelenjavar, čorb in tega ne maram, pa vseeno nisem bila nikoli lačna… Sladice ni da ni… Od vseh hotelov pa sem najbolj jedla v Gammarthu v Tunisu… Pač hrana spet odvisna od kuharja, pomočnikov, personala… Lačen človek ne more bit…

V kolikor vas zanima še kaj, vprašajte 🙂

1. Nič ne prodajam, povem kar vem, poznam pač samo El Mouradi hotele, verjetno so kaki Riu boljši, temu pa je primerna tudi cena…
2. Sem subagentka in nimamo lastnih produktov, tako da hvalim tuje, če smo že pri tem… Sem pa hvalila Tunizijo, za hotele povem kar vem…
3. Ok, morda sem napisala preveč tako, ne nikakor ne morem trditi, želela sem dati primerjavo, ker ljudi ni strah iti na Hrvaško, v Tunizijo pa… Želela sem povedati, da Tunizija ni eksotika. Sigurno pa se tam lahko kej faše, isto kot na Hrvaškem, v Portorožu, doma… Tudi moj mož je občutljive narave, pa vseeno gre, kaj če bit doma zaprt?
4. Saj ni treba iti v arabsko kuhinjo ali wc, da bi dobil predstavo, že v kakšno od naših lahko zasledimo veliko večjo svinjarijo!

Nahla 16
No to je malo bolje, hvala. Se tole.Sem se hotel izognit direkt pojasnilu kar se tice arabskega obicaja ki je baje napisan v Koranu da si vsak zaveden arab opere rit z levo roko in desna je za jest hrano. Zato mora zaveden musliman vedno poskrbeti da je posoda z vodo v wc da se zavedni musliman ne obrise rit na zid ali pa v kuhinji.restavracije kjer pripravlja hrano zate.hahahahahahahhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa in se res je!

Poglej A-res, po mojem ti nisi bil dalje kot do hrvaškega umaga kamoli v tuniziji ali šrilanki (to si verjetno pebral v kakšnem potopisu) ker drugače ne bi kvasil takšne neumnosti. 2.5 leti v tuniziji?
Ja verjetno si bil zaprt (tam si pa verjetno videl njihove črne kuhinje in se poučil o “levi roki”)
Prosim da ne objavljaš takšnih komentarjev, ker bo nekdo zaradi njih ostal brez lepega dopusta

Evo, iz prve roke, potopis, ki vam bo morda pomagal, če se boste znašli v Yasmine Hammametu:

http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/tunizija-yasmine-hammamet/1976

Superca, to sem rabila:-) Hvala.
Ravno bi morala biti v tem hotelu, pa sem prestavila na avgust, so me prestrašili, da bo premrzlo.

Ofajnhvala,
zaman so te prestrašili, midve sva bili od 23-30. maja, pa je bilo dovolj vroče – 30 stopinj, morje tam nekje okoli 22 – ko si bil nekaj časa noter, je bilo kar luštno toplo. Lani avgusta pa sva bili na Djerbi, je bilo pa tam čez 40 stopinj – je pa res,d a vseskozi pomalo piha, tako da ni nikoli prevroče, sploh ker si na plaži lahko v senci in je prav prijetno.

Če kdo rabi še kakšno info – z veseljem!

Neverjetno koliko idiotizmov nekaterih tu gor !

Že 7x tam dol, hčer in sin od 7. leta do sedaj že 17, vedno 14 dni, na 6. različnih destinacijah, hotelih in ŠE NIKDAR driska ali karkoli, plaže večinoma lepe, morje toplo že od junija, hrana zelo dobra, in nikdar v kakih prestižnih hotelih, cena vedno od 1400-1800e za dva tedna za 4 !!!!! In dioživeli precej več kot je možno na hrvaškem !

A ne, Jadranka2, res nenavadno, kako ljudje uporabljajo forume, zato da si izmenjujejo svoja mnenja in izkušnje, ko so forumi menda samo za gledanje?
Medtem, ko se je včasih po stokrat hodilo zgolj in samo na Hrvaško, na vikende ali pa na sindikalne oddihe, pa zdaj ljudje celo hodijo v Tunizijo, Turčijo, Egipt, in celo vzamejo seboj majhne otroke, pa še vračajo se tja. Ja res, hudo idiotsko in nenavadno, ni kaj. In da nekateri ne vedo, kako je v tujini, je tudi presenetljivo. Da jih zanima ali je morje dovolj toplo? Ja, kakšni idioti!
Še dobro, da nekateri razmišljajo drugače… In da kdo poda svoje izkušnje… In da komu s tem tudi pomaga…

podravljena vaša vzvišenost,

mislim, da sem podala kar nekaj koristnih informacij glede naših izkušenj, če pa imaš drugačne izkušnje pa si to pripiši sam-a !

Jadranka2, iz tule res ne vidim nobenih koristnih informaciji in vsaj na tem forumu (Tunizija) jih ni, če pa so kje drugje, se seveda opravičujem.

🙂 Mi smo bili pa skupaj na letalu 🙂

Veš kaj me skrbi – ampak ti si bila prezgodaj, verjetno ni bilo gužve – baje za boga ne dobiš ležalnika, če nisi ob 7h na plaži/bazenu.
Kdaj je pa najbolj priporočljivo jest, je vseeno, ali najbolje čimprej ali je gužva na začetku. oz ali proti koncu zmanjka določenih jedi? Kak je sploh potek obroka?
Pa kako si se sporazumevala, jaz se bojim po angleško, ker jih tunizijci tako sovražijo, da nebi bili slučajno nesramni.

JADRANKA 2
KJE DOBITE za 14d za 4 osebe po ceni 1300-1800€Pogledala sem pri Relax in je za 1t cena 1800€.Hvala za odgovor.

steril, jasno, da je cena taka, če gledaš naše Relax, Kompas ipd. in to iz Brnika, preveri npr. na Sončku, je pa res, da so to poleti iz Avstrije ipd., prihranek pa je kar precejšnji. http://www.sonchek.com/

Kar se tiče ležalnikov: res je treba biti ob sedmih na plaži ali bazenu, žal, tako je. Tudi zdaj, čeprav še ni bilo gužve.
Obroki: če prideš ob uri, ko se začne, ljudje vedno stojijo že pred vrati in se seveda malo zagužva. Vseeno je najbolje hoditi čisto na začetku ali pa proti koncu. Jedi ne zmanjka, saj jih nosijo takoj, ko česa zmanjka.
Z angleščino prideš zelo dobro skozi. Noben Tunizijec ne bo nikoli nesramen, to enostavno ni v njihovi naravi , in angleščino govorijo presenetljivo dobro, tako da čisto brez strahu. In toliko nasmehov jkot tam, jih v Evropi skoraj ne dobiš…

Hvala.
Se pravi nimaš drugega ko da neseš ob 7h brisačo na ležalnik pol greš pa na zajtrk? Ojej. Pa to se menda naj nebi smelo? Mislim da sredi avgusta itak nikol ne bomo dobili ležalnika oz še pomembeje marele.
Torej tudi nobena napitnina ne pomaga, če ležalnikov pač ni več? Pa lahko imaš v tem primeru kar na tleh brisačo ob bazenu al ne smeš?
Če grem v lastni režiji s taksijem v Friguia park, a smo enako lahko na šovu z delfini in Zulu večeru, a se sploh splača na Zulu? A je pri Friguia parku kaj taxijev ali nes mora naš počakat? Hvala, saj vem da so mal čudna vprašanja 🙂

Ne se preveč obremenjevat s temi ležalniki – dejansko je tako, da se nekako le najde prostor. Slamnatih senc na obali je ogromno, ležalnike tudi sproti vozijo na plažo, ljudje tudi niso vedno v hotelu, ogromno hodijo na izlete, tako da se prej ko slej vedno sprosti kakšna marela in ti najdejo prostor, samo daj kakšen dinar napitnine fantu na plaži, pa se bo prostor našel tudi ob desetih dopoldne, če ne, pa si brisačo daš mirno tudi na tla ali na mivko.
Kar se tiče Friguia parka, greš seveda lahko s tacijem, izpred hotela, samo prej si z njim določiš ceno ali pa vprašaj vodiča, ki ti bo res najbolje povedal, kolišna je cena do tja. Je pa to stran od Hammameta cca pol urce vožnje. Tam potem kupiš karto za živalski vrt in tudi karto za šov z delfini in potem samo še uživaš, Kakšna je Zulu predstava, žal ne vem, saj sem šla samo v zoo in na šov, v dopoldanskem času. Definitivno se splača iti sam tja in biti tam dlje časa. Sence je dovolj, dogajanja tudi. Tam imaš tudi možnost jahanja s konji in s kamelami in je to res krasen izlet. Cene vstopnin so sigurno na stričku googlu pod Friguia park, pa si potem lahko zračunaš, koliko ceneje te pride v lastni režiji. Pa ne pozabiti tudi na zabaviščni park v Yasmine Hammametu, tudi tam si lahko ves dan, ker je poleg tudi aqua park.

Hvala, da si si vzela cajt za odgovore 🙂
Saj sem nekak naštudirala, da en dan gremo v Cartage zabaviščni park, en dan v Friguia, en dan pa Tunis- Kartagina- Sidi bou Said, dragač pa verjetno ob večerih Medina pa sprehodi. Zato sem izbrala ta hotel oz.kraj, ker jaz bi znorela, če par 10 km okol hotela ni ničesar, pa nimaš kam peš.
A ni v hotelu menda neka masaža všteta v ceno?
Pa baje lahko koristiš še on hotel zraven, ki sta povezana, ne vem zdajle na pamet – to sem prebrala na vseh tujih straneh (tripadvisor), čeprav na agenciji so rekli da ne.

Evo še moje izkušnje…

Tunizija je zakon!!! Letos grem že tretjič in upam, da potem še kdaj.
Seveda je dosti odvisno kateri hotel izbereš, kakšno ponudbo ima…
Zdravstvene težave… prebavne… seveda lahko so, odvisno koliko si občutljiv, kaj poješ… Jaz vse probam. 🙂
Domačini so tudi vredu. Normalno, da bi radi kaj prodali… samo ene to očitno zelo moti in ne vem zakaj sploh hodijo dol. Če že nekam greš je fajn, da spoznaš drugačne ljudi, kulturo… So pa sigurno boljši ljudje kot slovenci. Ni te hinavščine, nevoščljivosti…
Plaže so bile meni super. Ni bilo meduz, trave…

Bila sem že tudi v Egiptu in tudi v Turčiji.
Normalno, da je Turčija drugačna, saj je del Evrope in življenja tukaj so drugačna kot dol…

Egipt je pa super zaradi morskih bogastev… korale, ribice… potem so tukaj piramide…
Je za pogledat. 🙂

Mi smo bili v Tuniziji dvakrat, obakrat na Djerbi, vedno po 14 dni in nam je bilo samo žal, da nismo mogli podaljšati počitnic… Rečem lahko le super!!! Res pa je, da si ne pusti, da ti na agenciji prodajo karkoli! Mi smo hotel po eni noči zamenjali, ker nismo bili zadovoljni (smrad!!! – in to ne alge, kot to prodaja agencija, ampak fekalije). Skratka, zahtevali smo zamenjavo hotela, kar je Kompas tudi takoj uredil, in potem je bilo vse še samo super. Naš otrok je bil takrat star 5 let, dobil je močno vnetje ušesa, za kar smo potrebovali tudi zdravniško pomoč (sicer pa je to pri nas stalna spremljevalka). Vse prva liga – švicarska zdravila, antibiotiki – kot pri nas oz. mogoče celo boljše. Zdravnik v hotelskem kompleksu – zjutraj pri zdravniku, popoldne smo se že kopali v morju (seveda s čepki v ušesih in z malo previdnosti).

Veliko doživetij, veliko novega… Ker se pri nas pač vse vrti okrog našega edinčka, lahko rečem le, da je to za otroka super doživetje. Človek dobi neko širino, vpogled v to, kako živijo drugod po svetu, kakšne so navade, običaji… Različni, a tako zelo podobni…

Vem, sto ljudi, sto okusov, a mi smo bili obakrat navdušeni…

Lep pozdrav!

Odhajam v hotel EL Mouradi Port El Kantaoui. Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje? Kaj je v bližini vredno ogledati? Kakšne so vožnje z taksijem (cene)..

Pred dvema letoma bila z družino v tem hotelu. V bližni nič kaj pametnega za videt ( smo imeli program še 3-dnvevni safari tako, da smo prevozili kaj nekaj km, doživeli kar prijetno izkušnjo – bilo super). Smo pa sli en dan v bližnje mesto, mislim da se je imenovalo Side. Ogledali smo si njihovo staro mesto – tržnico. Ta kraj je bolj turističen hotel poleg hotela.
Kar se tiče takstistov zelo prijazni, cena ugodna. Se ne spomnim več koliko nas je prišlo. Je pa odvisno s kašknim avtom se peljaš. Prevladuje Renault.

Pa lep dopust (upam, da ne boste imeli meduz, kot smo imeli mi)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close