Tunizija
V četrtek, 28.9.06 sem se vrnila iz Tunizije. Bila sem s prijateljicami v Yasnime Hammamet, bile smo v hotelu Globalia Savana, ki bi naj imel po njihovih ocenah 5 zvezdic, po naši oceni pa 4. Sam hotel je lep, bazen je super. Nekaj posebnega. Jaz sem bila v sobi št.200., ima pogled na celoten hotelski kompleks in bazen, krasen razgled, soba pa je zelo velika in drugačna od ostalih. Če bo kdo šel v ta hotel si naj izprosi to sobo, ker je res super.S hrano pa nismo bili preveč zadovoljni, preveč enolična. Kelnerji/ natakarji pa so bili zelo prijazni ampak zelo umazani. Srajc in hlač si verjetno niso zamenjali že celo sezono, tako, da je kar malo zaudarjalo. Animacija je bila tudi kar ok. Veliko smo prehodili okrog. Posebno fino je bilo v Cartaga Land, kjer imajo karaoke in vrtijo tudi hrvaške pesmi. Posebno kull pa je bilo v British baru, polno ljudi, dobra glasba.
Tudi jaz sem letos letoval v Tuniziji natančneje v Hammametu v hotelu Sheraton. Hotel je ocenjen z štirimi zvezdicami in si jih kar zasluži. Kar se natakarjev tiče so tudi v našem hotelu malce pozabili na vodo, milo in prašek, ampak tako očitno je. Sicer pa je sam Hammamet (novi in stari del) vredn obiska in ga toplo priporočam vsem. Prav tako priporočam vsem, ki zaidete v Tunizijo ogled glavnega mesta Tunis, Kartagine, muzeja Bardot, Sidi bou saida, če imaste dovolj časa pa tudi 2 ali 3 dnevni safari po Tuniziji. Sam sem bil na dvo dnevnem safariju z slovenskim vodenjem in me je 100% navdušil.
Točno tak.Ta forum bi naj bil namenjen tistim ta pravim popotnikom, ki se se z rukzakom samo z letalsko karto namenijo nekam in potem sproti rihtajo kje, kdaj in kako dolgo bodo ostali, predno bodo potovali naprej. Mislim, da smo si vsi na jasnem.
To, da gre nekdo v hamamet ležat, to je isti hajzl, kot če bi šel ležat v Portorož. Doma pa na velko napizdavlete, kak ste si “ogledali” Tunizijo oz. wherever ste že bili. Drugo ne delate, kot ležite cel dan v nekem 5 star hotelu, zvečer malo šetate, domačini vam za 10 x več kot je realna cena prodajo t.i. suvenirje, ponoči pa spijete par piv in poslušate (kot je nekdo prej napisal) hrvaše pesmi. To ni potovanje, to so penzionistični izleti. Aja, patu pa tam greste kamele jahat za 100 dolarjev, kar je itak 10 x preveč!
Zato predlagam vsem, ki se udelezujete taksnih “penzionistični” izletov, da si odprete svojo rubriko, tam napišete, v kateri sobi so bile lepše tapete, oz. kcdo je imel večjo televizijo, oz. kateri kelnar si je manjkrat menjal srajco na dan. Mogoče se vas bo našlo nekaj in si boste lahko izmenjavali izkušnje.
Mi, ki pa gremo z rukazkom iz kraja v kraj, ne vemo na naslednji teden kje bomo pristali in nam ni problem spati nekje v Kambodzi v sobi za 1 dolar na noc, mi pa lahko ostanemo tu in pisemo naprej zanimivejse prispevke.
Zato še enkrat angolalife, kapo dol, dobro si napisal, jaz pa sem vse skupaj se bolj razlozil tudi tisim, ki najprej niso kapirali zadeve.
En lep backpackerski pozdrav!
k.j.
Forum je zaprt za komentiranje.