tunizija-zgoraj brez
Mene pa zanima kako so na plažah in ob bazenih strpni do turistk.Malo je namreč takših, ki imajo rade narisane modrce na telesu.FKK variant pa valjda tudi ni.Imate kakšne izkušnje?V Turčiji sem lani slekla zg. del kopalk in v par minutah se je opogumilo kar nekaj žensk, seveda ko sem vstala in šla v bazen ali po pijačo sem se oblekla nazaj in ni bilo nobenih problemov.Je v Tuniziji enako?
V Egiptu iz tega razloga in še katerega drugega sovražijo Rusinje in se do njih zelo nespoštljivo vedejo. Ne zameri, nočem soliti pameti, a skozi sem dala kar nekaj muslimanskih držav in res je kar pravi barbara. Domačini znajo tvoj spoštljivi odnos do njihove kulture vračati na zelo vljuden in prisrčen način.
Bil sem v Turciji, Tuniziji in Egiptu. Najbolj strpni so resda v Turciji, ceprav so navajeni na to tudi v
Tuniziji vsaj na plazah v Hamametu, kjer je veliko italijanov tej pa so itak nespostljivi do vseh … tako
da bos pac samo se ena od tistih ki ne upostevajo pravilnega vedenja v gostoljubni drzavi nic drasticnega pac …
Nasvet : Ce se da se temu izogni, ce pa ne ne bo konec sveta … malo vec pogledov bos pritegnila
to bo pa tudi vse 😉
jaz se strinjam z Barbaro in Bojanom – probaj se ne sonct zgoraj brez, ker je res nespostljivo. Vseeno si v muslimanski drzavi in muslimami imajo vse zenske ki se slecejo za , no ja ves kaj mislim. Morda na hotelski plati, kjer boste sami turisti, da se mal razkrijes in si vsaj hrbet posoncis brez zgornjega dela, ampak okrog se jaz ne bi sprehajala brez modrca. Odloci se pa sama, pa na krajem samem ti bo tudi marikaj bolj jasno.
Vseeno uzivaj!
Se strinjam z barbk. Prepotovala sem že precej muslimanskih držav, tudi Tunizijo. In prav je, da spoštuješ na njihovem ozemlju njihove navade in njihovo kulturo. To se pravi, da moraš biti ti strpna do njih s svojim obnašanjem, ne pa da bi oni mogli biti strpni do tvojih razgaljenih prsi…In tudi ne gre za pogum, če odvržeš modrc, ampak za totalno nespoštovanje njihove kulture. Verjetno tudi tebi ne bi bilo všeč, da ti pride nekdo na obisk in dela stvari, ki jih ti ne odobravaš…
Če pa res tako težko prenašaš kopalke, pa ti svetujem da si za svoje destinacije ne izbiraš muslimanskih držav…
Na Ibizi pa se lahko sprehajaš tudi po ulici gola, pa te nobeden ne bo niti opazil…:))
V Tuniziji sem letovala kakšne 3 leta nazaj in ti lahko povem iz svojih izkušenj. Kopanje zgoraj brez in v tangicah je čist normalno znotraj hotelskih kompleksov, ki pa ponavadi obsegajo kar nekaj bazenov in velike kose obale. Lahko rečem, da gre za svetove, ki so popolnoma izolirani od zunanjega sveta. Na vhodu kompleksa so tako običajno varnostniki, na plažah pa še patrulirajo policisti na konjih, ki iščejo kake “sitne” domačine. Tunizija je zelo podjetniško naravnana in v vsem vidijo posel, zaradi česar prav pazijo na turiste. Tudi v večjih mestih srečaš precej policistov v civilu, ki se jim občasno pod obleko zacvili kaka ročna postaja. Ti poskrbijo, da ne prihaja do kraj in zmanjšujejo nasilništvo prodajalcev nad nezainteresiranimi kupci. Tudi sprehodi po mestih in tržnicah se dogajajo brez skritih kolen in ramen – tko kot si oblečana drugje na morju. Vsekakor pa ti ne priporočam obiske njihovih verskih in sakralnih objektov v cunjicah. Okoli varnosti pa to; za varnost je sicer poskrbljeno vendar v ulice kjer ni bilo vsaj dveh turistov se s fantom nisva spuščala. Na FKK pa mislim, da bo potrebno še počakali. Lepo se mej.
Nina
“… v ulice kjer ni bilo vsaj dveh turistov se s fantom nisva spuščala.”
Če/ko bo kdo šel dol naj se le spusti tudi v kakšno ulico brez turistov… Ne vem zakaj bi drugače sploh potoval/-a v tujino ???
Kar se pa razkazovanja jošk tiče… Lahko je povsod enako, kot je bilo v Turčiji – bi ti pa predlagal, da to počneš na hotelskem balkonu ali kvečjemu za bazenom, kjer boš samo dodatno pokvarila ‘že pokvarjene’. Spodobi se pa ne.
[Da ne bo pomote – kar se mene tiče si lahko tudi spodaj brez, pod pogojem seveda, da ob povratku na forumu objavi kako sliko]
Ja, mislim da NESO napadate kar povprek in brez potrebe. Res je lepo prav, da spoštuješ domačine in se spodobno obnašaš. Samo kdaj bo dovolj tega, da bomo vedno eni in isti spoštovali druge, oni drugih nas pa nikdar!!! To mi ne gre v glavo!. Če spoštujem jaz nekoga, UPRAVIČENO pričakujem, da bo tudi on mene!!! Tu ni dileme.
NESA bo sigurno svoj dopust plačala. In za to plačilo ima pravico tudi nekaj zahtevati. Če si je zaželela, da se sonči zgoraj brez, je to verjetno najmanj kar je lahko. Nikakor pa se ne strinjam z izjavami, ki jih je napisal VITO in daje vse pravice le tatovom. Prav je, da je za varnost poskrbljeno, druga stvar pa je kako je to uredjeno.
Če pa hočejo smospoštovani gospodje domačini špilati neke moralno neoporečne ipd same sebi sramežljive državljane, naj turizma NE ZGANJAJO. To žal ne gre SKUPAJ.
To je moje mišljenje in sem trdno prepričan, da je več kot polovico pravilno. Za svoj denar pa imaš PRAVICO tudi nekaj zahtevati. Sicer je tudi res, da je pametno pred dopustom dobro premisliti, kam se sploh odpraviš. Veliko bolje bi bilo izbrati kakšno Španijo ipd, kjer teh nesmislnih težav ni, cena pa je približno enaka.
LP!
Ja lupček dragi, žal ne moreš enačiti Turčije in Tunizije, ker je med njima preeecej razlik. Kar se tiče varovanja, je žal pač tako, da domačini želijo prodati vse kar imajo, včasih tudi zelo na grob način. To velja tudi na plaži. Zdaj si pa predstavljaj vsaki dve minuti enega, ki ti nekaj prodaja “zlato”, sadje, njihove cunje, ročne izdelki…. pa to na plaži. EEe vidiš zato pa jih oblasti mal bremzajo. Prijaznosti kot jo poznamo v Turčiji, v Tuniziji ne boš zasledil. To lahk pomeni tud, da moraš kaj kupiti ! Spadam me tiste, ki svoja potovanja kombinira tudi kot dopust. To pa pomeni, da se ne vstane ob 6h zjutraj in mam cilj videti 100 znamenitosti ter poslikati 3 filme na dan (al pa napolniti eno kartico). Sploh pa v taki državi ne.
Kar se pa tiče zgoraj brez je pa tako kot sem napisala. Je treba videti, pa potem rožce saditi. Kar se pa tiče negativnega vpliva na domačine je pa ta res močen. he he .ej kje vi živite.. .. sex turizem za ŽENSKE predvsem Nemke in Francozinje je res opazen. Za osamljene dušice poskrbijo -res smo jih pokvarili …ali so se pa mogoče sami pa so ONI nas pokvarili…
Sicer je pa na tem forumu več ali manj ovčja čreda, kot še marsikje drugje. Večina ma vedno prav in z njo vsi radi vlečejo, predvsem pa tisti brez svojih misli ….tukaj pa še brez izkušenj.
Se strinjam – totalno si zabredel s teme. Če plačaš turistični aranžma še ne pomeni, da lahko zganjaš kar se ti zahoče…. Instant turizem z all inclusive variantami in podobnim itak nikol nisem razumela. In res se ti postavlja vprašanje – zakaj nekateri sploh potujejo, pravzaprav dopustujejo.
Navsezadnje če iščejo samo sonce in vodo je bolje da si to naredijo na svoji terasi. Je pa res, da potem ne bi mogli pošiljat kartic in kazat svojih slik vsem, ki jih poznajo :)) En teden hotelskega kompleksa ti pa res ne more prikazati neke dežele. Bo treba kar malo iti v tiste uličice, kjer ni vsaj dveh turistov….
Jaro, čeprav si dobil že nekaj odzivov, ki ti v enem samem kratkem stavku vse povedo, nisem mogel mimo tvojega kalimerovstva.
Lepo bi bilo, da bi z nami delil svojo konkretno izkušnjo, kje so ti tako krivico delali, da te niso spoštovali. Vsem bi prav prišlo, da bi se tistega kraja na široko izognili.
Ja, pravico ima zahtevati tisto, kar bo plačala. In od tistega, komur bo plačala. Mahanje z joški naokrog nima s plačilom nič opraviti.
Vso pravico se imaš ne strinjati. Samo povej mi, kje dajem vse pravice le tatovom. A domačini, ki bi radi nekaj prodali in si s tem POŠTENO prislužili kakšen milim, so tatovi???? Kar vnaprej obsojeni…
Gre pač za tradicijo, ki je v njihovi kulturi še zelo močna. O tem moraliziranju bi se dalo razpravljati na široko, tudi v Italiji imaš lahko enake težave ali pa v Londonu, ni treba ponje v muslimansko deželo. Žal pa večina domačinov od tega turizma tako nima ničesar. Denar poberejo agencije.
Brez komentarja.
Ja, ampak samo tisto, kar kupiš. Nekatere stvari pač niso naprodaj za denar.
S tem “več kot polovičnim” stavkom se pa v celoti strinjam.
Pa kaj res ne razumete.
Tam kjer bo Nesa mahala s svojimi joški, so tega vsi navajeni, ker to gledajo že zadnjih (vsaj) 7 let in ne bo nobenega žalila ali ga pohujšala. Kot sem že zapisala ti “pridni” domačini bolj izrabljajo turistične denarnice kot pa turisti njih. Dežela je v čisti bedi in če ne bi bilo turizma jih sam prodaja peska lahko reši -tu se mal šalim.
Saj gre samo za zgoraj brez ? Kam pa dajete Tunizijce. Vsak ki je bil kdaj tam je imel priliko s kako malo skupino obiskati njihove vasi ali jezditi mimo njihovih vasi na kameljem hrbtu. Pa kaj mislite, da so ženske zavite v črne oblačila kot v Iranu ??? Ej VITO ti sploh ne veš kaj pišeš. Zagotovo tudi še nisi obiskal Tunizije pa si pameten.
Dobiš občutek, da je tu kot na kakem mladinskem forumu, ki ga prebira mlajša sestra; kjer 90% ljudi piše o stvareh, ki jih še niso doživeli ali pa mislijo da vedo, so mogoče kaj slišali ali kaj prebrali ali pa se strinjajo s večino…. no ja glavno, da so vsi veseli.
Nina, brez skrbi, da vem kaj in o čem pišem.
Nesini joški mi dobesedno dol visijo. Če bo na napačnem mestu opletala, bo tako sama imela težave z njimi.
Predvsem sem se obregnil ob tvoje navdušenje nad policijskim in drugim represivnim preganjanjem domačinov, da lahko taki, kot si ti, mirno hodijo po getu.
Na plažah in ob bazenih SO strpni do turistk zgoraj brez. To pa NESA tudi sprašuje. Se pa strinjam, da je lepo in spoštljivo do domačinov zunaj hotela bit “normalno” oblečen. Zdi se, da je šla debata v drugo smer, kot je NESA hotela. Tko vsaj zgleda iz njene pisarije.
Pa lepo se sončite……..
zgoraj z………
ali zgoraj brez…….
Irena
imaš prav .. so strpni (zaradi takšnih in drugačnih vzrokov) .. kar pa ne pomeni da odobravajo takšno vedenje … iz podobnih situacij se potem razvijajo zgodbice o neolikanih in barbarskih domačinih, ki ne spoštujejo zasebnosti 🙂
NINI pa … itak … vsak po svoje … mene samo moti da si domačini ustvarijo vtis .. da smo pač vse evropejke po istem kopitu … jim sploh ne zamerim … žalostno je samo to … da nespoštljivi dejansko nebojo nikdar doživeli čara potovanj … namreč to .. da najlepše kar se ti dejansko lahko zgodi na potovanju … da te domačin povabi k sebi domov … da spoznaš njih … prave, pristne ljudi … ki te postrežejo z vsemi dobrotami (saj veš … domače pa to :))) .. ki ti povejo kaj lepega .. pa tudi manj lepega o njihovem življenju … s katerimi izmenjaš izkušnje in od katerih se ogromno naučiš … in ne nazadnje … s tem dobiš prijatelja za vedno … kadarkoli se lahko k njemu vrneš .. in doživiš še ogromno nepozabnih trenutkov … brez vseh posrednikov … sem bila že na strani gosta in na strani gostitelja … in moram rečt da lepših občutkov kot so te pristne vezi pač ni … nobena slika s še tako lepe rajske plaže ne odtehta tiste z objemom ljubega prijatelja na drugem koncu sveta 🙂
verjetno to res nima več veze s prvotnim vprašanjem … ampak … mene bo v dno duše sram .. če se bojo moji otroci po svetu obnašali na način .. kot berem iz nekaterih postov.
B.
Jaz pa ne razumem ljudi, ki potujejo, zato da ležijo ob hotelskih kompleksih, se sončijo in imajo plačane “silake”, da jim odganjajo domačine in pri vsem tem ne pokažejo niti trohice spoštovanja do načina življenja nekoga drugega. Zakaj se trudite, to ponuja tudi Portorož!!!!!
Kako smo si različni:))))
Analina s svojo glavo….in izkušnjami
Forum je zaprt za komentiranje.