Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TUNIZIJA – PRVIČ

TUNIZIJA – PRVIČ

Pozdravljeni,

letos greva s fantom prvič na dopust v Tunizijo. Tisti, ki ste že bili, katero lokacijo izbrati – Hammamet-Yasmine ali Djerbo? Zanima me še, ali je treba uredit kakšne konkretne dokumente oz je potrebna kakšna extra previdnost (iz zdravstvenih razlogov)?

Lp,
Tea

Živjo,

priporočam Djerbo s kakšnim izletom na celino/puščavo.
Potrebuješ potni list, drugih dok. ne.
Glede “zdravstvenih nasvetov”: hrana po hotelih je prilagojena evropejcem, pij le ustekleničeno vodo, ne jej sladoleda (razen tistega kupljenega v trgovini), pij pijačo brez ledu (moraš posebej opozoriti, sicer ti ga povsod nabašejo). Meni je pred odhodom zdravnica povedala, da je največ “trebušnih tegob” prav zaradi pijače z ledom, ker ga naredijo kar iz vode iz pipe. Mi smo bili 2X, se držale omenjenih navodil in bili prez problemov.
lp

Tudi mi smo bili na Djerbi. Nam je bilo super. Smo šli v kombinaciji z 3 dnevnim safarijem. Zelo priporočam. Je pa res da smo bili 14 dni. Tako da je bil čas spoznati otok in ga površinsko razumet.

Obiskali smo tudi krokodiljo farmo. V lastni režiji, ker je res ceneje. Tudi najvišji vrh Djerbe (beri kuceljček) smo obiskali na lastno pest. Gor je super muzej. Splača se kupit fantastično keramiko. Če to nameravaš že zdaj misli na embalažo.

Bazar v (se ne spomnim imena mesta) smo tudi obiskali z taksijem in je bil razočaranje. Pač tretjerazredna roba. Tam ne kupuj nič razen če ne rabiš likalnika.

So pa mozaiki na hišah fantastični.

Smo šli tudi na otok flamingosov z ladjo. Svojevrstno doživetje. Sploh za tistega ki ima rad animacijo. Je nek program, pa je še meni bil na čase zabaven, ki res nise tak človek. Smo se pa nakopali na res super plaži. Mi smo imeli srečo ker ni bilo trave. Pravijo da zna pokvariti.
Je pa hrana odlična in smo vzljubili kuskus da je še danes zelo pogosto na jedilniku.

Brez dvoma Djerba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close