tunizija – prvič nekam z letalom
Iz Slovenije do letališča v Tunisu ali Monastiru je cc. 2h leta. Nekaj komentarjev in slike hotela pa si lahko ogledaš tukaj:
Pri tem bi te samo še opozorila, da pri ocenah hotela odbiješ ekstreme (+ in -) in kar ostane je nekakšno realno stanje. Upoštevaj tudi starost postov, ker se v hotelih stvari lahko zelo hitro spreminjajo. Žal, v obe smeri na boljše ali na slabše…
Slavc+,
tudi mi imamo za letos rezervirano Tunizijo in sicer omenjeni hotel.
Glede na to, da pišeš da je edini minus morje, kaj to pomeni? A se sploh da kopat?
Pa še nekaj glede na to, da gremo z otroci me samo zanima ali AI vključuje tudi ustekleničeno vodo npr.?
Ste šli z otroci? Kako je za njih tam poskrbljeno?
Ker gremo prvič v Tunizijo sploh nimam nobene predstave kaj naj pričakujemo tam.
Hvala.
…brez skrbi seveda se da kopat, mi smo pa vsa leta bili navajeni na nekoliko večjo mivkasto plažo, tu je umetno skrajšana, mene osebno ne moti nekoga mogoče nekoliko bolj, sami smo imeli 14 dni ležalnike na zeleni travi kakih 20m od morja, sama voda pa je bila prvi teden nekoliko kalna zaradi trave, pozneje pa že precej bolj čista, pa še vedno ne tista kristalno čista, vendar kot kaže se iz tedna v teden zna spreminjat, vendar da ne bo pomote voda ni umazana temveč je ta kalnost posledica razpadajoče trave, kar pa ni škodljivo !
…AI je vsaj kar se nas tiče zelo dober, za rzliko od mnogih drugih hotelov tu brez problema točiš vodo v svoje steklenice (najbolj kakšne 0.5l) ali pa za to zaprosiš natakarja v barih… vode ter vse ostale pijače je dovolj do 11. ure zvečer…
…mi z otroci starimi od 10 do 16 let…ta hotel za njih špica… tobogani, animacija in otroški klub za še mlajše…
…brez strahu pred čimerkoli, kdor straši z raznimi boleznimi, drisko, krajami itd. potem res ne vem kje je bil…
…sicer pa je to udarni Guletov hotel s svojim klubom, tako da…
p.s.: obvezno zaprosite za sobo v aquaparku (druga oranžna stavba), ker sta 2 recepciji in je vse skupaj kar nekako razdeljeno na 2 dela…
pa. še…
MIDVA SVA SE VRNILA IZ TUNIZIJE 7 SEMBTEMBRA. MOREM RECT DA ZA TA DENAR KOLIKOR JE DOL HOTEL Z USEMI STORITVAMI MORES BIT ZADOVOLEN NI TAKO KOT PRI NAS AMPAK SE DA PREZIVET 7 DNI SM BIL VESEL KO SVA SLA DOMOV .VSEENO JE KIRI HOTEL GRETE K JE USE ENAKO RAZLIK NI S TEM DA JE TREBA NA DENAR ZELO PAZIT NAJU SO SE PROTI KONCU UKRADL NA TRZNICI.DOBRO JE UZETI KAKO ARGETO SABO SEJ ZA JEST JE DOL VELIK HRANE SAMO UMES TI PA ARGETA PROV PRIDE VEC INFO ME LOH POKLICITE 041575552
BORUT… v hotelu opisanem in videnem malo višje tudi slučajno ne rabiš s seboj paštete, pa tudi ostale navedbe so nam tuje, kakšne kraje neki, pa trditev, da se “že preživi ni pa kot pri nas” so smešne… za ta denar pri nas in malo nižje pri sosedih res ne dobiš veliko (apartma), zato pa smo redni gosti še tam nekoliko nižje !… je pa dovolj informacij na raznih forumih o premnogih hotelih, da se odloćiš za približno pravega…
Še enkrat se oglašam na to temo – tokrat glede kraj.
Tisti ki berete ta forum veste da kar veliko potujemo. še nikoli nismo bili okradeni. Tudi v Tuniziji ne.
moraš pa imeti malo zdravega razuma, da denarja vsega denarja ( moški ) ne nosite v zadnjem desnem žepu.
Nikoli ne imejte vsega denarja na enem mestu. Prerazporedite ga. Na tržnicah ne kažite “velikega kupa denarja” – sploh če se na valuto ne spoznate. Ste pravi magnet za tatove, oziroma bi bila žalitev za lokalne tatiče da vas ne okradejo.
Vedno imejte fotokopijo potnega lista v žepu. Tudi na Hrvaškem. Nekateri pač ne razumejo da je Hrvaška druga država in najpomembneje NI ŠE V EU.
Ne bodite škrti. Mali bakšiš sobarici, in ostalemu osebju je garancija za fer plej.
Enako pri parkiranju avtomobilov. Pač te najde ” premična zavarovalnica” ki za razliko od naših 100$ deluje. Sistem daj – dam.
…realne informacije… poglej tu malo više, post od Slavca+ ipd….
… mi pa že 7 let v Tuniziji, nikoli okradeni, denar v sobi sem že večkrat pustila na zelo lahko dostopnih mestih, kakšna driska ipd. – nikoli, tudi otroci ne !… poznam pa ljudi, ki se podobno obremenjujejo, verjemi, da so isti tudi doma…
…dejstvo pa je – dvotedenska podobna ponudba in primerjava Tunizija vs Hrvaška, Slovenija, Črna gora itd – razmerje v ceni cca 1 : 2-3 !!!
…sorry, že nekaj časa me ni bilo tukaj gor…kar se tiče sob se nam je zdelo precej lepše v tisti oranžni zgradbi, saj si imel od tam dostop tako do kompleksa s tobogani, kot do plaže, namreč stavba ima dva vhoda, iz spodnjega (zg. na prvi sliki) je le nekaj deset metrov do toboganov, na drugi strani pa je še en izhod do plaže in terase…
Lep pozdrav!
Slavc mene pa zanima kje ste si lahko te sobe izborili na recepciji ali že prinas na agenciji in s katero agencijo ste šli.mi namreč gremo preko Guleta .zanima me še če so slučajno evropske vtičnice ali so one na direkt ali na peresa.kaj pa hrana men so namreč zagotovili da je hrana dosti bolj različna kot pa v ostalih hotelih.kaj bi še nam priporočali? hvala upam da nisem preveč zahteven Aleksander
Forum je zaprt za komentiranje.