Najdi forum

Tunizija- kam?

V oktobru nameravam za en teden v Tunizijo (celina). Dopust bi rad preživel v urejenem kraju, kjer se kaj dogaja.Kateri kraj mi priporočate? Kako je kaj s temperaturami morja v začetku oktobra? Gledam različne kataloge pa so povsod drugačni podatki. Kako je v praksi? Ali je za kopat ali ne? Hvala

Zdravo tele:)
Zaenkrat sem bila samo v Hammametu, tako da ti lahko svetujem le za ta del. V bistvu je Hammamet zelo turistično mesto, kar pomeni da ni to neko avtentično tunizijsko mestece. Se pa tukaj kar dosti dogaja (tudi tako zvečer mislim), saj je vse skupaj nekako narejeno za turiste. Več ali manj so vsi hoteli dokaj blizu samega mesta (beri: najameš taksi, ki je dokaj poceni) in te zapelje do medine (starega dela mesta). Do tja lahko greš tudi ob morju po plaži. Ta sprehod ti lahko vzame kar nekaj časa, odvisno pač od tega v katerem hotelu si. Morje je pa tko tko…Ne pričakuj ne vem kaj, ker boš lahko zelo razočaran. Plaže so peščene, s senčniki in ležalniki, vendar morje je pa tako, po pravici povedano bolj rjavo…v bistvu je to zaradi mivke, ki se dviga od tal in ne da bi bilo umazano. Ne vem no, če ne greš dol ravno zaradi morja te ne bi smelo motit.:) Kar pa bi sama ful priporočila je SAFARI. Na to moraš OBVEZNO it. Mi smo šli in sedaj lahko rečem, da bi mi bilo ful žal, če ne bi šla in da sem si Tunizijo v bistvu zapomnila le po tem. morate pa it z jeepi in ne z busom, ker je ful razlika (moja kolegica je šla z busom). Pot je sicer več ali manj ista, vendar je čisto drugačen feeling z jeepi. Z busom se ne moreš peljati po sipinah (kao nek adrenalinski rally-ne smeš zamudit!) itd. Poleg tega jeepe vozijo Tunizijci tko da imaš tako tudi kar nekaj stika z domačini, ki ga sicer ne bi imel. Na tem safariju se naredi tak krog in tako vidiš kar precejšen del Tunizije. V bistvu se pelješ od turistično obarvane Tunizije v Saharo, kjer je življene 100% drugačno. Skratka, MUST GO! To je moje mnenje…Meni se je zdela Tunizija super, če naredim še malo reklame, šli smo z agencijo Atlas Tours in vse je štimalo. Upam/verjamem, da se boš imel lepo!

Safari, Djerba, ista agencija, v ponedeljek odrineva s punco. Komaj čakam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close