tunina calvo
Čeprav sicer pri nas doma ne jemo veliko rib, sem kupila akcijski paket štirih 80-gramskih konzervic tunine calvo (Mercator).
Nad njimi sem zelo razočarana. Tisto, kar sem našla notri, ni niti od daleč podobno tunini v TV reklami.
– namesto lepega kosa ribjega mesa, ki se naravno deli v plasti, je noter kašasta zmes mletega ribjega mesa, podobno žagovini
– namesto mesa v volumnu konzervice (5cm premera, 2cm višine) ostane po izlitju olja le še 1cm mesa. Na embalaži sicer piše, da je od 80gr vsebine 52gr mesa (po moji oceni to ne drži – v škodo mesa).
– podatki na embalaži o vsebnosti maščob nikakor ne morejo veljati. Piše, da je na 100gr mesa le 12 gr (=12%) maščob, saj jih je že v eni konzervici, ki naj bi vsebovala 52gr mesa, glede na skupno težo več kot dvakrat toliko – 28gr, ali če odštejemo 2gr soli, 26gr maščob, kar pri 100gr mesa znese 26% celotne vsebine.
Sprašujem se, kaj delajo Zavod in kaj društvo za varstvo potrošnikov?
Po moje bi morali deliti tunino zastonj – za odškodnino za živce, ki jih nenehne reklame pošteno najedajo.
Kaj menite vi?
Menim da me tako dobesedno posiljevanje z reklamami za tale Calvo (po tri v setu ena za drugo – razen tiste soli pa še pogledat ne (ta mi je bila prve trikrat simpatična) mi kar poženejo prste po daljincu) ne bo prepričalo v nakup. Kot vidim je tako kar prav.
Kaj dela Zveza za varstvo potrošnikov in Urad za varstvo potrošnikov je pa drugo vprašanje. Menim da imajo več kot dovolj dela. Če te konkretno zanima se lahko obrneš nanje (govorim za Zvezo) samo v primeru, če si njihov član (to postaneš ko naročiš revijo VIP) ali če poklišeč na številko 090. Sama sicer sem naročena na VIP a še nisem izkoristila članstva z kakšnim vprašanje, tako da točnega odgovora ne vem.
Če je tako kot praviš te je zadeva upravičeno razjezila. Kot rečeno ne vem, ker te tune ne kupujem.
Zadnjič je bil v reviji VIP test kranjskih klobas – vse testirane po vrsti so v bistu pogrnile na izpitu (nobena ni ustrezala normativni oceni).
Pred meseci so opazarjali na znamke v smislu “natura”, “eko” in “bio” – ja, smo kar precej naivni, saj v večini primerov blagovne znamke ki “potegnejo” ker imajo že v imenu nekaj “naravnega in pozitivnega” niti približno ne ustrezajo kriterije.
Verjetno bi se na to temo dalo povedati še kaj….
Ravno včeraj smo “testirali” Calvo in bom napisala samo mnenje tistih, ki so testirali Tuno Calvo: “Za to ceno je v redu” – 4 konzerve za manj kot 400 sit.” (Sama rib ne jem, zato sem jim verjela, so izbirčni jedci.)
Reklamo moraš pa vzeti na drug način kot običajno: Zaradi vsiljivosti, ko se dan na dan ponavlja tako grda reklama, je tuno treba končno kupiti, da “vidimo kaj to sploh je”. Tako jo jaz razumem.
LP
Ja, se strinjam, da bi nam morali plačat odškodnino za živce. Pa tudi RTV bi lahko zmanjšala naročnino, tako kot takrat ko so stavkali.
Kar se pa tiče kvalitete si lahko že na podlagi tako vsiljivega trženja lahko mislimo, da le ni tako dobra, saj se dobro blago samo hvali.
Drugače pa so te reklame za tuno itak vse iste (oz. vse reklame nasploh, zato se ni treba preveč čudit, da kar kupimo pa le ni tako kot kažejo na TV). Tudi v reklami za Rio mare je tuna lepa, pa tako lepo pade iz konzerve, v resnici pa je tudi ta bolj zdrobljena kot ne…
Hej!
Soli se pogledat ne…mi je bila vsec:) One druge” g. Tuncek” so me pa naravnost odvrnile…ribja glava…brrr!
Kupila nisem in niti ne vem, ali je v lastnem soku ali v olju.
Ste me pa spomnile na nore mlade case, ko sva z mozem nekaj casa sama vlagala tuno v olivno olje. Bila je prima. Moz je bil umetnik v zlaganju lepih kosov v krogu. Dajala sva v lepe steklene kozarcke in razne zacimbe… za vse okuse:)
Lep pozdrav Babi
Že nekajkrat sem jo kupila in sem bila zadovoljna. Tuna je bila cela v kosu in popolnoma v redu. Ponavadi kupujem Rio Mare vendar, že nekaj časa kupujem zdaj Calvo, čeprav me reklame nervirajo. Mogoče ste naletele na drugačno pošiljko. Dokler bo taka kot je bila do zdaj jo bom kupovovala. Moje mnenje je tako, če kdorkoli misli, da kakršnakoli jed ne ustreza kriterijem navedenim na embalaži je potrebno to sporočiti na Zvezo potrošnikov. Mogoče pa lahko uspete. Pa lep pozdrav Silvia
No, danes sem jo probala tudi jaz. Prva ocena – fuj. Res… ni primerjave s tuno, ki sem jo navajena. V konzervi je bila ribja kašica, spodaj pa olje. Ko sem ga odcedila, je ostalo tune recimo 3/4 konzerve. Ampak, ok, bi preživela, če bi bil potem okus res nekaj posebnega. Pa ni bil. To, da ni slana, me je prej motilo, kot navdušilo.
Skratka; nič posebnega. pojedli bomo še ostale konzerve, ki so v hladilniku, še dodatnih pa pomoje ne bo nihče kupoval 🙂
lp
tudi jaz sem bila sprva navdušena nad calvom vendar sem sedaj ko so ribe v akciji že trikrat kupila in dvakrat bila razočarana. kot praviš ti, ravno tako sem tudi jaz v dveh paketih dobila sam nek odpad rib in to v vseh štirih škatlicah paketa. enkrat so bile pa vredu. ker sem oba paketa dobesedno vrgla stran ne mislim več kupiti rib calvo čeprav mi je sicer boljša kot rio mare, vendar do sedaj ko sem kupovala rio mare še nikoli nisem naletela na takšen odpad kot sem ga sicer dobila v calvu.
sem pa opazila razliko v trgovini in reklami v tem, da v reklami kaže da so škatlice tun plave, medtem ko jaz vedno tiste ki so v akciji dobim škatlico v bledo zelenkasti barvi. ne vem sicer ali je samo v tej trgovini kjer jaz kupujem ali tudi kje drugje ker hodim samo v eno trgovino. morda je prav v tem zanka reklame:oglašujejo dobro, prodajajo v akciji pa slabo.
Forum je zaprt za komentiranje.