Najdi forum

tunin namaz

Pozdravljene!Mi je zelo vsec tunin namaz,rada bi se ga lotila,a niti priblizno se mi ne sanja,kako naj ga naredim…Ima katera od vas kako idejo????Lep pozdrav.

1 majhno belo čebulo in kisle kumarice narežeš na čisto majčkene kockice. dodaš “zmečkan” trdo kuhan jajček, žlico gorčice, odcejeno tuno iz konzerve in zmešaš z majonezo (del je lahko kisle smetane). na koncu dodaš po želji še narezan peteršilj in kuruzo.

nekateri ga delajo s tamarjem, vendar ne vem kako in bi tudi mene zanimalo.

Pokora,najlepse se ti zahvaljujem.

tuna, majoneza, gorčica, kisle kumarice, sol, poper, kisla smetana in meni je super še tisti “zdenka sir”, poleg kislih kumaric pa prilijem še malo tega kisa. Ostale sestavine pa kot imam dan in da ni vedno namaz enak.

Hvala tudi tebi,Lucka,…

Pozdravljena!
Tudi tale je zelo dober, ampak kar precej kaloričen.
20 dag poltrdega sira- naribaj
20 dag šunke- naribaj
konzerva tune
ena majhna tuba majoneze
lahko če želiš 2 feferona in poper
2-3 kisle kumare- naribaj
1 srednje velika čebula
10-15 dag margarine(rama, becel,… kar želiš)
Vse skupaj potem zmešaj v multipraktiku. Če daš v multipraktik kar koščke sira, šunke,.. se ne naredi lep namaz, zato je boljše, da prej naribaš. LP

živjo

1. moj recept:

1 konzerva tune
2 zdenka sira (ali kakšn drug sir ki se lepo maže v obliki trikotnika)
malo majoneze

to dobro zmiksaš in ješ!

2. recpet

1 konzerva tune
koruza iz konzerve
kisla smetana

LP

Jaz pa zmešam samo tuno z žlico light tamar namaza ali pa s topljenim sirom in mi je tak namaz najboljši, pa še veliko manj redi od raznih kombinacij z jajci, kislo smetano, majonezo… Včasih dodam še nasekljane kisle kumarice. Kakorkoli boš naredila, ti želim dober tek.

Naši otroci hitro pogruntajo vse kisle kumarice in majoneze in takšne reči, zato se za tunin namaz pod paličnim mešalnikom lahko znajde samo:

konzerva tune
topljeni sirček v trikotniku
malo kisle smetane (če je pregosto)

Podobno kot zgoraj Irena. In res je čisto dobro, lepo se namaže, ima dejansko čisto tunin okus.
LP Mimi

Najmanj kalorično in najhitreje narejeno (za nas tudi najbolje): pločevinki tune odcediš olje, tuno pretlačiš, zmešaš s skuto v poljubnem razmerju, dodaš malo pločevinko na sopari kuhanih koruznih zrn. Mljac.

Pa še moj – bolj pikanten recept: zdenka sir (najboljše oni s feferoni), pašteta, konzerva tune (ali meni še bolje skuše), kakšen feferon. Vse sestavine pretlačiš z vilico.

JAZ PA DELAM TAKO: TUNO IN SKUTNI NAMAZ POMEŠAM IN DODAM ČESEN, PETERŠILJ, ČE ŽELIŠ POPER..
lp
MICI

Konzerva tune v lastnem soku (odcejena), 2 žlici lahkega Tamarja s smetano, trikotnik lahkega topljenega sira, malo popra, zmiksaš in postrežeš. Dober tek.

Julija

Pri nas prakticiramo tega – izgine takoj, ko pride na mizo:
-tuna v lastnem soku (ga vseeno odlijem)
-malo kisle smetane
-nekaj kislih kumaric
-včasih dodam še kakšno olivo in mogoče malo soli. Lp.

Tuna slani fileti in žlička margarine vmulti praktik.Mažeš na prepečenec ali popečene kruhke.Nadomestek tatar biftka.Dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close