Tukaj vse veste – bančni izpiski
Pa z gosjim peresom jih odkljukaj.
Barca, nisi ti računovodkinja? Zdaj me je pa postalo malo strah.[/quote]
Ja, res hecno!
Konec koncev se da obveznosti poravnat tudi z gotovino, na pošti recimo. Kaj ti pa v tem primeru koristi bančni izpisek?[/quote]
Smejite se normalnim stvarem, kot da ste z lune in še niste slišali za plačevanje kreditov, ko ti direkt od plače, že v firmi odtegnejo znesek.
Brca in jaz že veva, o čem je debata. 😉
Ja, res hecno!
Konec koncev se da obveznosti poravnat tudi z gotovino, na pošti recimo. Kaj ti pa v tem primeru koristi bančni izpisek?[/quote]
Smejite se normalnim stvarem, kot da ste z lune in še niste slišali za plačevanje kreditov, ko ti direkt od plače, že v firmi odtegnejo znesek.
Brca in jaz že veva, o čem je debata. ;)[/quote]
Da, mislim, da sta edini, ki se vama nekaj drugega plete po glavi, ne bi pa dala roke v ogenj, da se obema plete isto.
Pa z gosjim peresom jih odkljukaj.
Barca, nisi ti računovodkinja? Zdaj me je pa postalo malo strah.[/quote]
Ja, res hecno!
V takem primeru pa imaš shranjen odrezek UPN naloga kot dokazilo…
Tudi DURS ima pravico do obnove postopka dohodnine in prejemke dokazuješ tudi z izpiski, ne samo s povzetkov izplačil, ki ga dobiš v službi… skratka, ne vzamejo toliko prostora, da se jih ne bi hranilo.
Hranijo jih samo tisti,ki nimajo pojma o e poslovanju.kadarkoli se ti zahoče lepo na kliku klikneš print ali pa celo ,da ti pošljejo določen izpisek.eni ste kot metuzalemi.poleg elektronskih bank rabite še papir.ne morem verjet.le kako potem mi ki imamo klik in proklik ne dobivamo teh smeti domov.
tak je blo pri nas v firmi ,ko so vpeljali osebne računalnike.namesto,da so olajšali delo so ga podvojili.ker bistre glavice so hotele obome in papirnato računovodstvo in elektronsko.ma škoda besed.
pa še nekaj.banka hrani podatke na diskih.in hrani jih na najmanj desetih različnih koncih.in to enake.tak,da tud kakšna bomba prleti nanlb ,vseeno ostanejo popolnoma vsi arhivi .samo drugje.
Mogoče sem nerazumljiv za nekatere ,se opravičujem.jaz položnic ne plačujem že 15 let niti na banki niti v tušu.
A bejž no, a res. In potem ti na ZPIZ rečejo, da ti ne morejo obračunati pokojninskega obdobja
za določeno dobo izpred 15 let, ker nimajo podatkov. Ti seveda nimaš plačilnih list, ker jih seveda ni potrebno hraniti, firma več ne obstaja, podatkov nikjer ne najdeš in ostaneš brez.
Če mene vprašaš, vse šparat. Ne zanesem se več na nikogar.
A bejž no, a res. In potem ti na ZPIZ rečejo, da ti ne morejo obračunati pokojninskega obdobja
za določeno dobo izpred 15 let, ker nimajo podatkov. Ti seveda nimaš plačilnih list, ker jih seveda ni potrebno hraniti, firma več ne obstaja, podatkov nikjer ne najdeš in ostaneš brez.
Če mene vprašaš, vse šparat. Ne zanesem se več na nikogar.[/quote]
eni res imate bujno domišljijo.a zpiz bo pa verjel bančnim izpiskom.dej no.podatke o plačah imajo vse na zpizu,ker si plačeval njim prispevke.kako so potem meni računali penzijo izpred 30 let a firme več ni.strah ima velike oči in ne grmadite si papirja doma.
nikoli nisem slišal ,da bi penzijo računali na ta način.ta je pa bosa.
Forum je zaprt za komentiranje.