Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tuji turisti obračajo hrbet Jadranski obali.

Tuji turisti obračajo hrbet Jadranski obali.

A se nisi pred kratkim hvalil o krasnem app za majhen denar, za katerega niti pod razno nisi hotel povedati, kje je :))

Zvečer bom imela čas, točno bom poiskala tisto temo :))
[/quote]
Kje si zdaj ti drekalo, ki me seliš na hrčkovo obalo?

HR je za Slovence še vedno precej poceni. Glavni razlog da je za nas poceni je da smo bili včasih v isti državi (kultura/jezik) ter ker je blizu.

Ob današnji ponudbi na spletu si menda ja znaš pogledat, kakšno je stanje apartmaja in hotela, preden ga rezerviraš. Če si iskala as low as you can go, si pa to tudi dobila. Hotel za 4 zvezdice na Hrvaškem za isto ceno? Mogoče pred 15 leti.
[/quote]
Ne, pred dvema pa res. Sicer pa hvali druge, samo vedi, da znamo tudi drugi pogledati na netu, če že nismo v živo tam. Imaš vse mogoče tako v Italiji, kot tudi v Grčiji. Zato bi bilo pošteno, da že enkrat nehate prodajati pravljice o tem, kako je drugje vse boljše in cenejše od Hrvaške. Je lahko, niti slučajno pa to ni pravilo. Prej obratno – za povprečno familijo je dražje. O prijaznosti pa je škoda zgubljati besede. Sem doživel že vse mogoče – večinoma korekten odnos, včasih pa katastrofalen -in to ravno v teh najbolj turistično razvitih državah. V Grčiji, v Parizu, tudi v Italiji. Nikoli pa nisem imel občutka, da sem kje drugorazreden turist. Se mi zdi, da imajo s tem težave tisti, ki sami niso najbolj samozavestni. Taki tudi najbolj kritizirajo druge, sploh Hrvate, ki bi po njihovo morali biti manj vredni od njih 🙂

Seveda so posejani, ampak kot prvo niso plačljivi, kot drugo pa je še zmeraj ostane dovolj plaže za druge kopalce. Mene 100 ležalnikov na kilometrski plaži nič ne moti. Se pač umakneš stran. Na Hrvaškem pa porinejo ležalnike v vse zalivčke, da komaj prideš mimo, kaj šele, da bi lahko položil brisačo.
[/quote]
? Lezalniki so ravno tako placljivi, ne zavajaj. Kaj komu ustreza, je stvar poseznika, še vedno sem nasla ‘plac’ na plazi, seveda pa kilometrske z lezalniki niso moj izbor …
…in kaj ti ni jasno? Logicno, da bo narod drvel na cimblizje morje – a mislis, da bo vecina izbrala letalo, pa cetudi bi bilo ceneje? Seveda ne, blizina druzinam odtehta, ce pa govorimo o par dnevnih oddihih pa sploh ni debate …

Ne, pred dvema pa res. Sicer pa hvali druge, samo vedi, da znamo tudi drugi pogledati na netu, če že nismo v živo tam. Imaš vse mogoče tako v Italiji, kot tudi v Grčiji. Zato bi bilo pošteno, da že enkrat nehate prodajati pravljice o tem, kako je drugje vse boljše in cenejše od Hrvaške. Je lahko, niti slučajno pa to ni pravilo. Prej obratno – za povprečno familijo je dražje. O prijaznosti pa je škoda zgubljati besede. Sem doživel že vse mogoče – večinoma korekten odnos, včasih pa katastrofalen -in to ravno v teh najbolj turistično razvitih državah. V Grčiji, v Parizu, tudi v Italiji. Nikoli pa nisem imel občutka, da sem kje drugorazreden turist. Se mi zdi, da imajo s tem težave tisti, ki sami niso najbolj samozavestni. Taki tudi najbolj kritizirajo druge, sploh Hrvate, ki bi po njihovo morali biti manj vredni od njih 🙂
[/quote]

Mah, kot nekomu, ki je rasel gor s Hrvaško vsako leto, boš tudi težko prodal kakšne pravljice o njej. Hrvaška je še zmeraj cenejša, ker je večini Slovencev vseeno, v kakšnih apartmajih bivajo, samo da je poceni. Neobnovljeno, v neatraktivnih krajih, daleč od obale, bogu iza nogu. Vse to zasedejo Slovenci, Čehi in Poljaki. Takoj ko pa malo dvigneš merila in iščeš kaj boljšega, pa garantirano drugje je ceneje. Ker se je Hrvatom s cenami utrgalo. Poceni je samo še ološ in sindikalni turizem.

? Lezalniki so ravno tako placljivi, ne zavajaj. Kaj komu ustreza, je stvar poseznika, še vedno sem nasla ‘plac’ na plazi, seveda pa kilometrske z lezalniki niso moj izbor …
…in kaj ti ni jasno? Logicno, da bo narod drvel na cimblizje morje – a mislis, da bo vecina izbrala letalo, pa cetudi bi bilo ceneje? Seveda ne, blizina druzinam odtehta, ce pa govorimo o par dnevnih oddihih pa sploh ni debate …
[/quote]

Meni je to čisto jasno in nikomur ne oporekam Hrvaške. Debata je o cenah. Če bi bile Grčija, Španija, Italija enako oddaljene kot Hrvaška, bi bile te države enako drage ali cenejše od Hrvaške. In jaz v Grčiji še nisem plačala ležalnika. Kvečjemu pijačo, ki so mi jo na njem postregli.

Primitivce imaš povsod. Kaj ti je za to Grčija kriva?
[/quote]

Grčija je zame krasna dežela, ne bi je pa idealizirala. Ali si prespala grško krizo, ki je globoko zarezala tudi v gostinstvo in še zdaj se niso pobrali. Plače so na takem nivoju, da je nezadovoljstva ogromno, pa marsikateri grk noče več delati za ta denar, tako da se dogaja enaka zgodba s slabo plačanimi tujimi delavci, kot marsikje drugje.

Torej, grčija je čisto ok, samo ne mi prodajati pravljic o neskončni prijaznosti. To, kar sem prej napisala, je bil seveda primitiven izpad, ki ga lahko doživiš kjerkoli, ampak tudi splošen vtis ni bil dosti boljši – govorim za zadnjih 5 let, kako je bilo prej, ne vem

Kar se tiče nastanitve – moj sodelavec se je kljub preverjanju (koliko pa sploh lahko preveriš?) znašel v hotelski sobi, v kateri skoraj kovčka ni bilo mogoče odpreti, kopalnica plesniva in umazana, bližnja (relativno) plaža umazana,… majhen družinski hotel s 3 zvezdicami, slike na netu daleč od realnosti. Ok, spet smola, ampak… podobne zgodbe smo že videli tudi po tv.

Meni je vseeno, kje kdo dopustuje, ampak mislim, da je enako kakovosten dopust v grčiji dražji od dopusta na hrvaškem. Primerjati zgolj primerljive možnosti nastanitve brez stroškov potovanja nekako ni smiselno. Letalo za 4 ali 5 člansko družino predstavlja precej višji strošek kot bencin. Če nočeš celega dopusta preživeti na plaži, je treba rentati avto, kar spet ni poceni.

Ni za posploševati, se strinjam, ampak to velja tako za slovenijo, kot za grčijo ali hrvaško, tako za gruzijo, kot za pakistan, ampak nekaterim sovraštvo zamegli pogled in niso več zmožni realno gledati na svet.

Meni je to čisto jasno in nikomur ne oporekam Hrvaške. Debata je o cenah. Če bi bile Grčija, Španija, Italija enako oddaljene kot Hrvaška, bi bile te države enako drage ali cenejše od Hrvaške. In jaz v Grčiji še nisem plačala ležalnika. Kvečjemu pijačo, ki so mi jo na njem postregli.
[/quote]

Ja, ljuba duša, pa niso enako oddaljene, a ne? Je menda jasno, da je bližina pomemben dejavnik pri odločanju, saj se ne moreš kar teleportirati na lokacijo. A veš, kako je na tajskem lepo in poceni, pa ima verjetno zelo malo slovencev vikend na tajskem, kot jaz vem.

Mah, kot nekomu, ki je rasel gor s Hrvaško vsako leto, boš tudi težko prodal kakšne pravljice o njej. Hrvaška je še zmeraj cenejša, ker je večini Slovencev vseeno, v kakšnih apartmajih bivajo, samo da je poceni. Neobnovljeno, v neatraktivnih krajih, daleč od obale, bogu iza nogu. Vse to zasedejo Slovenci, Čehi in Poljaki. Takoj ko pa malo dvigneš merila in iščeš kaj boljšega, pa garantirano drugje je ceneje. Ker se je Hrvatom s cenami utrgalo. Poceni je samo še ološ in sindikalni turizem.
[/quote]
Jaz nisem bil navajen vsakoletnega dopusta na hrvaškem morju ( nismo hodili na morje ko sem bil otrok). To počnem bolj sam s svojo familijo, ko ugotavljam, da ni drugje nič boljše za isto ceno. Je samo dražje. Poleg tega pa jaz iščem ravno to – mir in apartma nekje na samem (bogu iza nogu). Tik ob morju je v drugih državah praktično nemogoče najti. Za neko razumno ceno seveda. Naši apartmaji zadnja leta pa so zagotovo prenovljeni in z veliko teraso (to je pogoj). V Italiji večinoma v tem cenovnem rangu niso. Na žalost, ker imajo morje pa vseeno lepo – vsaj take skrite, neobljudene kotičke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close