Tudi moški imamo kriterije
Iskren, 06.08.2023 ob 21:16
Ženska je stara 32 let, farmacevtski tehnik z 12 let delovne dobe v lokalni bolnišnici (Ban Phue Hospital), ima svoj avto, nima dolgov. Ne vem od kod vam informacije, da gre za ekonomsko potezo.
In sedaj naj jo prevaram s 37-39 letno Slovenko?
Daj ne kvasi neumnosti, ona je prav gotovo do ušes zaljubljena vate in v tebi vidi točno to, kar si je želela, ker si popoln moški zanjo (?!) in zate gre na konec sveta, iz srca želi zapustit domovino, svojo familijo, razširjeno familijo in vse frende – zate, za nov začetek samo s tabo, ker te tako močno ljubi.
Ajoj ajoj, to se bo katastrofalno končalo, zapomni so moje besede. Ti le sanjaš, da gre za globoko ljubezenski in ne za ekonomski odnos, jao! Verjemi mi, tebi bo še zelo hudo v življenju, dragi Iskreni…
En anonimen, 06.08.2023 ob 21:26
Daj ne kvasi neumnosti, ona je prav gotovo do ušes zaljubljena vate in v tebi vidi točno to, kar si je želela, ker si popoln moški zanjo (?!) in zate gre na konec sveta, iz srca želi zapustit domovino, svojo familijo, razširjeno familijo in vse frende – zate, za nov začetek samo s tabo, ker te tako močno ljubi.
Ajoj ajoj, to se bo katastrofalno končalo, zapomni so moje besede. Ti le sanjaš, da gre za globoko ljubezenski in ne za ekonomski odnos, jao! Verjemi mi, tebi bo še zelo hudo v življenju, dragi Iskreni…
Kaj naj rečem… Dopisujem si z njo od novembra 2022, prvič sem jo obiskal v marcu, ona mene v juniju. Naslednjič jo obiščem v novembru in ona mene marca 2024.
Zapustiti domovino in sorodnike za njo ni enostavno, ampak nima dosti izbire. Na Tajskem ženska nad 30 težko najde moškega, ker jih primanjkuje. Mnoge Tajke iz Isaan-a so poročene z belci (falangi), včasih se preseli ženska, včasih moški, stvar situacije.
Če sem res takšen kup smeti… a ni lepo da Tajka odnese te smeti… Slovenkam pa prepusti super odlične tipe, ki nočejo tradicionalnih žensk?
Iskren, ma nism bral teme v celoti, ampak kolkor sem bežno preletel tvoje zapise,se ti pomojem nikakor ne piše dobro in se moram strinjat z mnogimi tistimi, ki so ti praktično že vse povedali, le da bi ti jaz na lepši način. Oglasi se čez par let, ko boš tradicionalno poročen in s froci doživel realno stanje tega odnosa- ja, zelo transakcijskega.
entip, 06.08.2023 ob 21:46
Iskren, ma nism bral teme v celoti, ampak kolkor sem bežno preletel tvoje zapise,se ti pomojem nikakor ne piše dobro in se moram strinjat z mnogimi tistimi, ki so ti praktično že vse povedali, le da bi ti jaz na lepši način. Oglasi se čez par let, ko boš tradicionalno poročen in s froci doživel realno stanje tega odnosa- ja, zelo transakcijskega.
Zmenjeno.
Bomo videli kako bo šlo, držite mi pesti.
Iskren, 06.08.2023 ob 22:58
Zmenjeno.
Bomo videli kako bo šlo, držite mi pesti.
Iskreni, mene pa zanima, kako je to sprejela tvoja okolica, družina, prijatelji? Najbrž je stanovala zdaj ko je bila na obisku, pri tebi? Potlej vsi vejo, za kaj gre. V družbi je pač stigma, težko se je tega ubranit in zanikat. In to ni ena evropejka, za katero niti ne veš, da ni Slovenka. Njej se vidi. Priznam, da bi bila sama bi zelo skeptična, če bi imel moj tip tako zgodovino, da bi žensko iskal po portalih po Aziji in iz Tajske pripeljal nekoga k sebi. Bi se mi zdel precej obupan, žal-tako vidim, čutim. Zanima me kaj pravi tvoja okolica? Čutiš kako neodobravanje, čudne poglede, potiha nestrinjanja, posmeh?
Sicer ti pa želim srečno. Se mi zdi, dati bo prav prišla.
Iskren, 10.05.2023 ob 21:50
Da ženska pride v zvezo ne rabi nobenih dosežkov. Vse kvalitete prejme z rojstvom.
Da uspe pri 30-40 biti samska v Sloveniji pomeni, da si je sabotirala 10-100 potencialnih zvez.
Moški lahko imajo “upravičene” razloge: niso zadovoljni s kariero, financami, imajo slabe socialne spretnosti (oče jih ni naučil), strah pri približevanju, so sramežljivi, itd. Me razumeš? Ženske so, moški morajo postati.
Saj ni res, pa je? Jaoo, tebi, ce res tako razmisljas!
Anonimno 3499, 07.08.2023 ob 13:13
Iskreni, mene pa zanima, kako je to sprejela tvoja okolica, družina, prijatelji? Najbrž je stanovala zdaj ko je bila na obisku, pri tebi? Potlej vsi vejo, za kaj gre. V družbi je pač stigma, težko se je tega ubranit in zanikat. In to ni ena evropejka, za katero niti ne veš, da ni Slovenka. Njej se vidi. Priznam, da bi bila sama bi zelo skeptična, če bi imel moj tip tako zgodovino, da bi žensko iskal po portalih po Aziji in iz Tajske pripeljal nekoga k sebi. Bi se mi zdel precej obupan, žal-tako vidim, čutim. Zanima me kaj pravi tvoja okolica? Čutiš kako neodobravanje, čudne poglede, potiha nestrinjanja, posmeh?
Sicer ti pa želim srečno. Se mi zdi, dati bo prav prišla.
Glede odobravanja: Avstrija je relativno liberalna država in medrasni pari niso nič posebnega. V Sloveniji ona seveda izstopa, jo za zdaj ne moti.
Glede družinskih članov: očetu je zelo všeč, materi nekoliko manj, bratu je vseeno, kolegi jo zelo dobro sprejemajo, jim je zanimiva oz. je pogosto v središču pozornosti. Najslabše jo sprejemajo moje vrstnice (bivše sošolke. ipd.).
Kot rečeno, sem v Graz-u že našel druščino za njo, obstaja manjša Tajska skupnost, kjer se bo lažje učila nemščine.
P.S.: kako na to drugi gledajo, mi je vseeno.
theobroma, 07.08.2023 ob 17:12
Saj ni res, pa je? Jaoo, tebi, ce res tako razmisljas!
Ni toliko moje mnenje, kot realnost. Poglej si na Wikipediji “demographics of Slovenia”, čista poplava moških. Slovenke imajo opcij kolikor hočeš, Slovenci 30+ pa moramo po ženo v tujino.
Iskren, 08.08.2023 ob 21:13
Ni toliko moje mnenje, kot realnost. Poglej si na Wikipediji “demographics of Slovenia”, čista poplava moških. Slovenke imajo opcij kolikor hočeš, Slovenci 30+ pa moramo po ženo v tujino.
adej no dej, še tu gor sprašujejo in puščajo kontakte, pa slovenke in tvojih let, pa čist ok delujejo, ti pa jokcaš in uvažaš azijke k nam, ker si tu nesposoben dobit žensko – wtf?! kaj tazga res ne srečaš vsak dan. od te azijke dalje te pa itak nobena slovenka ne bo več hotela, tako da drži se je, pa upaj, da rata,ker glede na napisano glih neka huda ljubav to pač ni. pika. spoznal boš prej al spej.
en samec, 26.02.2023 ob 17:47
Da ne boste samo ženske pisale kriterijev. Tudi moški imamo kriterije za ženske.
Starost: tam podobno kot jaz, raje par let manj.
VItka, postavna.
Zaposlena, plača pa vsaj tam 1400 neto, da mi je ne bo trebe preživljat. Jaz imam več.
Nasmejana, prijazna.
Mora znati kuhat, počistiti.
Ljubiteljica glasbe, koncertov.
Urejena: se pravi, da ne preveč naličena, ampak tako okusno.
GOvoriti mora vsaj en tuj jezik, mednaroden, ne kaka hrvaščina.
Imeti mora svoje stanovanje ali hišo. Da ne bo meni na grbi. Jaz imam svoje stanovanje.
No jaz imam pa doktorat končan. Primerna plača izobrazbi. Nova, lepa oblačila. Avto tudi nov. Sem postavna stara malo nad 35. In lepa oblačila si kupim z njegovim kešom, meni pa plača ostane.
Imam pa butastega, ne prav lepega deca. On je en čist navaden delavec. Minimalc na računu.
On pojma nima, koliko imam plače, ker sem mu itak pokazala plačilne liste ( fejk), da imam minimalno plačo in On mi verjame
Denar mi pa vseeno prispeva, tako, da mi ni hudega.
Če je dec butast je pač butast?♀️
Je pa fajn imet ne prav lepega in butastega deca.
Eni tipi zgleda mislijo so Azijke (ali pa Rusinje) bolj tradicionalne, kao take k so ble naše 50 let nazaj, zvesto srce in delovna ročica pa da ne teži, in mogoče so včasih res ble take, ampak danes je pa svet globalen, še una v Afriki ma smartphone, ne da se jih kr nafopat + velikrat majo čist nerealne predstave kako folk na zahodu živi, mislijo je tko k v filmih pa na tiktoku, in zna bit mal clasha z realnostjo pol k sem pride. Pa tud za te tajske diplome ne bi dal glih roke v ogenj.
Kaj pa Moldavke, une so tud bolj sirote, mogoče bi se dal pa njih tud zašarmirat s tem, da maš službo, pa bele so, take k mi, kamot jo prešvercaš kamorkoli, baje tudi šole niso tok slabe, gimnastičarke od mejhnga, luštne za pogledat. Pa še bliži je, greš lohk kr z avtom po svojo.
mah ta Iskren ima resne težave. nobena slovenka ga kao noče,pa je probal pri azijkah. enkrat jo je vidu na tajskem in je pršla k njemu,predstavil vsem frendom,familiji. šla nazaj,pozimi gre on dol za kak teden,dva. potem pa ona gor za stalno. poroka, otroci. manemoj! zdej bo reku sej govori z njo vsak dan na zoomih in whatsappih, sej jo poznam. ma nemoj! :-)))
on niti ne ve zares v kaj se spušča! v nekaj, kar popolnoma ne pozna in se mu bo vrnilo kot bumerang. možen je zelo hud boleč scenarij.a očitno rab tako lekcijo.
Anonimno 4622, 09.08.2023 ob 12:03
mah ta Iskren ima resne težave. nobena slovenka ga kao noče,pa je probal pri azijkah. enkrat jo je vidu na tajskem in je pršla k njemu,predstavil vsem frendom,familiji. šla nazaj,pozimi gre on dol za kak teden,dva. potem pa ona gor za stalno. poroka, otroci. manemoj! zdej bo reku sej govori z njo vsak dan na zoomih in whatsappih, sej jo poznam. ma nemoj! :-)))
on niti ne ve zares v kaj se spušča! v nekaj, kar popolnoma ne pozna in se mu bo vrnilo kot bumerang. možen je zelo hud boleč scenarij.a očitno rab tako lekcijo.
Kje piše, da me nobena noče. Težava je v tem, da mi niso všeč. Samske Slovenke 35-40 so običajno ločenke z otroci in v take situacije se ne spuščam, takih brez otrok je malo in do sedaj mi nobena od teh ni ustrezala.
In še vedno ne razumem stigme… če Slovenko oženi Švicar ali Američan, je to znak njene vrednosti, a če Tajko oženi Slovenec, pa gre za obupanca. Sploh ne poznate ne nje, ne Tajske kulture in že govorite o ekonomskih transakcijah.
Že n-tič se ponavljam: rad imam tradicionalne ženske, kooperativne, ženstvene, z blagim karakterjem. V Evropi ženske postajajo precej agresivne (samo berite nekaj odgovorov tukaj) in tega pač ne maram. Je moje življenje in ne vaše. Če popušim, bo moj problem, a bom verjetno ponovno šel po Tajko oz. Azijko iz okoliških držav.
Vse te kriterije izpolnjujem, zato si bom vzela pravico replike.
Taksne zenske si moskega sploh ne želimo več.
Za družbo in koncerte imam prijateljice in kolege, ki so RES super družba. Veliko lepse, kot v druzbi partnerja, ki ti stoji za ritjo.
Dom je pospravljen 24/7, nobenih dlak v kopalnici, nobenega prdenja v sedežno, nobenega prilagajanja itd.
Pokosim sama. 1krat na teden, ker mi tako vsec-ne da cakam in prosim “dragega “, ki to uspe spackat 1krat na 20 dni.
In stara sem 39, slinijo se po meni tudi 10 let mlajsi…
Aja, in super kuham, ker to rada pocnem. Raje postrezem veselo druzbo, ki mi pomaga pospravit kuhinjo, prinesejo kaksno buteljko-kot pa kuham “partnerju “, ki niti v trgovino ne stopi, da bi bili kaj za v lonec
IN NE-nisem feministka
Zal, danes moski ne dovolite vec, da bi zenska lahko bila zenska….nezna, ranjiva, prijazna itd.
Naucili ste nas, da moramo biti samostojne in sposobne vse same vodit….in zraven naj se vas gledamo?
Ne rabimo vas.
in ker ste v vecini ene pijavke, sem zelo vesela, da sem neodvisna od moskega.
Srecno
The woman, 09.08.2023 ob 21:30
Vse te kriterije izpolnjujem, zato si bom vzela pravico replike.
Taksne zenske si moskega sploh ne želimo več.
Za družbo in koncerte imam prijateljice in kolege, ki so RES super družba. Veliko lepse, kot v druzbi partnerja, ki ti stoji za ritjo.
Dom je pospravljen 24/7, nobenih dlak v kopalnici, nobenega prdenja v sedežno, nobenega prilagajanja itd.
Pokosim sama. 1krat na teden, ker mi tako vsec-ne da cakam in prosim “dragega “, ki to uspe spackat 1krat na 20 dni.
In stara sem 39, slinijo se po meni tudi 10 let mlajsi…
Aja, in super kuham, ker to rada pocnem. Raje postrezem veselo druzbo, ki mi pomaga pospravit kuhinjo, prinesejo kaksno buteljko-kot pa kuham “partnerju “, ki niti v trgovino ne stopi, da bi bili kaj za v lonec
IN NE-nisem feministka
Zal, danes moski ne dovolite vec, da bi zenska lahko bila zenska….nezna, ranjiva, prijazna itd.
Naucili ste nas, da moramo biti samostojne in sposobne vse same vodit….in zraven naj se vas gledamo?
Ne rabimo vas.
in ker ste v vecini ene pijavke, sem zelo vesela, da sem neodvisna od moskega.
Srecno
Že spet ena ženska 35-40 v fazi privajanja na novo življenje, koliko takih sem srečal…
Želi si moškega, a noče priznati da si želi moškega, ker… s tem izgubi oblast nad situacijo. Od najstnice tako obnašanje pričakuješ, od zrelih žensk pa ne.
Dlakice, zelenica in vetrovi… a to naj bi zapolnilo mentalno luknjo pomanjkanja družine? Običajno navajajo kuhanje in pranje gat. Delirij. Že so na vidiku mačke, antidepresivi in kartonirano vino.
Ni še prepozno in lahko še kakega ujameš, le nežno/ženstveno obnašanje je potrebno, katerega večina moških zelo ceni.
Ok…mislim, da ti iščeš žensko s katero se boš ponašal pred folkom, figo mar ti je za zvezo in ljubezen…Smrdi na narcistični osebnostni motnji, upam, da se motim…
Poznam veliko takih kot ti, to pa napako ima ženska, sami so pa kao Brad Pitti ali kaj…hjoj mišice, denar, drag avto, tetovaže,najmodernejša frizura še ne naredi sanjskega moškega. Pa so samski.
Jaz te ne bi imela nikoli. Si plehek. Pa mimogrede, izpolnjujem najbrž vse tvoje kriterije? ne vem edino koliko si star, ampak me sploh ne zanimaš!
-
Zadnjic sem v Bohinju videla tako sceno…tip slovenec, zenska tajka. Oba sta bila cez 50…ona je slabo govorila slovensko. Po videzu sta bila oba dalec podpovprecna, sive misi, tip trebuhar s pleso, ona postarana in brezoblicna.
Zakaj sta mi padla v oci? Ker se je on nenormalno zaljivo izzivljal nad njo, ona je imela solzne oci in ga nekaj prosila…tip pa je rohnel nad njo in jo poslal cez cesto…skoraj bi padla pod avto, tako je bila obupana.
Ko sta se spoznala je bila scena najbrz podobna sceni Iskenega. Ampak izkazalo se je, da sta se oba zajebala. Problem je v tem, ker se takih ljudi ne mores znebiti in se ti obesijo okoli vatu do konca zivljenja. Za seboj pa imajo celo hordo domorodcev, pred katerimi se ti tresejo hlace, ce bi slucajno hotel narediti usoden korak.
Nikoli ne bom razumela folka, ki se peha za “druzinskimi vrednotami” in “druzino” in zivi v iluzijah. Edino opravicilo za to je preracunljivost, ljubezen in spostovanje gotovo ne.
Iskren, 17.07.2024 ob 06:20
Dobro jutro Slovenija.
Bliža se 19.07. ko Tajka pride za trajno. Urejanje papirjev za vizum in pridobitev državljanstva je kar trajalo a zadeva je končno zaključena.
Želite mi veliko sreče.
Res ti želimo veliko sreče, ker jo boš še kako potreboval…
Saj ima avtor kar prav. Samo plača mora biti najmanj 2400 neto pri obeh. Nobenih razlik, saj želita biti enakovredna. Nobenih otrok, ne od prej ne skupnih, so samo nepotrebno breme, zlasti za žensko, moški itak sklizne v neznano. Pa obvezno fakultetna izobrazba, ne kakšne duhovne in okultne, pač pa naravoslovje, morda pravo, ekonomija ali medicina. Pa od hudiča lepa morata biti oba in zdrava. No zdaj se pa poiščite tu na mon-u in poparčkajte. ???
Forum je zaprt za komentiranje.