Tudi jaz ne dobim punce
Kadar posameznik drugače razmišlja, ima neobičajen sistem vrednot oz vsaj takšnega ne, ki ustreza celotni družbi, si takoj izobčen, nezaželen faktor v marsikaterem krogu. Zakaj je temu tako, to se tudi jaz sprašujem.
Frančišek Asiški je bil nematerialist.
Mati Terezija je bila nematerialistka.
To, kar pa ti opisuješ, z nematerializmom nima nobene zveze, je samo neodgovorno in neodraslo.
Res je, da se eni ljudje ne prilagajajo družbenim normam. Ker imajo svojo vizijo, svoj smisel, svoj namen. Ne zaradi tega, da nočejo vzeti kreditov. Ne zaradi tega, ker se jim ne ljubi hoditi v službo. Ne zaradi tega, ker jih je strah, kako bodo preživeli na svojem. Ne zaradi tega, ker se še držijo maminega krila pri 40-ih.
Ti še presneto dobro vedo, zakaj tako živijo in kaj hočejo s tem doseči.
Pa ti?
Meni nič ne manjka. Zaslužim toliko kot rabim. Nimam potreb, da bi kupil avto za 20.000, 30.000 €, le zakaj? Pa se ženske zmrdujejo nad mojim avtom, ki je vreden kake 4.000.
Da ne govorimo o tem, da ne čutim potrebe, da bi kupoval ženskam drage šopke, drago zlatnino, zakaj to rabimo? Ne tega ne rabimo.
Sem skromen, nisem obseden z dragimi znamkami. Kupim kavbojke za 20€ in ne za 80€ in tako naprej. In to naj bi bilo neodgovorno? Le zakaj?
Kaj je pri meni neodgovornega?
Glede na to, da imam izobrazbo iskanega profila, sploh ne bi bilo problema dobiti službo. Tako, da če se spremenim, sem lahko tudi gospod v obleki, kravati…
Samo kaj, ko je meni dovolj nekaj starih oblačil. Meni je važno, da so čista in cela, ne pa da so draga in fina.
Vidiš, ženske bi se svalkalje v hotelu, meni pa je šotor in spalna vreča povsem ok.
Zakaj bi plačeval drage denarje, če se da prit skoz za par €?
Je spati v šotoru neodgovorno? V hotelu pa odgovorno?
[/quote]
Sem hodila s še hujšim primerkom od tebe in so punce stale v vrsti. Včasih niti za kavo ni imel. Na dopust ne samo, da je hodil v kamp, ampak je hodil NA ČRNO, se pravi, da ni plačeval šotora.[/quote]
Se strinjam.
Če živiš pri starših in si brez službe bo skoraj vsaka v njem videla luzerja in maminega sinčka, ki ni sposoben poskrbeti zase, kaj šele za odnos.
Naj si avtor malo prebere teme na tem čveku, kjer so jasno napisani pogoji kaj odrasla ženska pričakuje od odraslega moškega. 🙂
Pa to še zdaleč ne pomeni, da je materijalistka, ampak pričakuje le samostojnega in zrelega moškega.
pa ti vidis sploh kako si sebicen? beremo samo meni meni meni meni meni. za prilagajanje si ze slisal kdaj? dokler bos ti samo na svojo rit gledal in zivel in razmisljal kot najstnik, pozabi na zensko.
ce samo povzamem en tvoj primer: sotor in hotel. ce vidis da je zenska bolj za hotel kot sotor, jo peljes v hotel! kaj tu ni jasno? aja tocno, tebi pac pase sotor. in tako mora bit
Zanimivo, da zrelost povezujete z dragimi stvarmi.
Punca me je pustila, ker sem ji častil dopust pa ni bila zadovoljna, ker sva šla šotorit, ker je pričakovala hotel.
Potem sva se nekoč s punco udarila, ker mi je namigovala kako bi imela neke uhane pa sem ji namignil, da pač ne bo šlo.
Saj za kratek čas dobim punco. AMpak vedno se skrha, ko ugotovi, da se lahko pelje z mano v avtu, amapk ne v dragem avtu, ko ugotovi, da ne bo uhančkov, da bo šotor namesto hoetla in tako naprej.
In kaj je tu neodgovornega in nezrelega?
Je kaj takega brez česar ne moremo kvalitetno živet?
Se strinjam.
Če živiš pri starših in si brez službe bo skoraj vsaka v njem videla luzerja in maminega sinčka, ki ni sposoben poskrbeti zase, kaj šele za odnos.
Naj si avtor malo prebere teme na tem čveku, kjer so jasno napisani pogoji kaj odrasla ženska pričakuje od odraslega moškega. 🙂
Pa to še zdaleč ne pomeni, da je materijalistka, ampak pričakuje le samostojnega in zrelega moškega.[/quote]
Sem hodila s še hujšim primerkom od tebe in so punce stale v vrsti. Včasih niti za kavo ni imel. Na dopust ne samo, da je hodil v kamp, ampak je hodil NA ČRNO, se pravi, da ni plačeval šotora.[/quote][/quote]
Glej, to ti tako praviš. Jaz ti pa pravim, da smo punce stale v vrsti za tipa, ki je hodil kampirat na črno in včasih niti za kavo ni imel. Imam prijatelja (mu včasih pomagam pri biznisu), ki zasluži 300 evrov na mesec na črno in živi od tega. Živi z žensko in občasno si privošči avanturo – kandidatk ne manjka. Tudi jaz navsezadnje ne hodim v službo, ampak delam. In vozim 15 let staro kripo, meni je to dodaten šarm.
Ne verjamem, da smo za tvoj problem z iskanjem partnerke krive ženske. Kriv si zelo verjetno tudi sam, moraš pa ugotovit, v čem je finta. Mogoče se ne umivaš dovolj, mogoče ti smrdi iz ust, kakšne imaš kaj zobe, morda si dolgočasen za umret ali pa enostavno nisi prijazen človek in se nima nobena veselja ubadati s tabo.
Se strinjam.
Pa to še zdaleč ne pomeni, da je materijalistka, ampak pričakuje le samostojnega in zrelega moškega.[/quote][/quote]
Torej, ti bi imel žensko, ki je mahnjena na denar, samo da ne bi bila mahnjena na denar, ko je s tabo?
Jaz sem konec srednje šole 2 meseca potovala sama po Grčiji, pa sem vsaj polovico poti bila kje v grmih.. :))
Če bi mi kdo ponudil počitnice v hotelu, bi mi najprej dalo misliti (na podlagi česa me je tako ocenil?), nato pa bi ga skoraj gotovo zavrnila.
Ja, različni smo si.
Še dobro.[/quote]
No ja, v srednji šoli in med študijem sem tudi jaz spala po grmih, samo tale moj kaliber je bil pa takrat star 35 let 🙂 Ampak očarljivec po defaultu. Če bi me zdajle poklical, pa se že par let nisva slišala, bi ga takoj častila kofetek, z veseljem.
In kako naj bi vedel, da je mahnjena na denar?
To sem ugotovil tekom dopusta.
Na začetku nobena direkt ne pove, da je mahnjena na denar, to pride počasi na površje.
Nobena ne pove, da pričakuje za darilo uhane, da pričakuje dopust v hotelu ne šotoru, to pride na plan s časoma.
[/quote]
Ampak hodil si s tako žensko. In od nje pričakoval, da ne bo zahtevala nič materialnega.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.