Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tučija – najcenejša varianta?

Tučija – najcenejša varianta?

Imam namen potovati v Turčijo in to bi blo moje prvo potovanje, pač čisto prvič sama in vse. Zanima me ta let z adrio, koliko je kaj adria zanesljiva? Imam malo straha pred višinami…

a je kakšna možnpst vlak ali pa avtobus? sem iskala pa nisem nič konkretnega našla…pa zanima me glede samega potovanja, če gre punca sama tja kako je kaj z varnostjo, saj na letališču bi me fant čakal, ampak vseeno mislim do tja? Dajte se malo veterani razpisat, prosim :]

Ne hodi!

Ja, povsod je lepo, doma je najlepše 😉

Po svetu preži kup nevarnosti, sploh na punce brez body guarda. Da ne omenjam avionov in višine…
Je res najbolje, da si kar doma, če že vnaprej vidiš same strahove in probleme.

joj ste negativni tu, pol se pa cudimo zakaj ljudje nikamor sami ne upajo, ce jim pa takale strahove usajate. Upam, da bo kak normaln odg. Padu.

Pričakuješ normalen odgovor, prej pa sprašuješ o zanesljivosti Adrie in imaš strah pred višino.
In kakšen odgovor si pričakovala razen “Ne hodi”?
Pred kratkim sem se vrnil z potovanja, v zraku preždel skoraj dva dni (skupaj na 9 poletih) in prevozil okrog 30000 km. So bile med leti tud skorajda “no name” avio firme pa se sploh nisem obremenjeval s tem. Vzemi v obzir, da ima verjetno pilot raje sebe kot tebe, pa te ne bo več strah. Če se pa bojiš višine pa sedi na sredini in ne glej skozi okno.
Pa še nekaj: kamorkoli v svet se boš z Brnika precej težko odpeljala z Adrio, razen če nimaš namena potovat samo po Evropi.

Jure, no hvala, ta odgovor je dost boljši zdej.

Sej pravim, da ni potovanje, pač v Istanbul grem fanta obiskat za do tja pa vozi adria, mislim, se da rezervirat lete, sem že gledla.

pa hvala za ta pilotski nasvet, sploh ni švoh 😀

pa glede na to, da si ‘veteran v zraku’ mogoče veš kako je kaj s turbulencami? npr. men je na avtobusu zmeraj bilo slabo od nafte pa vsega ‘premetavanja’ kako je s tem v zraku? je boljše vzet kakšne tablete proti slabosti?

Pozdravljena!

Če si nagnjena k slabosti v avtomobilih, avtobusih, le vzemi tabletko proti slabosti. Pri vzletu lahko dobiš občutek, da je želodec drugje kot ponavadi, ko pa je letalo na višini, sploh ne čutiš, da se pelješ. Čeprav že več kot 15 let skoraj vsako leto letimo na morje (Adria – Airbus A320, Sun Expres), še nisem doživela turbulence. Enkrat ali dvakrat smo čutili, kot bi se peljali po makadamu, kaj hujšega pa ni bilo. Res pa je, da sem vedno letela v poletnem času, ko je vreme bolj ugodno.

Predvsem poskušaj odmisliti strah in uživaj v lepotah leta, pa bo vse lažje 🙂

Jaz bi definitivno izbrala letalo, pa čeprav pride dražje, kot da bi se cijazila z busom ali vlakom sama tako daleč. Čez “komot” ga pač ni!

Srečno pot in uživaj!

Alenka

Malo nerodno je že, če primerjaš turbulenco in avtobusno vožnjo. Kar se pa nafte oz. kerozina tiče, če ga boš zavohala v avionu, pol si pripni varnosti pas in se kar dobro primi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close