Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tržaška omaka – shranjevanje

Tržaška omaka – shranjevanje

Danes sem ugotovila, da točno čez en mesec dvignemo jadra. Dobesedno. juhu! 🙂
KAr se hrane tiče ne kompliciramo, juhe iz vrečke so čisto ok, ribje konzerve tudi :))) , velikokrat pa kupimo ribe, školjke … Jaz obožujem to, a brez peteršilja in česna .. 🙁

Glede na to, da se v olju stvari konzervirajo me zanima, če bi veliko udarila mimo, če bi sesekljan peteršilj in česen zalila z olivnim oljem in ga v lončku vzela s seboj. Meni se zdi, da bi moralo zdržati, a vseeno prosim za nasvet!

<http://kate.moj-album.com/>

Hej!

Kate, nekaj casa se bo ohranilo, brez skrbi:). Ker je na jadrnici tudi verjetno
hladinik z majhnim zamrzovalnikom – vsaj za led, bi nekaj tega dala tudi zamrznit ( lahko brez olja) kar v posodico za led ( kocke).

Lahko pa naredis v kozarcu, ki ga zapres: plast petersilja in cesna, sol in ponavljas – dobro potlacis. To bo tudi zdrzalo. Pridne gospodinje to delajo se danes kot shranek za zimo; se marsikaj drugega dodajo…Domaca vegeta:)

Upam, da ne bos prevec nakupila:) Ne bos verjela, da so moji lani prinesli z jadranja domov in mi napolnili shrambo. Se danes uporabljam spagete, riz, ki ga skuhas kar v vrecki in konzerve tune. Zdaj se trudim, da do njihovega obiska porabim:))

Svez paradiznik,domaca paradiznikova omaka in marmelade…, ki so jih pobrali iz shrambe, so pa vse pojedli:)))

To se boste imeli fajn:))) Babi

:))) Hvala! Kar se tiče hladilnika z zmrzovalnikom je na jadrnici bolj tako-tako. Je hladilnik, seveda, včasih tudi zmrzne kaj:) a to takrat, ko ni vetra – torej, ko dela motor. Če se gre na jadra, motor (ali karkoli se že rabi za hladilnik:) ) ne dela in tudi hladilnik hladi samo samega sebe, kar pomeni, da je proti večeru že malo vode:))))

Drugače jaz doma dam zmrznit “ostanke”, tudi z oljem, saj ponavadi dam samo za par dni.

Mislim, da bom kar dala v olje, ker izhajam iz tega, da mi tudi zelišča v olivnem olju zdržijo … ampak na sol pa nisem pomislila! Hvala.

Mi smo nekako bolj “špartanski”, kar se hrane tiče:) ali pa natančni, kaj pa vem:) Nekako si naredimo jedilnik, potem pa tudi vse pojemo. Razen tistega, kar pozabimo v avtu!:)))) No, kakšne pločevinke, ki so “za vsak slučaj” ostanejo, pa kakšni piškoti se pokvarijo in jih pojedo ribe … kaj drugega pa ne. Je pa dejstvo, da sploh nismo ne vem kako lačni tam na vodi. Se prepustimo užitkom in tišini morja … :)))

Komaj čakam, da gremo, res, samo vreme mi ni preveč všeč. Morje bo verjetno še precej hladno … Vsaj zjutraj:)))

Da, nacrtovanje je vcasih problematicno. Hcerka je ze nekako preracunala, ampak kaj, ko je se vsak od devetih nekaj dodajal ( po reklu: Za vsak slucaj!:))) Jaz sem pa dobila zalogo:)

Lep pozdrav z mornarskim sloganom: IN BOCCA AL LUPO!

Sem včeraj malo “manjkala”:)))

Babi, hvala za dobre želje; kar se tiče pa preveč hrane – prijateljica, ki je nekako “vodja” je zelo stroga, kar se tiče “dodatne zaloge”:))) Edino kakšno pivo več je lahko za zalogo, to pa tako nikoli ne ostane:)))))

Ne vem pa kako bo letos, ko imamo dva novinca:) Da ne bosta v strahu, da bi bila lačna vzela preveč zaloge:)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close