Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trst Ponterosso Yugoslavija

Trst Ponterosso Yugoslavija

Tisti, ki vas zanima, kako smo živeli v Jugoslaviji in hodili v Trst in v Italijo po nakupe…oglejte si oddajo Trst, Yugoslavia na programu Klasik, včeraj ob 10.42…Sem že skoraj pozabila, kako je bilo.Naša družina je sicer zahajala v Trbiž, pa smo takoj čez mejo, kjer so bile manjše privat trgovine – kupovali riž, Nutello, makarone, oblačila v Trbižu na placu, obutev  v trgovini Bata, pralni stroj pa pri Prešernu.V Trbižu.Kava Minas, kavbojke Rifle, po čokolado Milka pa kasneje v Avstrijo.V Spar.Danes pa vse na dosegu roke.Pa še ni v redu…

V Jugi smo bili taki revezi, da smo si lahko vsak mesec privoscili soping v tujini.

Odgovor na objavo uporabnika
OMG, 31.08.2025 ob 14:53

Tisti, ki vas zanima, kako smo živeli v Jugoslaviji in hodili v Trst in v Italijo po nakupe…oglejte si oddajo Trst, Yugoslavia na programu Klasik, včeraj ob 10.42…Sem že skoraj pozabila, kako je bilo.Naša družina je sicer zahajala v Trbiž, pa smo takoj čez mejo, kjer so bile manjše privat trgovine – kupovali riž, Nutello, makarone, oblačila v Trbižu na placu, obutev  v trgovini Bata, pralni stroj pa pri Prešernu.V Trbižu.Kava Minas, kavbojke Rifle, po čokolado Milka pa kasneje v Avstrijo.V Spar.Danes pa vse na dosegu roke.Pa še ni v redu…

Sori , ni tako lepo in fajn. Za bolnike s celiakijo – gremo se vedno po nakupe brezglutenskih testenin in vsega ostalega brez glutena v Italijo, ker je pri nas Golob zrihtal, da je svinjsko drago!!! zrihtal

Kmalu bomo na spet tako hodili, ker je vsepovsod okol ceneje! Poglej  mal cez plot, bos videla da smo slovencki u k…

Mi nismo sli v tujino niti enkrat. Pa smo imeli vse, kar smo rabili. Nisem nosila levisk, sem imela pa od Mure zametne hlace.

V Sloveniji imamo take cene, ker trgovci in korporacije tako lahko delajo. Točno se ve, koliko denarja je v obtoku, an bankah in tako dalje in seveda probavajo…vam povem iz prve roke…ker vse pokupite, ker pač ne sabotirate visokih cen..

Če boste pa hotl še desno reformo, bo šel pa DDV na 11,5% in 25% in verjemte, de bo inflacija še bolj udarila, ker se bo delalo samo za profite velikih, mali naj pa gagajo !

tako da inflacijo smo dosti krivi tud sami, ker nas prepričujejo, da imamo na tisoče potreb po svemu i svačemu in bomo se raje zapufali, samo da to imamo….

Ne razumem pa tega orgazmiranja po tistih časih….kr neki tele meje pa carine pa debilizmi prvoklasni, fak kr neki no…Hvala bogu je konec tega. Razen, če se ne bo kak Jelinčič najdu, pa vas prepirčal, da kok je oh ins ploh to…upam da ne ! K nekaterim sploh prihaja, ko omeniš meje in nadzore in podoben budalaštine, seveda tistim, ki nimajo veze pol s tem …

v Jugoslaviji so bili navadni delavci taki reveži, da so si lahko privoščili se vsak mesec voziti v tujino po nakupe dobrin. ubogi reveži

Mi smo hodili na mesečne nakupe v Italijo ali Avstrijo. Ker je bila tam roba cenejša in imeli so več izbire.

Ko zdaj gledam cene v Italiji, se bom počasi vrnila na to staro prakso, ker se mi zdi zamalo, da tu preplačujem izdelke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close