Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika trina* in ostale: razočarana nad piškotki!

trina* in ostale: razočarana nad piškotki!

Sem za praznike delala piškote po naslednjem receptu:

zgledajo tolk lepi, a dekoracija – z rjavo in belo čokolado – PORAZ,…sem bila jezna in žalostna in….
Sej piše spodaj kako delati: da kanemo kapljico bele v rjavo,…itd…..a rjava je povozila rjavo, ratal je ALI poc ALI pa navaden rjav obliv. Ne duha ne sluha o takšnih ali vsaj malo podobnih lepih črtah kot so na sliki. Pa še dolgo sem jih delala in probavala na razne način, z več bele, pa manj, pa bolj potegnit, pa manj,…res sem brez besed.

prosim za kakšen nasvet…

mogoče bi morala malce počakat, da se rjavi preliv malce a res malce posuši, potem belega gor in vlečt……

škoda, da ti niso uspeli tako kot bi želela.

Bom postopek še enkrat ponovila in upam, da bo razumljivo:

v eno posodico (jaz uporabljam tisto malo za kompot) nalomim temno čokolado, ki ji dodam malo olja in dam v mikrovalovno, da čokolada postane tekoča (delam na 2. stopnji moči od štirih – bolje je topiti pri nižji temperaturi in dlje časa). Ko je obliv tekoč, ga vzamem iz mikrovalovne. Enako naredim še z belo čokolado.

Nato na sredino skodelice s toplim rjavim čokoladnim prelivom nežno z žlico kapnem nekaj kaplic belega preliva (rečmo ene 6). Na vrhu rjavega preliva mora biti bela lisa, manjša od piškota.

Nato vzameš v roko piškot in ga nežno potopiš navpično navzdol v skodelico naravnost na belo liso ali pa ga potegneš po beli lisi od ene do druge strani skodelice.

Po dveh, treh piškotih vajo z dodajanjem bele čokolade ponoviš.

Pa ne obupat, saj veš vaja dela mojstra.

Prilagam pa še slikico piškotov, ki so bili letos podarjeni sorodnikom ob novem letu.

Očitno nisem prav prilepila slike, ker je bila prevelika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close