trina* in masleni piškoti
Jaz sem jih ravno v soboto delala in ti moram povedat, da sem imela kar nekaj težav, ker je bilo testo preveč pocasto in se mi je zelo prijemalo na desko. Meni se zdi, da je 750 g masla malo preveč. Testo sem pustila kar par ur v hladilniku. Sicer so mi piškoti uspeli in so zelo, zelo lepi (skoraj taki kot Trinini na sliki 🙂
Tudi jaz sem delala te piškote v soboto in so prav lepo uspeli, le testo je treba kar dobro gnesti (ga pride kar veliko). Jaz sem uporabila kar margarino za peko, testo pa je ležalo kake 3 ure na okenski polici, pa tudi potem sem ga po kosih nosila noter in sproti valjala. Nič se ni pacalo. V en manjši del sem vgnetla grenki kakav (je prišlo zelo temno) in naredila polžke – so prišli ful lepi. Žal jih nisem pofotkala, no mogoče bo še čas. Trenutno so skriti, ker bodo šli v božičkove vrečke za pod smrečico.
lp tinca
Količine, ki sem jih navedla so prave. Lahko pa vam zaupam kako sama zamesim testo, da je gotovo prej kot v 10 minutah. V posodo stresem moko, slakdor, vanilin in na koščke (1*1*1cm) narezano maslo. Jajca zžvrkljam in jih zlijem k ostalim sestavinam. Nato iz posode vzamem za eno pest sestavin in iz njih ugnetem testo (kepa). To kepo nato sploščim na deski in na sredo testa dam novo pest sestavin iz posode in pokrijem z robovi testa (podobno kot se dela listnato testo) . Spet pregnetem in postopek toliko časa ponavljam, da porabim vse sestavine iz posode. sliši se komplicirano a je v resnici zelo enostavno. po končanem gnetenju ga dam v PVC vrečko in pustim, da na hladnem počije.
količina porabljene moke pa je odvisna tudi od velikosti jajc in pa tega kakšno moko uporabljaš. Jaz sem v tem primeru uporabila čisto navadno Mercatorjevo. Če je testo premokro jo pač po občutku dodaš še malo.
Forum je zaprt za komentiranje.