Trije avtosedeži zadaj v avtu
Če greš na dopust kot Čehi, ki še skret papir in zobotrebce od doma prpeljejo, si to res težko predstavljaš. Če pa vzameš s seboj le nekaj stvari in na turistični destinaciji pustiš kakšen evro (point turizma, drugače), je pa vse skupaj zelo hitro kaj enostavno.
[/quote]
Že če daš samo voziček v prtljažnik navadnega avta, ostane bore malo prostora za druge reči. Za na morje vzamemo tudi igrače za na plažo, senčnik, brisače lesen gumi voziček, da vse prevažamo. Že blazin se nabere. Pa za starejša otroka kolo, poganjalec. Se nabere brez zobotrebcev!
Sklicuješ se na neveljaven zakon. Že nekaj časa velja, da je pomembna samo velikost in ne več starost.
Je pa res, da je otrok lahko spredaj, seveda pa v ustreznem avtosedežu.
https://zakonodaja.com/zakon/zprcp/88-clen-prevoz-oseb
88. člen, 14. odstavek
[/quote]
Hvala za popravek.
Sem imela odprta oba zakona, v obeh zadevo ureja 14. odstavek, pa sem pri prenašanju podatkov v objavo očitno naredila ‘kopirniško’ napako.
Mi imamo karavana, pa moram priznat, da je z najmlajšim križ ga dajat v srednji sedež. Enoprostorca so v tem primeru zakon, če drugega ne, zato, ker lahko skoraj stojiš ko ga notri daješ, ali pa kak kangoo, caddy bi tudi bilo OK. Na splošno so pa najboljši tisti, ki imajo 3 ločene sedeže zadaj. Raje imam krajši enoprostorec kot nek ogromen kombi, ker pri enoprostorca lahko vedno kovček daš na streho, če pa imaš velik kombi, pa v kako mesto pa po krajših opravkih greš težje.
Bogi otroc, 11.04.2019 ob 07:06
k še svojga placa v avtu nimajo. Nabavte večje avte (7sedežev) in človeku prvošte vsaj mal normalnega gibanja in ne stiskanja še v avtu. Če si večjih avtov ne morte prvošt pol si tud tok otrok ne morte prvošt in boste vlekl dnar od državljanov.
daj butec ne tumbaj, ima dvojčka kaj ti ni jasno- a znaš brati
Forum je zaprt za komentiranje.