Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trije avtosedeži zadaj v avtu

Trije avtosedeži zadaj v avtu

Pozdravljeni!

S punco imava 3 otroke. Starejša potrebuje nov sedež (skupine 2/3 – 15-36 kg), dvojčka pa ga bosta čez cca 2 leti. Menjava avta v tako kratkem roku ni zaželjena. Zanima me, če ima kdo izkušnjo z montiranjem treh avtosedežev skupine 2/3 v Citroen C4 Picasso l. 2011 (navaden, ne grand) oz. kakšen podoben avtomobil. Kateri avtosedež na tržišču je najožji (in še primerno varen)?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Boris

Spremljam temo. Tudi mi imamo enako tezavo.
2 otroka v sedezih skupine 2/3, ter prihaja novorojencek. Lupinica v sredino je edina opcija. Ampak je tako tezka skupaj z otrok vred, da me bo prelomilo, ce jo bom tlacila noter.
Ce jo dam na kraj, potem ostala dva sedeza ne gresta noter, ker so vsi tako siroki 🙁 imamo Tourana pa najbrz bomo menjali

Poglej BeSafe sedeze 2-3, jih oglasujejo, da so primerni za 3 v vrsto 🙂

En sedež prestavite v sprednjo vrsto, en starš naj sedi zadaj, da se lahko med vožnjo ukvarja z dojenčkoma.

Punco ožen. A se ti ne zdi smešno, da imata tri otroke, ti pa še kar o punci flancaš?

Reče se partnerka, ne punca.Saj ni stara dvajset let.

En sedež prestavite v sprednjo vrsto, en starš naj sedi zadaj, da se lahko med vožnjo ukvarja z dojenčkoma.
[/quote]

Kam v sprednjo vrsto? Saj spredaj otrok ne sme sedeti.

Na ADAC redno objavljajo te teste. Mislim, da se nas večina s tremi ubada s tem vorašanjem. Na Citroene se zal ne spoznam, a mislim, da gredo samo v tistega, ki zgleda kot R Cangoo in ima drsna vrata trije sedezi zadaj. Po spominu, ne me za besedo drzat. Sam lahko potrdim da gredo trije v Passata (5, 6 in 7), verjetno tudi v zadnjega in za prejšnji model Sharana.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

[/quote]
Seveda lahko, samo airbag je treba izklopiti, ce je lupinica obrnjena nazaj. In seveda isofixa ni.

[/quote]
Lahko sedi spredaj v avto sedežu primerne skupine za otoka.

Jaz sem imela sedež prve (1) starostne skupine spredaj, prej sem imela pa tudi lupinico (0) spredaj.

… bolj malo pomaga ampak mi smo vse tri namontirali v xaro picasso, sam tolk dobrih avtkov ne delajo več, he he. Tud prtljažnik ma konkreten. Verjetno bo treba kar test narediti na izbranem avtu. Moj mož je vzel sedeže in preizkusil na mestu samem, potem pa nabavil, he he.

S punco imata 3 otroke? LOL 😂😂😂

[/quote]

Seveda lahko sedi otrok spredaj, seveda, v ustreznem otroškem sedežu!

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5404
‘102. člen:

(14) Med vožnjo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom mora biti otrok, mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sedežu.’

Še nekaj pojasnil strokovnjaka za avtomobilsko varnost:
https://zurnal24.si/amp/avto/kdaj-otrok-res-sme-sedeti-poleg-voznika-232468

Hej,

Priporocam Recaro Milano!

Recaro-slovenija.si

Nam se je pri prvih treh (med prvim in dvojčkoma je 20 m razlike) super obnesel peugeot 804. Komot smo spravili avtosedeže v eno vrsto. Super so se obnesla obejestanska drsna vrata in velik prtljažnik – dvojni vozicek sem dala not brez zlaganja. Ko so dobili še dva sorojenca pa smo prešaltali na kombi 🙂

Naj vprasam tak iz firbca… se enkrat dvojcka, ali dva vsak zase? 😊

Naše so bile stare 0, 2, 4 leta, v škodo fabio smo zadaj stisnili 3 avtosedeže, pri nekateri se da da opora za glavo malce zoožati, prav tako za roke. Je pa res,da niso bili isofix

k še svojga placa v avtu nimajo. Nabavte večje avte (7sedežev) in človeku prvošte vsaj mal normalnega gibanja in ne stiskanja še v avtu. Če si večjih avtov ne morte prvošt pol si tud tok otrok ne morte prvošt in boste vlekl dnar od državljanov.

Tudi mi smo imeli takšno težavo. Ampak še pred prvim dopustom smo avto zamenjali. Kupili rabljen Mercedes Viviano.
Na dopust si z navadnim avtomobilom, pa čeprav s kakšnim večjim enoprostorcem in z majhnimi otroki sploh ne predstavljam. Pa smučanje? Kam dati vse?
Nas je pa, ko je imel najmlajši 6 let, razveselil še en dojenček, tako da bomo v kratkem Viano samo zamenjali za novejši model.

Seveda lahko sedi otrok spredaj, seveda, v ustreznem otroškem sedežu!

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5404
‘102. člen:

(14) Med vožnjo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom mora biti otrok, mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sedežu.’

Še nekaj pojasnil strokovnjaka za avtomobilsko varnost:
https://zurnal24.si/amp/avto/kdaj-otrok-res-sme-sedeti-poleg-voznika-232468
[/quote]

Sklicuješ se na neveljaven zakon. Že nekaj časa velja, da je pomembna samo velikost in ne več starost.
Je pa res, da je otrok lahko spredaj, seveda pa v ustreznem avtosedežu.

https://zakonodaja.com/zakon/zprcp/88-clen-prevoz-oseb
88. člen, 14. odstavek

1. ☺

Kupiš Peugeot 5008 pa je zadeva rešena.

da obstajate velike družine, res lepo 🙂

Resnica, potrdim tudi jaz. da gredo trije veliki avtosedeži normalno v xsaro picasso je potrjeno res, da tolk dobrih avtov ne delajo več pa še bolj potrjeno še bolj res 🙂

Če greš na dopust kot Čehi, ki še skret papir in zobotrebce od doma prpeljejo, si to res težko predstavljaš. Če pa vzameš s seboj le nekaj stvari in na turistični destinaciji pustiš kakšen evro (point turizma, drugače), je pa vse skupaj zelo hitro kaj enostavno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close