Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TRIGLICERIDI 3,24

TRIGLICERIDI 3,24

Oče -star je 68 let je šel danes na pregled krvi -samoplač., in izvid je bil tak;
s glukoza 6,4 mnol/l,
s holesterol 6,4
s triglicerid 3,24
s-hdl 1,20
s-ldl mol 3,7

SE KDO KAJ SPOZNA zaradi trigliceridov?

Ima preveč glukoze, cel.in slabega holesterola. hdl je zaželeno več kot 1,2

TRigliceridi so lahko povišani zaradi: preveč maščobe v hrani, preveč sladkarij, preveč alkohola, kajenja, premalo gibanja.
Ni fino tudi, če ima 2 velika obroka dnevno namesto 5 malih.

aja, še to

trigliceridi povzročijo, da kri postane bolj viskozna, slabše pretočna in tako se na žilne stene nabere več nečistoč. Žila se postopoma oži…..

Vrednosti niso dramaticne, so pa nekje na robu ali malo cez. Na robu sladkorne bolezni, s hiperholesterolemijo in hipertrigliceridemijo.

Res pa je, da so referencne vrednosti za normalen holesterol danes tako nizko postavljene ( ni neverjetno, da bi imela pri tem kar nekaj opravit farmacevtska industrija), da ima 2/3 odraslih Slovencev po njih povisan holesterol.

Moje mnenje je tako, da bi pri tvojem ocetu lahko bilo dovolj, ce bi se resno pripravil do zdravega prehranjevanja z veliko telesnega gibanja. Ce ne, bo kmalu moral poseci po tabletah. V skrajnem primeru bi ga lahko cakalo kaksno neprijetno, celo nevarno zdravstveno presenecenje. ( Zlasti, ce je recimo kadilec ali ima zvisan krvni tlak ali ce so bile v druzini srcno-zilne bolezni).

Vrednosti niso na meji ampak so zaskrbljujoče, zaradi njegove starosti, ker je večja možnost za možgansko kap in infark, potrebno je preveriti še tlak, če je pa še ta povišan, potem se jaz ne bi hecala..Potrebna bo stroga dieta, kajti slab holesterol mora biti pod 3!Kakor vidim, zelo rad je, trigliceridi so maščobe, ki jih dejansko užijemo, torej izogibati se je potrebno živalskim maščobam,suhomesnatim izdelkom, sirom, sladkarijam , kajenje (če kadi).Če se po treh mesecih stanje ne izboljša vam bo zdravnik priporočal zdravila….Poleg tega, je potrebno še gibanje, vsak dan eno uro hoje.Trigliceridi morajo pasti pod 1, 7!.

Naj jemlje Omega 3 kapsule, pa bodo vrednosti trigliceridov padle.

Spoštovani

Ja vsekakor ima vaš oče povišane vrednosti vendar niso tako zastašujoče kot opisuje nekdo pred menoj.
Vam in vašemu očetu svetujem, naj se prične le drugače prehranjevati. To pomeni pet manjših obrokov na dan in kar je še pomembno približno ob enakih urah. Vsekakor tudi gibanej ne bo škodovalo.S takim načinom bo izgubil kar nekaj odvečnih kilogramov(če jih ima) in telo začne drugače delovati.
Prehrana? Ja no svetujem tudi jaz, da opusti res mastne zadeve, vsekakor pa mu sedaj ne vzemite vsega kar ima rad !!!! Bel kruh zamenjajte za polnozrnatega , meso zmanjšajte količino.
Obroki naj ne bodo le dobri, ampak predvsem prijetni za oči..tako boste lažje dodali zelenjavo, ki jo jaz uživam surovo kolikor se da.

Verjamem, da vam bo ob tekem načinu uspelo uravnati maščobe in sladkor… 🙂 svetujem mu tudi veliko dobre volje in smeha

Ko sem se sama borila s podobno zadevo vendar veliko hujšo obliko hol.nad 7, trigliceridi 27 sladkor 6…pa sem se poslužila tudi bioenergije kot pika na i k splošni medicini in prehrani. Rezultati so bili enostavno šokantni, saj so po sklopu (4) terapij vrednosti za polovico padli…

Vašemu očetu želim vse dobro in vas lepo pozdravljam

Spoštovani, kam ste šli na bioenergijo?

Lp

Eva

Forum na katerem se nahajate je zdravilen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close