Najdi forum

Triglav spet

Želim si it na Triglav. Se pa bojim višine, prepadov…. lani smo šli iz Pokljuke na Kredarico, na vrh pa ne ker se je poslabšalo vreme. ko pa sem iz Kredarice gledala pot na Triglav – sami klini navpično gor po sklai me je stisnilo in ne vem če bi šla gor če bi bilo vreme lepo. No tako sem imela izgovor. Me pa še vedno matra ta Triglav in bi poizkusila iz Pokljuke na Planiko in na Triglav. Baje da je pot iz Planike gor manj zahtevna oz. je veliko manj klinov, plezanja… Glede kondicije ni problem.Kot sem brala gredo gor celo 7-letni otroci?! Vaše izkušnje? Katera pot je najlažja – čim manj prepadov, klinov… morda iz Trente? Hvala res za pametne odgovore in nasvete.

Ne znam ti konkratno odgovorit, bi pa rada pohvalila tvojo trmo:) kdor išče ta najde.

Gora ni nora, nor je tisti ki gre gor.

Meni pa na misel ne pride, da bi šla na Triglav, pa če mi plačajo. Kaj pa je na vrhu tako lepega? Sploh mi hribi niso privlačni, edino da jih od daleč gledam, lepa panorama, to je pa tud vse.

Ja, najboljša pot zate je prek Pokljuke do Planiko in potem na vrh. Od Planike preko melišča proti Malemu Triglavu je gre brez težav, potem imaš en vzpon po klinih, ampak tudi če se bojiš, gre zelo preprosto gor, tudi nadaljevanje proti vrhu po grebenu ni težavno. Sicer vsi strašijo zaradi “prepadov”, ampak ni ti treba skrbet, ker je pot zelo široka, tako da kakega posebnega strahu ne bo.
Iz Trente ti ne priporočam, ker je pa res tu pa tam kak prehod, ki ni ravno za tiste, ki imajo težave s globinami.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Veš kaj, pot dol je še večji problem. Jeb…. ne grem nikoli več na ta Triglav. Samo do Kredarice.

Hvala Sončka. No, kaj pa za dol po isti poti? Res bi rada osvojila ta vrh!

¸Mene pa sam vzpon iz Planike do Tiglava ni bil strah,me je pa bilo resnično strah prej,saj smo šli iz doline Vrata,čez prag gor(upam,da sem prav napisala). Je pa res,da na poti srečaš toliko ljudi,da je bilo meni osebno bolj grozno to srečevanje in umikanje en drugemu.

Jah, dol je vedno malo bolj komplicirano, kot gor, ampak če človek pride gor, mora tudi dol 🙂
Ni pa neke travme, nič skrbet. Itak pa je fino, če se vrneš po isti poti, ker je res najmanj problematična.

Dostop iz Vrat je malo bolj zahteven, ker se vzpenjaš po relativno velikem melišču, pa še vleče se sto let, preden sploh prideš do njega, predlagam začetek na Rudnem polju in potem lepo mimo Vodnikovega doma na Planiko, tam prespiš in navsezgodaj na vrh, potem se pa lepo počasi vrneš.

Si že razmišljala, da bi šla s 100 ženskami? Meni je tako uspelo priti na Triglav.

Evo ti odgovor alpinista

Če se bojiš prepadov in srečevanja je najbolš da te bric s 100 ženskami sprav gor. Iz kredarice sploh ne pride v poštev ker je 0ač stena saj zame je to pač sprehod ampak ja kotso ti povedali pojdi iz planike gor tisto ni nič posebnega. Probaš lahko tudi prespat gor če hočeš.

Za tiste ki pa najedate kako se je grozno srečevat pa pojdite z mano gor lahko gremo čez plemenice gor pa po tominškovi dol. Če pa hočete samoto gremo pa na široko peč pa na visoki rokav pa prečimo lahko oltarje in rokave pa blste videli da tam ni žive duše kaj vam ni jasno pač se je treba srečevat greben je dovolj širok in ni nič groznega za dol!??!! Kaj vam ni jasno da takole pišete o gorah pač se srečaš greben na triglavu je veliko širši od martuljških grebenpv al pa kje drugje! Zmrde kot vi niso za na 300m hrib kaj šele za na očaka!

Če plezaš tako kot pišeš, potem bog ti pomagaj. Imam dva nasveta zate:
– karkoli že jemlješ, prepolovi odmerek
– dvakrat preberi za seboj kaj napišeš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close