Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Triglav in Tenerife

Triglav in Tenerife

Je bil morda kdo, v tem času v naših gorah in kakšne so kaj razmere. Nameravam namreč na Triglav, Mangart in se na ta “javna obvestila” ne zanesem najbolj, saj vemo kakšno spremenljivo vreme je poleti v gorah. Zato bi mi prišel prav kak napotek, še posebej, če je od kakšnega izkušenejšega hribolaznika,

Drugo kar me zanima so priporočila za Tenerife. Letos bi želela tam preživeti nekaj decemberskih dni, zima mi namreč ni najbolj po godu.

Hvala ter lep pozdrav in veliko dobre volje vsem!

barb.ka

Najlepši čas za obisk Kanarskih otokov je sigurno december -marec.
Ker nam zima tudi ne ustreza najbolje že nekaj let hodimo na Kanarske decembra.
Lani decembra je na Gran Canariji bilo celo 28C.

Lp

Neli

Vreme v hribih zaostaja za poletjem. Na stranek agencije za okolje lahko pogledas napoved za hribe in pricakovane temperature. Na sencnih staneh je v hribih se precej snezisc, zato ti priporocam, da se kaksen dan pred odhodom pozanimas na PZSju (www.pzs.si) ali na straneh http://www.gore-ljudje.net.

Ce hodis v gore, potem ves, da je potrebno vedno s seboj imeti kapo, rokavice, flis, nepremocljivo vetrovko, gojzarje, rezervno obleko, dovolj pijace, prvo pomoc, zemljevid, itd.

Ce boste spali na kredarici, ti priporocam, da lezisce rezerviras, ker je naval vsako leto hujsi. Predvsem pa upam, da to ne bo tvoj prvi letosnji vzpon;)

Uzivaj!!

Ne, ne bo prvi vzpon, no, malce sem lenarila,… 🙂 me je pa malce zaskrbelo, ker je vedno več nesreč v gorah in si ne želim kaj takega, saj sem bolj ljubiteljske vrste… V glavnem, če bo vreme na naših 500m, takšno kot ga zdaj sračka, se bom lotila česa “manjšega”.
Kar se tiče opreme kot si navedla, Nina, sem pa zmeraj v “položaju in perajt”…

Hvala tudi Neli,… ne more biti boljšega, kot da si na sončni plaži – šef se pa praska po zamrznjeni glavi,… ;););)

LP

Ali je v zimskem času avionski let iz Brnika na Tenerife?
Ali se pri nas dobi samo letalsko karto za Tenerife?

Vnaprej hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close