Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trgovke brskajo po torbah kupcev

Trgovke brskajo po torbah kupcev

Odgovor na objavo uporabnika
očitno imaš čas, 04.06.2021 ob 08:34

Rok-1, 03.06.2021 ob 23:30

Se mi zdi, da vam nekam hudo manjka samozavesti – ali ima pa kdo upravičeno slabo vest;
Počnejo lahko samo tisto kar dovolite – in če res niste nič ukradli, lepo povejte, da ne dovolite posegov v osebne stvari in pokličite policijo. Ko bo policist ugotovil, da nimate nič ukradenega pa zahtevajte uradni zapisnik oz zaznamek in povejte trgovcu, da zahtevate odškodnino za blatenje imena v javnosti (če vas je obtožil pred drugimi ljudmi) in odškodnino za izgubljen čas ali izgubljen posel, ki bi npr moral biti sklenjen v tistem času, ko so vas zadrževali.
Če le imate možnost dokazati kaj takega.
Za natančna navodila preverite pri kakšnem pravniku.

In ti imaš čas 1 uro ali še več čakat na prihod policije, pa še dodatno na zapisnik?

Policija pride v 15 do 20 minutah!

Ja, za to imam vselej čas.  Škodo bo itak poravnal trgovec, ki vzpodbuja varnostno službo in  svoje zaposlene k maltretiranju strank!

Najmanj, kar bo pri meni plačal, bo neupravičena intervencija. Vedno! Ker ne kradem in me nima nihče pravice poniževati.

nenemore, 03.06.2021 ob 19:08

Desperadodajka, 03.06.2021 ob 16:32

Samo policist, ja. Spet si monovke domišljate, da ste pravnice. Tudi varnostnik lahko opravi pregled.

Ne more! Nima nobene pravice brskat po osebnih predmetih. Samo policist.  Jaz imam svoj ponos. Nikoli nisem ničesar v življenju ukradla. Če mi zateži trgovka ali varnostnik (kar je redko: samo v Sparu imajo čudna navodila.) , vedno zahtevam, da pokličejo policijo!

Pa naj plačujejo neupravičene intervencije. In pa  odškodnino za razžalitev in krnitev dobrega imena.

Kako bi pa ti v  Izraelu hodila v večje trgovine, kjer na vhodu varnostnik preišče torbe, rukzake, ti greš pa čez detektorska vrata.

V takem primeru so ga vzameš – nujno. Za tvojo čast , dobro ime in ugled gre -sploh če ničesar nisi pobasal v torbo, po kateri ti prodajalka kot nepooblaščena oseba štrefnari – nima nobene pravice tega početi. Tudi zato, da se izuči in dojame, da nima pravice tega početi, da ni na “roka pravice”.

In koneckoncev – robo ima trgovec zavarovano tudi proti kraji, poleg loma. Nima ona potem nobene pravice špilat uradne osebe, če to ni.

Ela le ale, 04.06.2021 ob 09:59

Kako bi pa ti v  Izraelu hodila v večje trgovine, kjer na vhodu varnostnik preišče torbe, rukzake, ti greš pa čez detektorska vrata.

Izrael ima drugačno zakonodajo tudi  kar se tega tiče, kot pa jo naša podalpska mini dežela Slovenija.

Jaz mislim, da če se človeku zgodi huda krivica, si je kar treba vzet čas, ker na to oni računajo, da se ljudem ne bo dalo ukrepat, zato pa z nami skoraj povsod delajo kot s smetmi. So redki trgovci, uradne osebe, medicini itd., ki so še normalni in pošteni. Za par procentov jih je in jih je zelo težko najti.

To0 much, 04.06.2021 ob 10:03

Jaz mislim, da če se človeku zgodi huda krivica, si je kar treba vzet čas, ker na to oni računajo, da se ljudem ne bo dalo ukrepat, zato pa z nami skoraj povsod delajo kot s smetmi. So redki trgovci, uradne osebe, medicini itd., ki so še normalni in pošteni. Za par procentov jih je in jih je zelo težko najti.

In to da pokažeš svojo torbico je huda krivica? Ne vem no. Kaj pa ko greš na koncert, tekmo pa te še vso prešlatajo. Pa tam ne moreš nič. Pač, če ti ne paše, ne greš na prireditev. Tudi če nočeš kazat torbice v trgovini, lahko  nakupuješ on-line ali pošlješ koga drugega. Imaš možnosti izbire.

Eni ste pa res občutljivi. Jaz imam čisto vest, vem, da nisem ukradel in z veseljem to tudi pokažem. Pa naj to zahteva prodajalka, varnostnik ali policist.

in to je največja krivica, 04.06.2021 ob 10:49

In to da pokažeš svojo torbico je huda krivica? Ne vem no. Kaj pa ko greš na koncert, tekmo pa te še vso prešlatajo. Pa tam ne moreš nič. Pač, če ti ne paše, ne greš na prireditev. Tudi če nočeš kazat torbice v trgovini, lahko  nakupuješ on-line ali pošlješ koga drugega. Imaš možnosti izbire.

Eni ste pa res občutljivi. Jaz imam čisto vest, vem, da nisem ukradel in z veseljem to tudi pokažem. Pa naj to zahteva prodajalka, varnostnik ali policist.

Ma ni čisto tako, sploh če te želijo pregledati kar pred blagajno, oziroma javno. Lahko te ob UTEMELJENEM sumu, da si kaj ukradel povabi v pisarno in ti da na izbiro, ali pokažeš vsebino torbe, ali počakaš na policijo, recimo.
Da bo pa kar vsak štefnal po moji osebni lastnini pred vsemi ostalimi, ki buljijo vame kot v kriminalca, po možnosti še brez opravičila, pa ne bo šlo.

Rok-1, 04.06.2021 ob 09:37

Verjetno bi toliko znorel, da bi si ga vzel. Mi je pa čisto jasno, da ne gre v vsaki situaciji.

In ti misliš, da boš kar zahteval odškodnino in ti jo bodo izplačali? Boš moral it kar v tožbo, ampak to bi pa prav rada videla…

ja, kar odškodnine talajo, 04.06.2021 ob 11:29

In ti misliš, da boš kar zahteval odškodnino in ti jo bodo izplačali? Boš moral it kar v tožbo, ampak to bi pa prav rada videla…

Seveda greš v tožbo!  Če bi mene napadli na javnem mestu, ali pa me vlekli v prostore zadaj, češ da me sumijo, da sem nekaj ukradla- grem tudi v tožbo!   Pa kdo so trgovci, da tako svin+jajo po ljudeh?!

Brez utemeljenega suma ali dokaza!

Zahtevala bi policijo in  potem zapisnik policije.  Potem pa predam to odvetniku .

Da mene nekdo blati?!  Ne bo šlo mirno skozi.

Tisti gor, ki nas primerja z Izraelom. Izrael ima teroriste na vsakem koraku in na to pazijo. Na orožje, eksploziv…

Ni primerjave.

sem že pisala tukaj o svoji izkušnji – nisem nič ukradla, ampak po sceni, ki jo je mimo svoji pooblastil in vsega naredil varnostnik, krivično, so vsi vame in v mamo (naju je obtožil) gledali kot na najhujša kriminalca sredi šoping centra. ljudje ne vedo cele zgodbe, si mislijo, nekaj sta že mogli narediti, čeprav nisva nič…. in počutiš se grozno… to ni občutljivost – vsi te gledajo kot kriminalca, kradljivca…

bilo je pa tako: New yorker v šoping centru pri nas – z mamo sva iskali darilo za  najstnico za rd, ker nisva našli, kar sva si zamislili. Se odpraviva iz trgovine – jaz sem imela nahrbtnik, mama svojo torbico. Izhod iz trgovine je bil na dveh koncih – na enem sva šle midve skozi, na drugem, v bližini varoval je ravno v tistem trenutku trgovka premikala neka stojala s hlačami. Piskala so varovala na njeni strani zaradi tistega premikanja stojal in to v tistem času, ko sva midve ravno šli ven pri drugem izhodu.  Varnostnik je bil nekje na drugem koncu trgovine slišal piskanje samo in  priletel za nama dvema, ko sva bili že zdavnaj ven iz trgovine na sredi šoping centra – in se začne dret, da sva kradli, da nama je pisaklo, ko sva šli ven iz trgovine… midve obe v šoku, mu razlagava kaj je bilo, da sva tudi midve slišali piskanje, ki je bilo zaradi trgovke, ampak on ne, vztraja pri svojem obtoževanju in zahteva od mene da spraznem nahrbtnik – tam pred vsemi na sredi šoping centra – vsi so gledali… ja v tistem trenutku mi je bilo grozno kazato osebne stvari vsem na očeh, ampak po drugi strani sem si rekla, bom pokazala zdaj, ko si naju obe osramotil javno, da dokažem, da nisem kradljivka in nisem nič vzela in sem spraznila nahrbtnik… od sramu se je pobral brez vsakega opravičila. Potem je do naju pristopil gospod, ki je to opazoval – in povedal, da ga lahko prijaviva, da je tudi on bil sam varnostnik, in da takole se to ne dela kot je on počel z nama, da je krepko kršil zakon in svoja pooblastila.

ja počutiš se grozno, osramočeno, čeprav nisi nič naredil in ja ni mi za kazati pred vsemi ljudmi kaj jaz nosim v torbici – niti to ni varno dan danes, naslednjo sekundo lahko kdo mene okrade zaradi takega bedaka varnostnika, ampak res ko si že tako osramočen mi je bilo prv9o, zdajle bom oprala svoje dobro ime in dokazala da si nama naredil veliko krivico… čeprav grozen občutek ostane – od tega je že krepko let, pa ostane vse v spominu – ni to občutljivost in niso male stvari, če te nekdo javno obsoja.  zato kar podpiram, da tak človek odgovarja… danes bi po tisti izkušnji odreagirala tako kot pravi rok… povedala bi jasno – nič nimam, trgovki bi pa povedala tudi, da nima pooblastil in pravice pred vsemi javno  pregledovati mojih osebnih stvari. da če me česa obtožuje lahko mirno pokliče policijo in bom policiji dokazala da ničesar nimam, samo potem bo tudi ona odgovarjala za krive obtožbe in krivo prijavo.

Saj ni res,da sme nekdo tako sramotiti javno človeka.

Se mi je podobno zgodilo pred leti v mercatorju.

pridem na blagajno in zahtevajo od mene se torbico in jakno, da mi jo bojo pregledali. Sem rekla, da ni sans in da ce me bodo ponizevali, da bom odsla iz trgovine.

izhoda mi niso dovolili, zato sem zatezila, da takoj poklicejo policijo. Drzale so me tri trgovke, kot da sem najvecji kliminalc.
policija je potrebovala 20 min in ves cas sem bla obkrozena s trgovkami, da jim ne bi slucajno poehnila. Sramota taksna, da vam ne znam opisat. Lahko omenim, da mi je ena celo poskusila iztrgati torbico iz rok.
no, pride policija in takoj prosi, da se omogoci zasebni prostor, kamor so me povabili. V danem trenutku je ostala v trgovini samo ena prodajalka, ker vse ostale so sle zraven in civkale, da sem ne vem kaj ukradla.

no – policist mi ni odvzel nicesar. Enostavno me je prosil, ce lahko izpraznim vsebino torbice in jakne na mizo. To sem tudi naredila in obrnila stvari na glavo, da so videli, da notti ni nicesar. Kaksna sramota! Pred vsem tem folkom sem mogla vlect ven umazane robce, ker sem bila glih v tistem obdobju prehlajena.

v glavnem – nasli niso nic. Policist je prosil trgovke, da se mi opravicijo in to je bilo to.

no – samo ena je se vedno trdila, da sem mogla nekam skrit. Se danes ne vem, kaj naj bi jaz zo ukradla.

sli je pa za lokalno trgovino – in ja – vsak dan sem se naprej hodila notri , ker je bila dalec naokoli edina in ker se jaz nimam nicesar za sramovat.

sem pa vsakic vidla na njihovih obrazih, da jih je sram zaradi dogodka.

skoda, ker nisem takrat dobila taksnega nasveta – bi jih sigurno tozila.

Gre za NAČIN, kako nekdo zahteva to od tebe, pred drugimi, ker se moja spoštovat tvoja ustavna pravica do zasebnosti,  neizpostavljenosti  tako na očeh javnosti z označevanjem z dejanji, kot da si kriminalec, po krivici

Jaso, na enem koncertu e to vnaprej določeno – varostniki imajo ponavadi tam detektorje kovin, pa pladnje, pa odložiš, izprazniš žepe – eako kot po sodiščih, letališih – protokol.

Ena navadna prodajalka, BREX POOBLASTIL URADNE OSEBE pa nikakor ne sme tega storiti, kar je bilo storjeno v avtoričinem primeru. zahtevat policijo, naredit zapisnik in ovadit prodajalko za storitev kaznivega dejanja nepooblaščenega dejanja in izpostavitev iz naslova po njenem ocenjeno kaznivega dejanja po njeni presoji ( pa sploh ni za to kompetentna oseba, ni uradna oseba s posebnimi pooblastili, da vas lahko zadrži, vam preišče osebne predmete in vas, poseba v vašo zasebnost- nikakor!  Bi morala poklicat strokovno pooblaščeno osebo -če nimajo varnostnikov za to v trgovini, pa policijo), storila je tudi s tem ponižanje in osramotev stranke pred drugimi strankami, javno. To je pa tudi kaznivo dejanje.

Ja, lahko vložite zasebno tožbo v takem primeru- proti prodajalki in njenemu delodajalcu. In boste uspešni, brez skrbi.

Ni potrebno, 04.06.2021 ob 12:01

Se mi je podobno zgodilo pred leti v mercatorju.

pridem na blagajno in zahtevajo od mene se torbico in jakno, da mi jo bojo pregledali. Sem rekla, da ni sans in da ce me bodo ponizevali, da bom odsla iz trgovine.

izhoda mi niso dovolili, zato sem zatezila, da takoj poklicejo policijo. Drzale so me tri trgovke, kot da sem najvecji kliminalc.
policija je potrebovala 20 min in ves cas sem bla obkrozena s trgovkami, da jim ne bi slucajno poehnila. Sramota taksna, da vam ne znam opisat. Lahko omenim, da mi je ena celo poskusila iztrgati torbico iz rok.
no, pride policija in takoj prosi, da se omogoci zasebni prostor, kamor so me povabili. V danem trenutku je ostala v trgovini samo ena prodajalka, ker vse ostale so sle zraven in civkale, da sem ne vem kaj ukradla.

no – policist mi ni odvzel nicesar. Enostavno me je prosil, ce lahko izpraznim vsebino torbice in jakne na mizo. To sem tudi naredila in obrnila stvari na glavo, da so videli, da notti ni nicesar. Kaksna sramota! Pred vsem tem folkom sem mogla vlect ven umazane robce, ker sem bila glih v tistem obdobju prehlajena.

v glavnem – nasli niso nic. Policist je prosil trgovke, da se mi opravicijo in to je bilo to.

no – samo ena je se vedno trdila, da sem mogla nekam skrit. Se danes ne vem, kaj naj bi jaz zo ukradla.

sli je pa za lokalno trgovino – in ja – vsak dan sem se naprej hodila notri , ker je bila dalec naokoli edina in ker se jaz nimam nicesar za sramovat.

sem pa vsakic vidla na njihovih obrazih, da jih je sram zaradi dogodka.

skoda, ker nisem takrat dobila taksnega nasveta – bi jih sigurno tozila.

tole bi moral policist obravnavati kot krivo prijavo – in odgovarjale bi prodajalke… moral bi… saj ne more si  nekdo kar nekaj izmisliti in te obtoževati in prijavljati policiji brez dokazov potem pa se samo opravičiti. krade čas uradni osebi zaradi zahebavanja brez kakršnihkoli dokazov in tebe obtožuje po krivem. To je kaznivo dejanje

tega prodajalka ne sme početi, 04.06.2021 ob 12:22

Gre za NAČIN, kako nekdo zahteva to od tebe, pred drugimi, ker se moja spoštovat tvoja ustavna pravica do zasebnosti,  neizpostavljenosti  tako na očeh javnosti z označevanjem z dejanji, kot da si kriminalec, po krivici

Jaso, na enem koncertu e to vnaprej določeno – varostniki imajo ponavadi tam detektorje kovin, pa pladnje, pa odložiš, izprazniš žepe – eako kot po sodiščih, letališih – protokol.

Ena navadna prodajalka, BREX POOBLASTIL URADNE OSEBE pa nikakor ne sme tega storiti, kar je bilo storjeno v avtoričinem primeru. zahtevat policijo, naredit zapisnik in ovadit prodajalko za storitev kaznivega dejanja nepooblaščenega dejanja in izpostavitev iz naslova po njenem ocenjeno kaznivega dejanja po njeni presoji ( pa sploh ni za to kompetentna oseba, ni uradna oseba s posebnimi pooblastili, da vas lahko zadrži, vam preišče osebne predmete in vas, poseba v vašo zasebnost- nikakor!  Bi morala poklicat strokovno pooblaščeno osebo -če nimajo varnostnikov za to v trgovini, pa policijo), storila je tudi s tem ponižanje in osramotev stranke pred drugimi strankami, javno. To je pa tudi kaznivo dejanje.

Ja, lahko vložite zasebno tožbo v takem primeru- proti prodajalki in njenemu delodajalcu. In boste uspešni, brez skrbi.

Oziroma tudi prijava prekrška prodajalke in delodajalca na trgovinsko zbornico, se sklicevat na njihov statut  trgovinske zbornice in od njih zahtevat odškodnino – so zavarovani preko zavarovalnic tudi za take primere – ni nujno treba v zasebno tožbo.. Na to se sklicuješ pri pritožbi za uvedbo tudi disciplinskega postopka proti prodajalki in njenemu delodajalcu preko TZSja in dodaše še upravičeni odškodninski zahtevek, saj so bile z dejanjem prodajalke, ki je zaposlena pri delodajalcu, ki je član trgovinske zbornice, kršene tvoje ustavne pravice.

Je pa treba imet  tudi prej zapisnik policije v takem primeru, pa priče – točno navest imena dan, uro, lokacijo.

Čez čas ta problem izzveni …, 03.06.2021 ob 16:15

ADajnooo, 03.06.2021 ob 16:10

V torbico lahko pogleda samo policist,če ima sum,pa se to nisem sigurna.Ja meni zagotovo ne bi,bi poklicala policijo.

Ja tud meni se zdi tako. Očitno je po novem res vse dovoljeno.

Dovoljeno je, kar ljudje dovolite.
Če dovolite, da vas imajo za norca, vas bodo imeli za norca.

Seratorji pa serjete na temu forumu.

Grozno! Mene tudi Mercator redko vidi, skoraj nikoli. Bilo je v Mostah, podobno, ni bila jakna, ampak nek puloverček čez držalo vozička in blagajničarka je pri izhodu polna egota vpila za mano, naj pokažem “tisto kar skrivam”. Sem ji rekla par krepkih, da se pod tanek pulover nič ne da skrit in šla ven. Nikoli več tam. Mercator je problem ker so čist preveč udomačene, razpasene in prostaške zaposlene. V avstrijskih trgovinah se obravnava kupca bolj kulturno in na nek human način.

Nekdo je omenil prireditve – absolutno ni isto! Tam veš skozi kako proceduro greš, če pa te trgovka žali, blati in sramoti brez osnove, je pa druga pesem. Enkrat me je varnostnik ustavil v Šparu, je bil dokaj kulturen in ko je videl, da ne piskam jaz, ampak drugje, sva se lepo poslovila. Niso pa vsi agresivni. Tu pa tam so redke izjeme.

Kaj se dogaja v tej državi?!

nepooblaščena oseba ne sme tega početi, 03.06.2021 ob 19:33

To0 much, 03.06.2021 ob 17:05

pa ne da ti resno, 03.06.2021 ob 16:48

Anonimno 10197, 03.06.2021 ob 16:02

sama pokazem, 03.06.2021 ob 15:56

Vrecke vedno sama pokazem, da bi mi pa kdo brskal po torbici… Jaooo! Po moje nikdar vec ne odpre zenske torbice ??

Meni je bilo ful nerodno, ker potem bomo očitno vsi morali odpirati torbe al kako? Bolano! Saj tudi če imaš kaj naloženo v vozičku, pač poveš da si to robo prinesel iz druge štacune, pa tudi zapiska jim na vratih. Kaj jim ni jasno?Tega ne morem sprejet. Ne vemo kakšen je bil razplet, smo pa doma pomislili, da bi kar sami prijavili tako početje blagajničarke. Najmanj težav pri nas doma imamo v Sparu in Hoferju. V Mercatorju se obnašajo zelo prostaško kot da je trgovina njihova, pa najslabša in in najdražja roba!

Ti res misliš, da vse piska, kar ni plačano?

Ne, seveda da kaj zagotovo tista naprava ne zazna, gre pa za zlorabo pooblastil, nadlegovanje, izživljanje trgovke … Na blagajni se v Hoferju odvije vsega skupaj v minuti in pol. Redko več minut, odvisno koliko ima kdo pred tabo artiklov na traku. Tam se ne gleda po torbi in ne razpravlja in se ne izživlja. Cik cak brzina nakupi.

Kriza je in še bo kriza , do konca leta – verjetno so se tudi kraje povečale po trgovinah in to živeža.

Nima pa prodajalka nobenega pooblastila tega početi, če nima opravjenega tudi uradnega izpita za pooblaščeno osebo, ki pa to lahko počne ( torej da je poleg prodajalke še varnostnica…) – čenimajo varnostnika, oz. pooblaščene osebe, ki to lahko izvaja, mora poklicat policijo in pridržat “svojega osumljenega” kupca – sama nima kaj brskat po njegovih osebnih stvari – ker nima pooblastil za ta dejanja.

Zgleda, da ima trgovka samo pooblastilo, da pokriva manjko v trgovini!

Če niem kriva, me pač boli žon, če pogleda v mojo torbo! glede na to, da not ne bo nič našla, bo končala v pol minute. Lahko tudi pred strankami. Kdor ima mirno vest, se ničesar ne boji!

Ne meni se to ni zgodilo in se mi tudi ne bo, ker bi v takem primeru takoj zahtevala policijo. Ne bo men ena avsa brskala po torbici.
Se mi je pa enkrat zgodilo, da je pisalo, ker očitno ni dobro razmagnetila. Jasno sem ji povedala, če ni sposobna pravilno razmagnetit izdelka, da pač ni primerna za delo prodajalke in naj gre za čistilko. Da mene ne bo sramotila s svojo nesposobnostjo in da naj se to ne ponovi več. Bila je tiho kot grob.
Pa nazadnje me je hotela ena prodajalka (kupila sem drobnarije za 7, 32e) ogoljufat za 68 centov, mi je premalo vrnila, samo sem jaz to takoj opazila, ker jaz z računa koliko mi mora vrnit, če plačam z gotovino, kar se redko zgodi. E ne boš ti mene niti za 1 cent ne. Zgleda kriza udarila pa cente zbirajo. Sama barabija povsod.

Nikjer nisem napisal, da bi pričakoval kar izplačilo. Tako neumen še nisem.
Pričakoval bi opravičilo in potem bi razmislil o zasebni tožbi Zakaj pa ne? Misliš da se moramo posamezniki bati vsake večje firme?

Za podobne primere sem zmenjen s kolegom, ki ima odvetniško pisarno in v denarnici imam vedno par njegovih vizitk. Če je kaj takega samo dam njegovo vizitko in povem da vse za naprej naj se pogovarjajo z odvetniško ekipo. Včasih tudi kolegi prav pridejo.
Mislim da se da podobno dogovoriti z marsikaterim pravnikom oz odvetnikom.

Ne, ne sme. On te ima pravico tam zadržati do prihoda policije. Brskati pa po osebnih stvareh me sme. To lahko počne samo policija. Razen če mu ti prostovoljno to dovoliš, prisiliti pa te ne more.

česa te strah, 05.06.2021 ob 20:21

Zgleda, da ima trgovka samo pooblastilo, da pokriva manjko v trgovini!

Če niem kriva, me pač boli žon, če pogleda v mojo torbo! glede na to, da not ne bo nič našla, bo končala v pol minute. Lahko tudi pred strankami. Kdor ima mirno vest, se ničesar ne boji!

Človeku se v lajfu marsikaj zgodi. Veliko nepoštenosti, krivic, laži, blatenja, podtikanja doživimo. Nekatere stvari so manj pomembne in gredo mimo nas in skozi čas zadeva zbledi. Nekaterih stvari pa enostavno ne moreš požret, sploh če te napadejo oblatijo se zlažejo, pa nisi nič kriv. In to na javnem mestu. Tu ne gre za strah, da se bojiš, da si ti kaj naredil. Če se lepo vpraša pove, ni problem. Meni se je recimo enkrat pred leti v knjižnici zgodil hud incident, pa smo morali klicat par dni okoli, da smo dokazovali, ker je šlo za veliko laž. Zato smo tudi napisali pritožbo. Vedno je ostal grenak priokus. Človek preko enih stvari pač ne more. Kdor je bolj pravičniški, bo razumel.

Ne ravno, 05.06.2021 ob 23:36

Ne, ne sme. On te ima pravico tam zadržati do prihoda policije. Brskati pa po osebnih stvareh me sme. To lahko počne samo policija. Razen če mu ti prostovoljno to dovoliš, prisiliti pa te ne more.

Vsaj poguglaj ZZasV-1, preden pises bedarije.

Pow287, 05.06.2021 ob 23:48

Vsaj poguglaj ZZasV-1, preden pises bedarije.

Varnostnik lahko opravi pregled, če soglašaš s tem. Če ne – te lahko zadrži do prihoda policije in sicer največ 2 uri.

Lahko sicer opravi tak pregled tudi na silo – A SAMO ČE OBSTAJA NEVARNOST NAPADA ALI SAMOMORA (samopoškodovanja). A tale del velja le za resne zadeve – pri kakšnem strelskem napadu, terorizmu, ipd – ne pa če človeka obtožijo kraje v trgovini.
Ali pa če mu groziš – ali kaj podobnega.

Kako je v sloveniji to zakonsko ne vem, vem pa da tukaj v večjih trgovinah in nakupovalnih centrih pri blagajni enostavno rečejo, če lahko pogledajo v torbo. Moja celo v Sparu vedno, ko zloži stvari na tekoči trak, enostavno zadnjo položi še odprto torbico. Vedno. Tudi jaz, če imam ruzak in da slučajno pozabim, me vedno prijazno opomni prodajalka, da ga snamem in odprem. To je tu nekaj normalnega.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close