Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trgovine s hrano

Trgovine s hrano

V katere zahajate? Jaz hodim večinoma v Italijo, kjer kupujem v Conadu, Coopu in Pamu. Včasih grem tudi v Despar, pogosto pa tudi v majhne, privat trgovine, ki niso del nobene verige.

V Sloveniji pa je to žal še bolj omejen izbor. Hodim le v Spar in Mercator. Saj drugega nimamo. Ok, obstaja še Lidl in Eurospin, a dvomim, da je tam hrana hranljiva in prebavljiva.

Torej. Kje vi nakupujete?

Najbliže mi je M, dobro postajo  dlje Spar. Približno na enaki razdalji Hofer. V teh trgovinah v glavnem kupujem. Največ v M, enostavno mi je najbliže. Če grem čez mejo ( IT) navadno kupim hrano v Famili ( mi je na poti). Sicer pa čez mejo načrtno ne nakupujem hrane.

Doma – v vse ki jih imam v krogu 1 km okrog doma – in to so: Mercator, Hofer, Lidl, Spar, Eurospin.

V IT Conad, Coop, Despar.

V vsaki kupim kar sem pri njih ocenil za dobro in vredno zahtevanega denarja – oz kar takrat potrebujemo.

Omenjaš špin.

Ti to resno? A veš kdo hodi tja? Šiptaraj, ta zavite, problematični pač. Spodoben človek ni šans, da stopi ke not.

Odgovor na objavo uporabnika
tko iskreno, 16.09.2025 ob 11:47

Omenjaš špin.

Ti to resno? A veš kdo hodi tja? Šiptaraj, ta zavite, problematični pač. Spodoben človek ni šans, da stopi ke not.

Mene ne zanimajo tuja mnenja kaj pretirano… Grem kjer ocenim da je vredno – in špin ima OK testenine, zelenjavo (veliko nepakirane !), sladoled in čistila.

mi se vozimo v Graz po špecerijo.

V Sloveniji: Eurospin, ima dobro brezglutensko izbiro. Hofer: včasih olivno olje, bio škampi, če je Alpro jogurt, ovseno mleko. Špar: brezglutenski keksi.Včasih Mercator. V DM ju Frosch mehčalec.

Moja ljubezen pa je Italija, seveda: Coop in Famila.

Odkar oni šiptar snema reklame za Špar, še nisem zapravil niti centa. To je okrog 5 let.

Pa v Lidlu se strogo izogibam mesa, ostalo je še vredu.

V IT pa  takoj preko meje v Gorici so štiri trgovine na kupu.

Večinoma nakupujem v Sparu, tu v Sloveniji, pa tudi v Italiji in Avstriji grem v Spar.

Včasih sem v Mercatorju, ampak odkar je v hrvaški lasti ima za moj okus čisto preveč hrvaških blagovnih znamk.

Kalček in Spar od večjih trgovin. Parkrat letno Leclerc. Potem pa še tržnice, manjše trgovinice (pekarne, mesarija, ribe, čaji ipd.). Kar nekaj pa tudi online.

Mah, blagor vam , ki ste blizu meje …ali imate lasten prevoz … ne vozim, nimam izpita in kupujem samo doma…pa včasih vidim na italijanski, avstrijski televiziji izdelke , ki bi jih poskusila …pa lahko samo sanjam…- do nas ne pridejo…Redko gre eden iz sorodstva v Italijo in kaj prinese…tak, da ja…Smo odvisni od te ponudbe,  ki jo  trgovske verige namenijo za Slovenijo…Zanič robo+ predrago …

In, kako sta se otroka navadila italijanske  nunske šole, sta zadovoljna ?

mrož574, 16.09.2025 ob 17:34

Mah, blagor vam , ki ste blizu meje …ali imate lasten prevoz … ne vozim, nimam izpita in kupujem samo doma…pa včasih vidim na italijanski, avstrijski televiziji izdelke , ki bi jih poskusila …pa lahko samo sanjam…- do nas ne pridejo…Redko gre eden iz sorodstva v Italijo in kaj prinese…tak, da ja…Smo odvisni od te ponudbe,  ki jo  trgovske verige namenijo za Slovenijo…Zanič robo+ predrago …

Iz vzhodnega konca SLO se vozimo v I. Ne namensko zaradi nakupovanja, ampak ob drugih obveznostih vsaj 2x letno. Ali gre kdo drug in mu naročimo.

Večina trgovin ima spletno prodajo. Vse je možno, če se hoče.

V bližini imam Mercator, a grem tja le izjemoma. Največ kupujem v Hofru in malo manj v Šparu, občasno kaj tudi v Lidlu.

Anonimno 2159, 16.09.2025 ob 13:27

Pa v Lidlu se strogo izogibam mesa, ostalo je še vredu.

V IT pa  takoj preko meje v Gorici so štiri trgovine na kupu.

Jaz pa ravno meso največkrat kupim v Lidlu. Imajo tistega z zelenim znakom, da je v celoti slovensko.

Hofer, Lidl, včasih Eurospin.

Konzum, Plodine, Aldi, De Ppar, Jager, Tesco …

kakšno meso pa če biti, če je pakirano v Sloveniji? ☺️

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close