trgovanje z “belim blagom”, je kdo gledal?
Sinoči pozno zvečer sem slučajno naletela na film (TV Slovenija 2), bila je angleška drama z naslovom Belo blago. Vsebina takšna, da se zgroziš, sploh ker veš, da je resnica še dosti bolj kruta.
Drugi del bo naslednji četrtek ob 21,45.
Film prikazuje pekel mladih deklet z Vzhoda, ki iščoč boljšo prihodnost padejo takorekoč v pekel. Postanejo sužnje in predmet trgovanja, cenene prostitutke, razčlovečene ženske brez časti in brez prihodnosti… Grozno in grozljivo
Ker splolnost in sex ni več vrednota, je tudi trgovanje donosno, saj si marsikdo želi to storitev, to pa je pogojeno tudi z zavestjo in plakati, ki ljudem govorijo, da je spolnost nekaj normalnega. Vse je to medseboj pogojeno.
Marsikaj bi moralo ostati vrednota, pa bi bilo vse veliko lepše.
primož
Sama sem mamica 5 letne deklice. Nočem se hvaliti, ampak naša punčka je res cukrček. Že od majhnega je navajena, da jo tujci občudujejo in ogovarjajo. Na začetku sva z možem žarela od ponosa, no, v zadnjem času pa ob gledanju takih in podobnih filmov ne morem več spati. Razmišljam, če nismo mogoče preveč brezbrižni do tega, da tujci (posebno na morju) ogovarjajo mojega otroka. Saj večina jih ne misli nič slabega, ampak, kako naj vem, da ni med njimi kakšen trgovec z belim blagom? Takole punčko ni problem popokati in strpati v avto prej kot v minuti…
Velikokrat se pogovarjam z njo, o tem, da mora biti previdna, pa da ne sme nikamor sama brez mamice, pa da vsi ljudje na svetu niso dobri in prijazni…ampak vedno jo pa tudi nimam na očeh, posebno odkar imamo še dojenčka. Nikoli je ne puščam same na igrišče ali kam drugam, ampak ali sem storila vse? Ali ve npr. v Tivoliju v vsaki minuti veste kje so vsi vaši otroci? Recimo, da imate 3, eden se pelje po toboganu, drugi bi se gugal, tretji pa zavije nekam proti stezicam….
Kaj ste ostale mamice storite v zvezi s tem?
Ste previdne, ali samo žarite od ponosa?????
Ste kdaj razmišljale o tem?
Lep dan, Ajka
Mene je tudi močno pretreslo. In sem si mislila, za kakšne kozlarije se včasih sekiram(o), pri nas in ne daleč stran od nas pa taka beda.
Sem se ob tem vprašala, kakšno bolano psiho morajo imet moški, ki si nudijo spolne usluge od takšnih “suženj”, to so posilstva. Ženska kot plen, ki si ga je treba podredit, trpljenje za njihov užitek, ponižat nekoga, ga obravnavat kot žival… Za bruhat. Skrajni čas za to, da ženske stopijo na sceno, za pravo emancipacijo, za občutljivost do nasilja,…
Forum je zaprt za komentiranje.