Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trganje za dolg.oskrbo

Trganje za dolg.oskrbo

Oskrbe pa nikjer!

Kako komentirajte to?

Ta denar bo šel za vse drugo, samo za dolgotrajno oskrbo ne – vsaj nas Slovencev ne.

Saj veš, da je bil zakon sprejet 2021, kasneje so ga samo dopolnjevali?

Najprej se pozanimajte, potem pa pišite. Kar nekaj sredstev bo že sedaj šlo za oskrbo na domu. Nekateri so  ali se v kratkem zaposlijo kot družinski oskrbovalci. DSO že delno sofinancirajo delavce pri oskrbi na domu, od decembra se bo oskrba  plačevala iz tega fonda, da se bo potem plačevalo le hrano in stanovanje in NE BO VEČ TOLIKŠNIH ENORMNIH PALČIL SVOJCEV( ker plačilo ne bo smelo biti višje kot je 780€). Mnoge svojce, ki doplačujejo bo to dobro razbremenilo. Primer iz naše družine. Hčerina tašč ima pokojnino 780€- recimo, hči in zet morata doplačati za njeno nastanitev in oskrbo 1290 €. Tisti, ki znate, izračunajte razliko med njeno pokojnino in mesečnim izračunom in povejte, ali bo zanju sedaj ugodneje, ko se bo plačevalo iz fonda za dolgotrajno oskrbo od 1.12.2025.

Jaz pa na to gledam tako – enkrat se je moralo začet pobirat in imamo pač to “smolo”, da smo prva generacija. Meni se tudi zdi veliko, pa kaj naj … sem pa zadovoljna, da bosta tašča in tast plačevala manj. Upam, da res!

denar bodo požrli migranti.cigani nevladniki.nekaj malega bo šlo za slo upokojence- tisto da se bo dom plačeval le hrana in stan ne drži.enoposteljna soba .osrba skoraj nepokretnega,ali soba s štirimi,ki se sami rihtajo ne more stati enako

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz pa, 03.08.2025 ob 16:01

Jaz pa na to gledam tako – enkrat se je moralo začet pobirat in imamo pač to “smolo”, da smo prva generacija. Meni se tudi zdi veliko, pa kaj naj … sem pa zadovoljna, da bosta tašča in tast plačevala manj. Upam, da res!

in zakaj se sploh mora pobirat?lahko razlozis?zgolj nov davek od golobje zalega nic drugega

mamka Miška, 03.08.2025 ob 15:41

Najprej se pozanimajte, potem pa pišite. Kar nekaj sredstev bo že sedaj šlo za oskrbo na domu. Nekateri so  ali se v kratkem zaposlijo kot družinski oskrbovalci. DSO že delno sofinancirajo delavce pri oskrbi na domu, od decembra se bo oskrba  plačevala iz tega fonda, da se bo potem plačevalo le hrano in stanovanje in NE BO VEČ TOLIKŠNIH ENORMNIH PALČIL SVOJCEV( ker plačilo ne bo smelo biti višje kot je 780€). Mnoge svojce, ki doplačujejo bo to dobro razbremenilo. Primer iz naše družine. Hčerina tašč ima pokojnino 780€- recimo, hči in zet morata doplačati za njeno nastanitev in oskrbo 1290 €. Tisti, ki znate, izračunajte razliko med njeno pokojnino in mesečnim izračunom in povejte, ali bo zanju sedaj ugodneje, ko se bo plačevalo iz fonda za dolgotrajno oskrbo od 1.12.2025.

ti spet siris golobje lazi in od maljevca in meseca…od kje si ti teslo golobje dobilo podatek da se ne bo vec doplacevalo za dom?ne lazi baba lazniva

In seveda se nad tem spet najbolj pritožujejo socialci in ljudje na minimalcih ali pa zelo nizkih dohodkih, kateri bodo to najbolj potrebovali enkrat verjetno. Vedno najbolj joče del prebivalstva ki večino življenja več dobi “od države” kot pa ji da. Ampak ej….njim pripada. Tistim ki bomo največ plačevali pa itak ne bomo tega rabili zelo verjetno. Smešni ste določeni. Nula samozavedanja.

Anonimen15748292, 03.08.2025 ob 14:20

Še enkrat to vlado.

Tako dobro kot zdaj živimo, nismo še nikoli.

No pa povej, kako se naj nekdo zaposli kot družinski oskrbovalec, če oskrbovana oseba ni v kategoriji 4 ali 5, kar pomeni da leži in serje v plenice in celo ne komunicira z okolico – skratka povsem nepokretna?

Veliko starih ljudi je ravno tako potrebnih oskrbe, v smislu pomoči pri vsakodnevnih opravilih, pa njihovi družinski člani ne morejo pridobiti statusa oskrbovalca, čeprav je za tako osebo potrebna 24 urna pomoč ali nadzor, ker ne morejo ne v trgovino, ne skuhati obroka, ne počistiti stanovanja, ne skrbeti za higieno.  Moja mama recimo še vedno lahko hodi po stanovanju, ne more pa normalno skrbeti zase.  samo čakam, da se nekoč ne odpravi na lastno pest v trgovino in pade.

Ta zakon je farsa.

odgovor na mamka Miška

mami miski, 03.08.2025 ob 18:01

denar bodo požrli migranti.cigani nevladniki.nekaj malega bo šlo za slo upokojence- tisto da se bo dom plačeval le hrana in stan ne drži.enoposteljna soba .osrba skoraj nepokretnega,ali soba s štirimi,ki se sami rihtajo ne more stati enako

Spet eden ali ena od teoretikov zarot, kajne?

Ta denar bo poniknil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close