Treviški radič
Hojla!
Na vrtu imam precej treviškega radiča pa me zanima kako ga najraje pripravljate. Imam en recept od Babi za rižoto s tem radičem, vendar ga še nisem preiskusila.
Ko sem ravno tukaj na tem forumu, pa bi še vprašala za mnenje kako ga prezimite? Ali lahko ostane zunaj, ali ga spravite kot tisti radič v štruci (mi mu pravimo kar “cukerhut”?
Hvala za vaša mnenja in lep dan vsem!
Haj Zala!
Ta recept sem našla tu gor na forumu že lani. Zdaj ga sicer ne najdem, bom pa ga jutri napisala, če ga ne bo že kdo pred mano. Če ne kdo drug, je možno da ga napiše spet Babi, ki z nami tako veselo deli kuharske izkušnje. Recept mi je bil všeč in sem letos ravno zato posadila na vrtu ta radič. Včeraj sem ga jedla v solati s toplim krompirčkom; še moj štiriletni sin ga je jedel kot en odrasel. Rižoto pa bom zagotovo delala v soboto.
Lep dan!
sonce hvala za link! Bo treba kakšen vikend poskusit to rižotko, bere se zelooo dobro 🙂 Ta vikend še ne, ker sem si že izborila morsko hrano, ki jo tu v LJ zelo pogrešam….tako da bodo enkrat sardele in enkrat lignji s porom po kitajsko 🙂
V petek zvečer pa dobimo obisk iz nemčije (dva naša prijatelja (par), zelo fina in zato bomo pripravili kaj bolj prefinjenega:)…v mislih sem imela solato iz lignjev na rukoli…no, pa bom vprašanje za nasvet dala pod drug post)……
LP , zala
Ja Stanka, mislim, da treviški radič lahko uspeva povsod. Seme sem kupila v semenarni kot običajno solatno seme. Seje se ga poleti, nato se presadijo “flančke” in zdaj je v lepih podolgovatih glavicah. Sem iz okolice Maribora (za lažjo predstavo). Pozimi sem ga videla na prodajnih policah pri najboljšem sosedu – bil je precej drag.
Lp
Rižota je dobra, ne oporekam, ampak lasagna z radičem…… njamiii!
Radič se nareže na debelo (po dolžini), rezine se morajo kar nekako držati skupaj, namaže z olivnim oljem, na hitro popeče na žaru (samo da ovene)in narediš lasagno. Ne pozabi na plošče iz testa, bešamel, sir mozarela in gorgonzola. Vmes pa popečen radič, malo popečene pancete ali pršuta.
Ko je pečena naj malo časa odstoji, da se okusi prepletejo.
LP, Meri
Forum je zaprt za komentiranje.