Tresenje volana
Marca sem zimske gume zamenjala z letnimi sedaj pa mi volan rahlo trese. Peljala sem nazaj k vulkanizerju in jih še enkrat nacentriral pa volan še kar trese. Potem sem šla k drugemu vulkanizerju, ki jih nacentriral na novo in ker ni bilo ok potem še enkrat pa ni nič boljše. Mi lahko kdo pove kaj je lahko narobe? So to gume (imam jih drugo sezono) ali je to kaj z avtom narobe?
Jaz sem kupu nove gume pa je bil mir. Obstaja več razlogov ins. Ena varianta je da je guma slabo “nasajena” na feltno in jo je treba izpuščati ter recimo za 180 stipinj zavrteti naprej. Drugo kar se je zgodilo meni je da je bila pnevmatika poškodovana. To se zgodi ko se pnevmatiko snema ali nasaja gor na feltno in se poškoduje gumino armaturo. Tega ni moč niti videti niti zaznati. Pri centriranju ki sem ga opravil pri 4 vulkanizerjih se je ponavljala vrednost 0. Zakaj? Pri centriranju se pnevmatika vrti z nekimi določenimi vrtljaji vendar pri recimo 100 km/h se pnevmaitka vrti nekajkrat hitreje. Jaz sem probal vse od optike do preverbe ležajev in končnikov, vpetja in koles, na koncu pa sem bil primoran kupit dve novi gumi in evo ko po maslu.